≫ 

Vreme čitanja: oko 12 min.

Partizan "štucao" celu utakmicu, ali na kraju ubedljivo slavio: Pala Alba za povratak na pobednički put

Vreme čitanja: oko 12 min.

Bitna pobeda Partizana!

  • 65
KK Partizan - KK Alba Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su imali priliku u meču devetog kola protiv ekipe Albe da se vrate na pobednički niz i tu priliku su iskoristili, nakon što se meč završio rezultatom 89:74, po četvrtinama 18:20, 25:20, 22:15, 24:19.

Prva četvrtina je startovala jako za ekipu Albe, brzo su uspostavili prednost sa odličnom igrom Olindea i Kumađea. Centar Albe je za samo 10 minuta zabeležio 17 indeksnih poena, sa čak osam skokova.

Partizan nije uspeo u potpunosti da odgovori na sve zahteve, ali su krajem prve deonice uspeli da pronađu određeni ritam, tek toliko da ostanu u igri. Najveći problem imaju sa građenjem ofanzivnog skoka protivnika, što je Kumađe sve vreme koristio.

U najmanju ruku letargično prvo poluvreme crno-belih, igra se bez previše energije, da li zbog umora ili nedostatka motivacije. Tome nisu pomogli ni navijači, pošto je atmosfera daleko tiša bila nego što Grobari to znaju da pruže.

Partizan jeste u jednom trenutku poveo nešto osetnijom razlikom, ali niti u jednom trenutku nisu ostavili utisak dominantnijeg protivnika. Loša odbrana, loš defanzivni skok, jefitno izgubljene lopte i loša organizacija u napadu su rane, koje se što pre moraju zaviti i nastaviti se sa potpuno drugačijim pristupom.

blur KK Partizan - KK Alba Foto: Mileta Mirčetić

Treća deonica je bila nastavak neke letargične partije crno-belih, ali ovog puta nije bilo nikakvog otpora Albe. Jesu u jednom trenutku polovine treće četvrtine gosti poveli, ali to je bilo izuzetno kratkog daha i crno beli su napravili dobru seriju krajem deonice.

Na kraju utakmice Albatrosi su izgubili snagu, koncentraciju, dok je sa druge strane Partizan uspeo da nađe potreban šut, pa je Anđušić utakmicu završio sa četiri trojke, a sa dobrom rolom su se prikljuli Naneli i Ledej.

Najbolji pojedinci ovog meča za Partizan bili su Avramović sa 20 poena, Anđušić sa 16 poena, Naneli sa 14 poena i šest asistencija i Ledej sa 14 poena, četiri skoka i tri asistencije.

U ekipi Albe najbolji je bio Timan sa 21 poenom, Šnajder je dodao 12, a Olinde 10 poena. Kumađe se od starta utakmice nije previše uključio, pa je meč završio sa osam poena i 11 skokova.

Naredni meč 10. kola Evrolige Partizan će igrati protiv ekipe Anadolu Efesa u Istanbulu, dok će Alba gostovati Real Madridu.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 89:74 - Kaboklo se diže sa poludistance i nakon koraka do polaganja, ali ga faulira igrač Albe za dva slobodna bacanja. Promašuje Bruno prvo bacanje, ali drugi put precizniji. Samar gubi loptu, a onda pravi faul na Kaboklu i šalje centra Partizana na liniju za slobodna bacanja. Ovog puta centar Partizana oba puta precizan. Iznova loše reaguje Alba i daje što veću razliku Partizanu. Biće tajmaut Obradovića ponovo, želi što veću prednost. Aleksa promašuje, ali vraća loptu Naneli.

9. minut - 84:74 - Diže trojku Aleksa Avramović na kraju napada i pogađa! Ipak, na drugoj strani Vetsel pogađa za dva poena. Diže novu trojku Avramović, ali ovog puta neprecizan, a a drugoj strani Olinde brzo vraća trojku. Tajmaut Obradovića.

8. minut - 81:69 - Timan fauliran ponovo i opet ide na liniju bacanja. Pogađa prvo, pa precizan i drugi put. Sledi tajmaut Obradovića. Braun pravi faul na Anđušiću i prekida igru. Pnovo faul pravi Braun, ovog puta na Kaminskom, koji će šutirati dva slobodna bacanja. Pogađa oba. Nekoliko promašaja igrača Albe iz više napada.

7. minut - 79:67 - Avramović pravi faul nad Timanom, to je četvrti timski. Timan ostaje potpuno sam na trojci, ali gazi liniju i biće samo dva poena. Lomi noge odbrane Albe Danilo Anđušić i pogađa svoju četvrtu trojku!

6. minut - 76:65 - Hvata Doužer loptu, ali mu Ledej smeta i biće novi posed za Albu. Dobra odbrana Partizana, Kaboklo hvata peti skok. Potom loš napad, nisu igrači Partizana znali gde se lopta nalazi dobar deo ovog napada.

5. minut - 76:65 - Anđušić faulira Meta Tomasa na šutu za dva poena. Tomas šutira dobro bacanja tokom ove sezone, pa je i ovaj put bio precizan oba puta. Dobra finta Anđuše nakon koje pravi dribling ka košu i pogađa poludistancu. Ledej na drugoj strani pravi faul na Timanu, to je njegov treći faul. Oba puta precizan Timan. Krade Braun loptu Ledeju.

4. minut - 74:61 - Novi promašaj Brauna sa linije za tri, opet je šutirao preko ruke. Vidi Doužer Nanelija potpuno samog ispod koša i dobacuje mu loptu za lako polaganje "crnog strelca".

3. minut - 72:71 - Kaminski pravi novi faul nakon ulaznog dodavanja za Šnajdera, biće dva slobodna bacanja. Pogađa oba puta. Doužer na drugoj strani promašuje trojku, a onda dolaze do ofanzivnog skoka. Kaboklo ostaje u reketu i poentira preko ruke iz okreta.

2. minut - 70:59 - Timan pogađa protiv Ledeja previše lako. Ledej vraća trojkom na drugoj strani. Potom Braun promašuje trojku preko ruke.

1. minut - 67:57 - Aleksa dolazi do koša, a onda na drugoj strani Tomas pravi faul u napadu na Anđušiću. Dobra odbrana Albe promašuje polaganje Aleksa, a onda Olinde pogađa za dva poena.

KK Partizan - KK Alba Foto: Mileta Mirčetić

Treća četvrtina

10. minut - 65:52 - Doužer ovog puta promašuje na dodavaje Avramovića, ali posle ofanzivnog skoka Anđušić pogađa otvorenu trojku. Šnajder na drugoj strani uz zvuk sirene pogađa trojku, sudije će proveriti situaciju. Ipak je bilo na vreme, Partizan ide sa +10 na pauzu.

9. minut - 62:52 - Doužer ostaje potpuno sam na trojci i koristi taj šut! Sreća o crno-bele, Alba promašuje otvoren šut. Gubi loptu sada Doužer. Novi promašaj Albe, opet se nude.

8. minut - 59:51 - Loš faul Šnajdera, ide Ledej na liniju slobodnih bacanja. Precizan oba puta sa linije penala. Nova izgubljena lopta Albe, daju Partizanu na tacni da uđu u prednost. Ledej ostaje sam na šutu i pogađa trojku! Šnajder fauliran od Kaminskog na polaganju i imaće dva bacanja.

7. minut - 54:51 - Aleksa pogađa sa poludistance i ponovnu prednost od tri poena. Sudije većaju da nije bilo potencijalne nesportske greške nakon čelendža trenera Albe. Neuspešan. Predugo traje ova pauza. Težak promašaj Proćide nakon duge pauze. Ne pogađa ni Aleksa trojku sa druge strane. Kumađe hvata ofanzivni skok i faulira ga Doužer.

6. minut - 52:51 - Ledeju beži lopta i opet će lopta biti za Albu, igra se nastavlja posle TV tajmauta. Pogađa Anđuša bitnu trojku sa velike distance, ali odmmah Alba vraća preko Proćide.

5. minut - 49:48 - Doužer pravi faul u odbrani i šalje Brauna na liniju slobodnih bacanja. Težak šut Anđušića  i poentira. raun igra protiv Ledeja, ali promašuje.

4. minut - 47:46 - Nova prednost Albe nakon polaganja Timana. Doužer nalazi Jaramaza, ali on promašuje sa poludistance. Kaminski blokira Vetsela, ostaje posed za goste. Faul Olindea na Avramoviću na šutu, biće bacanja. Precizan oba puta.

3. minut - 45:44 - Kontranapad Partizana, ali Samar ostaje protiv Ledeja na niskom postu, Ledej izbacuje loptu u levi korner i Jaramaz Promašuje. Faul Ledeja na Braunu da spreči tranziciju protivnika. Gubi Alba novu loptu, ali u tranziciji loš alej-up Doužera.

2. minut - 45:44 - Samar potpuno sam na ofanzivnom skoku i poentira za poen prednosti domaćina. Potom isti igrač pravi faul u odbrani na Jaramazu. Samar pravi faul na Anđušiću, treći njegov. Jaramaz ulazi u pop sa Kaminskim, ali izbijaju loptu igrači Albe.

1. minut - 45:42 - Faul u napadu Vetsela, Kaminski dobija lakat u lice. Promašaj Anđuše sa poludistance, ali ofanzivni skok Ledeja i poeni. Vetsel na drugoj strani poentira. Težak promašaj Doužera preko ruke protivnika.

 

Druga četvrtina

10. minut - 43:40 - Presing Albe rešava Partizan. Sterling Braun pravi faul za dva bacanja Nanelija, loš potez beka Albe. Oba puta pogađa. Opet Timan izbacuje na isti način igrače Partizana u reketu i poentira lako za dva. Nakon faula Olindea Trifa ide na liniju slobodnih bacanja na pet sekudni do kraja prvog poluvremena. Precizan oba puta.

9. minut - 39:38 - Faul Nanelija nad Timanom i to je poslednji mali faul Partizana.Olinde nekako ostaje sam i pogađa ispod koša. Ledej promašuje poludistancu, to je 2/5 iz igre. Ofanzivni skok Albe na promašaj Viloua i pogađa Olinde laku dvojku, Željko besni na Aleksu i traži tajmaut.

8. minut - 39:34 - Naneli ostaje sam i uspeva da je ubaci u koš.Sterling Braun nakon loše odbrane crno-belih ostaje sam i pogađa iz levog kornera. Ponitka potom upošljava Ledeja na čeonoj liniji za laka dva poena.

7. minut - 34:31 - Ledej svoj šut jednom rukom pogađa za dva poena. Timan ostvaruje bolju poziciju od Nanelija, okreće se, ide na polaganje i biva fauliran od Alekse. Imaće dodatno slobodno bacnaje, koje pogađa. Ledej sada promašuje sa poludistance, ali onda Braun pravi grešku i gubi 11. loptu

6. minut - 32:28 - Iznudio je dva slobodna bacanja sada Avramović, ali pre toga će biti TV tajmaut. Aleksa je precizan oba puta. Odlična odbrana Ponitke, krade loptu protiv daleko višeg igrača. Nakon protoka lopte Aleksa ne pogađa trojku iz desnog kornera, pokreće Braun kontru Albe, ali se sapliće. Imao je sreće da se nije povredio.

5. minut - 30:28 - Kaboklo pravi faul na Vetselu i igrač Albe će imati dva slobodna bacanja. Oba puta neprecizan, ali Kaboklu ispada lopta i biće opet posed za Albu. Timan ulazi na teren umesto Vetsela. Šnajder opet potpuno sam, loša odbrana Partizana, ali promašuje trojku. Naneli proklizava i gubi loptu, to je peta za Partizan. Sada i Timan gubi loptu, Naneli pokreće tranziciju, dodaje Doužeru, koji je fauliran na polaganju. Imaće dva bacanja. Pogađa oba. Nova dva bacanja će biti za Albu, posle faula Avramovića. Doužer napušta teren zbog krvarenja, ulazi Ledej. Samar pogađa oba bacanja.

4. minut - 28:26 - Kaboklo i Anđušić se ne snalaze i novi posed za Albu. Šnajder na drugoj strani promašuje flouterom sa poludistance. Kaboklo ostaje sam nakon dobrog okreta i zakucava za novu prednost. Doužer krade loptu, tranzicija, Avramović sam, ali promašuje.

3. minut - 26:26 - Nekoliko promašaja na obe strane, ali onda u ranom napadu Tim Šnajder donosi izjednačenje sa trojkom. Ponjitka ide prvi put na teren umesto Vukčevića, koji je jako kratko bio na terenu.

2. minut - 26:23 - Avramović donosi izjednačenje polaganjem. Kaboklo preuzima Tomasa i uspeva dobro bez faula da ga spreči da postigne poene. Avramović ulazi u prodor i uspeva da poentira uz faul! Imaće dodatno slobodno bacanje, koje koristi bek Partizana.

1. minut - 21:23 - Poentira Partizan trojku, ali Šnajder brzo vraća na drugoj strani i ponovo uspostavlja prednost za svoj tim.

KK Partizan - KK Alba Foto: Mileta Mirčetić

Prva četvrtina

10. minut - 18:20 - Loš pas Alekse, Alba krade loptu, a onda na drugoj strani Doužer pravi novu ličnu grešku. Ničim izazvana Alba gubi pet lopti u prvoj četvrtini. Doužer asistira Avramoviću na bekdor utrčavanje i Aleksa zakucava. Opet Met Tomas gubi loptu, Avramović pokreće kontranapad, ali neprecizno dodavanje za Ledeja i tu će biti kraj četvrtine.

9. minut - 16:20 - Novi faul Partizana, opet za penale. Kaboklo ulazi u igru. Vetsel poentira sa linije penala oba puta. Aleksa napada i šutira sa poludistance, pogađa svoje prve poene. Proćida promašuje svoj prvi šut na utakmici. Aleksa ponovo organizuje, ali Vetsel zaustavlja igru faulom.

8. minut - 14:18 - Još jedna promašena trojka, ovog puta Trifunović. Partizan šutira 3/7 trojke. Na drugoj strani novi faul, Kumađe ide na liniju penala. Centar Albe precizan oba puta. Anđušić promašuje svoj prvi šut na utakmici, potpuno otvoren.

7. minut - 14:16 - Dobro protrčavanje iza leđa Ledeja i dobija loptu od Nanelija za zakucavanje. Kumađe sada precizan sa poludistance flouterom. Tek prvi faul Albe, Sterling Braun nedozvoljenim kontaktom protiv Nanelija zaustavlja igru. Kaminski promašuje za tri poena, kreće tranzicija Albe, ali četvrta izgubljena lopta na isti način.

6. minut - 12:14 - Odlična odbrana Partizana, kreće kontranapad, Ledej predvodi, ali pravi faul u napadu. Biće prvi TV tajmaut. Nakon ofanzivnog skoka Olindea, Braun dobija loptu na desnih 45 stepeni i pogađa trojku. Trifunović potom gubi loptu, Olinde ponovo ostaje sam i pogađa za tri poena. Tajmaut Željka Obradovića

5. minut - 12:8 - Potpuno sam ostaje Naneli na trojci, ali promašuje. Johanes Timan utrčava od lopte, dobija pas i uspeva da poentira. Nakon šort rola Kaminski razigrava Nanelija na perimetru i ovaj poentira za tri poena.

4. minut - 9:6 - Kaminski ostaje potpuno sam i pogađa trojku sa levih 45 stepeni. Alba ponovo gubi loptu nakon odlične odbrane crno-belih. Ledej promašuje svoj karakterističan šut desnom rukom sa poludistance. Težak promašaj Olindea za tri poena.

3. minut - 6:6 - Lep pas Olindea za Kumađea na alej-up i zakucavanje. Olinde u narednom napadu promašuje flouter blizu košu, Kumađe hvata skok i zakucava.

2. minut - 6:2 - Drugi napad Albe i druga izgubljena lopta. Težak pokušaj Kaminskog, ali pogodak. Na drugoj strani Olinde postiže prve poene. Kaminski ponovo precizan, koristi to što je Kumađe daleko ostao od njega.

1. minut - 2:0 - Sudija podbacuje loptu i prvi napad je za Partizan. Težak, daleki pokušaj Trifunovića i promašaj. Braun baca Kumađeu loptu iza leđa i napad za crno-bele. Prve poene za domaćina daje Naneli.

KK Partizan - KK Alba Foto: Mileta Mirčetić

Petorke

Partizan: Jaramaz, Trifunović, Naneli, Ledej, Kaminski.

Alba: Braun, Delou, Olinde, Timan, Kumađe.

Sastavi

Partizan: Vukčević, Ledej, Drezgić, Avramović, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo.

Alba Berlin: Braun, Proćida, Vecel, Delou, M atišek, Šnajder, Tomas, Nikić, Samar, Olinde, Kumanđe, Timan.

Komentar pre meča

Nakon teškog poraza protiv Igokee pred svojim navijačima, nije lakše pao poraz u Evroligi od Bajerna u prvom meču duplog kola ove nedelje. Nisu crno-beli u formi, za sada to na terenu na momente izgleda dobro, ali igrači ne mogu da uspostave kontinuitet i kvalitetnu igru svih 40 minuta.

Alba nije ista od odlaska Sikme i to smo mogli videti od starta sezone. Pokušavaju da uspostave neki novi timski identitet, međutim rezultat i dalje izostaje, pa su trenutno na skoru od samo jedne pobede i sedam poraza. Oni su jedini tim u Evroligi protiv kog možete da se sa sigurnošću nadate pobedi u ovom trenutku sezone.

Partizan u ovaj meč ulazi bez povređenog Pantera i bolesnog Koprivice, dok je kod gostiju od ranije odsutan Markus Eriksen i neće se vraćati na teren sigurno do početka 2024. godine. Crno-beli pokušavaju da se vrate na pobednički kolosek, a ova utakmica će biti od velikog značaja jer bi u slučaju poraza poverenje navijača moglo drastično da opadne, a moral ekipe sigurno ne bi bio bolji.

Za preostale informacije o ovom meču pročitajte ovaj tekst.

(Telegraf.rs)

Video: Kaboklo pred Albu: "Bilo mi je važno da uhvatim ritam, uskoro ću znati pravu rolu u timu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nanely

    17. novembar 2023 | 22:52

    Ljudi moji sta reci, previse klimavo sve ovo,sva sreca i oni ne znaju i mnogo gubili lopte, ajde čekamo Pantera ipak on mnogo fali, pise se pobeda, ali mora mnogo bolje, napred Partizan!!

  • GP

    17. novembar 2023 | 22:50

    Zalim zvezdina revijo. Napred Partizan!

  • SaNDzAK AiRLiNES

    17. novembar 2023 | 22:09

    Partizane !!!! Jos vise te volim 🖤🤍🖤🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA