Vreme čitanja: oko 2 min.

Sferopulos govorio za sajt Evrolige: "Veoma sam srećan što mogu da treniram ovaj legendarni klub Srbije"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Oni su toliko godina na vrhunskom nivou svetske košarke"

  • 3
Janis Sferopulos Foto: Printscreen/Youtube

Na zvaničnom sajtu Evrolige osvanuo je intervju sa Janisom Sferopulosom, a trener Crvene zvezde govorio je o brojnim temama.

Evroliga je u izlaganju pohvalno govorila o grčkom stručnjaku, te navela da je ekipi doneo smirenost.

- Vraćanjem trenera Janisa Sferopulosa u Evroligu, Zvezda je dobila odmerenog lidera sa iskustvom u unapređenju svojih timova. Posle 18 meseci odsustva, vrhunski trener vratio se u Evroligu, došao je na klupu Crvene zvezde, doneo je svoju prepoznatljivu smirenost i odlučnost u novi sastav prepun talenata - navodi se na sajtu takmičenja.

Sferopulos je na početku intervjua istakao da mu je čast što može da trenira klub kao što je Crvena zvezda.

- Pre svega, veoma sam srećan što mogu da treniram ovaj legendarni klub Srbije. Oni su toliko godina na vrhunskom nivou svetske košarke. Ovde imaju odlične trenere, sjajne igrače, velika imena. Moj cilj je da podignem tim što više može da bude - rekao je trener Crvne zvezde.

Iskusni strateg ima ogromno iskustvo u Evroligi, gde je sa puno uspeha predvodio Olimpijakos i Makabi iz Tel Aviva.

- Nije lako doći u tim usred sezone. Nadam se da imam iskustvo da se prilagodim timu, s jedne strane, a sa druge treba da radite svoje stvari kako biste poboljšali igru tima - nastavlja Grk.

Podsećanja radi, Sferopulos je sa Olimpijakosom stigao do finala Evrolige 2015. godine, dok je u sezoni 2019/2020 sa Makabijem imao skor 19-9, pre nego što je sezona prekunta usled pandemije.

Crvenu zvezdu preuzeo je u oktobru, nakon što je Duško Ivanović dobio otkaz.  Crveno-beli će u narednom kolu Evrolige dočeati Armani pred svojim navijačima.

- Za mene, moji timovi moraju da igraju dobru odbranu, da dezorganizuju igru protivnika, i naravno da iskoriste prednost otvorenog terena da igraju brzo u napadu - podvukao je Sferopulos.

Za kraj izlaganja rekao je da veruje igračima, te da je ekipa talentovana.

- Želimo da igramo brže, da uključimo sve igrače u igru i da od svakog dobijemo ono najbolje što može da pruži. Verujem igračima koje imamo ovde. Ekipa je zaista talentovana. Samo moramo da koordiniramo i sinhronizujemo našu igru - završio je šef stručnog štaba crveno-belih.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos pred Fenerbahče: Dobar su tim, ali mi želimo da odbranimo Arenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosacica

    22. novembar 2023 | 13:49

    pa kako legendarni tim kad ne postoji vise od 2011 a ni jedan evropski uspeh😢

  • Aca

    22. novembar 2023 | 18:40

    Ovaj se zeznuo hteo da kaže treniramo pored legendarnog kluba Prvaka evrope i plus 3 Evropska kupa Koraća.Partizan Šampion.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA