≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Bajern - Partizan: Ko sve propušta duel, gde je TV prenos, šta kažu kladionice...

Vreme čitanja: oko 3 min.

Utakmica osmog kola na programu je u sredu od 20:30

  • 12
KK Bajern - KK Partizan Foto-kolaž: MN Press / Marko Metlaš, Wikimedia

Košarkaši Partizana u okviru osmog kola Evrolige igraju meč sa minhenskim Bajernom. Susret može imati izuzetan značaj jer bi u slučaju slavlja sada i protiv Albe u petak otišli na pozitivan skor.

Crno-beli su pobedu nad Fenerbahčeom prethodne nedelje donekle pokvarili porazom u duelu sa Igokeom u ABA ligi, međutim vremena za tugovanje nema mnogo i pun fokus je uvek usmeren na prvi naredni meč.

Rival je u jako lošoj formi i trenutno se nalaze u dosta teškoj poziciji kako u Evroligi tako i u Bundesligi, pa im okršaj sa beogradskim klubom može biti neka vrsta iskupljenja i prekretnice.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Utakmica Bajern - Partizan se igra "BMW Parku" u Minhenu sa početkom od 20:30. Direktan prenos meča možete pogledati na TV Sport klub 1, a tekstualni prenos možete ispratiti na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Glavni sudija biće Fernando Roša iz Portugala, dok je jedan od pomoćnika posebno poznat Partizanu. Tomislav Hordov iz Hrvatske deli pravdu i u ABA ligi, a njegov saradnik biće Letonac Kristaps Konstantinovs.

Željko Obradović Foto: MN Press / Marko Metlaš

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Za Partizan se može reći da je raspoloženje vrlo promenljivo i da i dalje ne postoji konstantnost. Napredak u igri je vidan, što se odrazilo i na rezultate u Evroligi. Fenerbahče je pobeđen prethodne nedelje 85:84, pre toga je Baskonija sa linije penala preokrenula meč u svoju korist (84:83).

Crno-beli su u međuvremenu poraženi od Igokee u duelu koji nije odigran na najbolji mogući način, ali je fokus svakako prebačen na elitno takmičenje, gde tim trenutno ima skor 3-4.

Bajern je upisao četiri uzastopna neuspeha u Evroligi, a generalno imaju takođe i četiri poraza u nizu računajući i prvenstvo. Bon ih je porazio tokom vikenda, pre toga Makabi u Beogradu, a poslednje slavlje upisali su 29. oktobra protiv Vurcburga, odnosno Baskonije u Vitoriji 17. oktobra gledajući samo evropsku konkurenciju. Nemci imaju učinak 2-5 u Evroligi.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Ovo će biti treća sezona u kojoj dve ekipe igraju jedna protiv druge, a Partizan je do sada bio uspešniji u četiri okršaja. Tri puta u nizu je ekipa iz Humske porazila Nemce.

Prošle sezone u Minhenu je bilo 82:71 za goste uz 19 poena Kevina Pantera i 16 Matijasa Lesora, dok je u Beogradu domaćin pobedio 83:77 najviše zahvaljujući Eksumu koji je dao 19 i ponoov Lesoru sa 16 i 11 skokova

Prvi put su igrali 2014. godine u Top 16 fazi iz koje su ispali i jedni i drugi. Tada je u Minhenu Brajant srušio Partizan sa 16 poena, dok jeza crno-bele Bogdan Bogdanović ubacio 24. U Beogradu je slavio domaćin 70:55.

Ono što je izvesno pred gostovanje u sredu, Grobari će sigurno kao i u februaru napuniti tribine "BMW Parka".

Kakvo je zdravstveno stanje?

Kevin Panter i dalje ne trenira i zbog toga sigurno neće moći da se stavi na raspolaganje timu, dok će jedini izostanak pored tog biti i Balša Koprivica, koji je bolestan.

Vladimir Lučić sa druge strane ne igra od početka sezone, a pod znakom pitanja su Andreas Obst i Isak Bonga.

Uroš Trifunović Foto: MN Press / Marko Metlaš

Šta kažu kladionice?

Kladionice daju podjednake šanse i jednom i drugom timu. U Mocartu se pobede i jedne i druge ekipe vrednuju kvotom od 2.10.

Reč trenera

Željko Obradović:

- Nova utakmica u Evroligi, znamo ih veoma dobro, napravili smo skauting. Tim koji igra na sličan način kao Fenerbahče s dosta šuteva za tri poena i najbolji su tim kad se priča o ofanzivnom skoku, to je bitno, da zaustavimo šut za tri poena i da zagradimo koš posle toga. Druge stvari koje su bitne, to je da igraju promenljive odbrane i da će probati da nas iznenade, lično mislim da će posle svakog tajmauta da menjaju odbrane.

Pablo Laso:

- Znali smo da nas očekuje težak novembar, sa mnogo gostovanja i dva puta pred beogradskim navijačima koji prave dobru atmosferu u Areni. Ali za nas je i dalje značajna prednost što imamo poznato okruženje. Ako budemo bolje skakali na oba koša i manje gubili loptu, to bi nam pomoglo. Partizan ima agresivan tim, ali za naš proces je važno da kroz pobede stičemo samopouzdanje - istakao je Laso na konferenciji za medije.

(Telegraf.rs)

Video: "Kako nama, tako i njima, nemamo vremena da se bavimo tim stvarima: Željko Obradović pred Bajern

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA