Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako će Grobari prihvatiti Ferela? Jogi ima istoriju s njima, slao im poljupce, govorio da im sudije pomažu...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće interesantno

  • 26
Jogi Ferel Printskrin: Arena sport

Košarkaški klub Partizan je izuzetno blizu dovođenja Jogija Ferela u svoje redove, bivšeg plejmejkera Cedevita Olimpije, koji bi trebalo da nadomesti izostanak povređenog Alekse Avramovića, kao i Kevina Pantera i Uroša Trifunovića u narednom periodu.

Jogi Ferel trenutno nastupa za Šangaj Šarkse, s kojima je tražio i raskid ugovora, kako bi postao nova akvizicija crno-belih, kojima je izuzetno potrebno pojačanje, nakon što su ušli u probleme sa povredama, što ih je i koštalo nekih utakmica.

Partizan trenutno ima skor u ABA ligi od pet pobeda i čak tri poraza, što je već više nego što su imali prošle sezone, te im to može i ozbiljno naškoditi u borbi za prvo mesto u regularnom delu.

Zbog toga, oni su naciljali da u svoje redove dovedu Jogija Ferela, te je i taj transfer izuzetno blizu. Ali, postavlja se pitanje, kako će ga navijači crno-belih prihvatiti?

Jogi Ferel i Matijas Lesor, Cedevita Olimpija - Partizan Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović)

Slao im poljupce, govorio da im sudije pomažu...

Publika na Balkanu je imala prilike i te kako da upozna ovog košarkaša, koji je prethodne dve sezone odigrao u Cedevita Olimpiji, gde je bio i najbolji igrač ove ekipe, a dobro su ostale i upamćene njegove utakmice upravo protiv Partizana.

Jedna, odigrana u Areni, bila je i okidač za njega, da se stvori neka vrsta animoziteta prema navijačima Partizana, koja se nastavila i kasnije.

Sve se odigralo u decembru 2021. godine, kada su igrali Partizan i Cedevita Olimpija u Areni, a kada je tim iz Ljubljane odneo pobedu sa 96:89 u okviru 11. kola ABA lige, gde su najbolji bili Džejkob Pulen i Jaka Blažič sa po 19 poena, a odmah do njih je bio Jogi Ferel sa 15 poena i šest asistencija, ali, on je zaradio i isključenje.

Ferel je isključen pošto je načinio tehničku ličnu grešku u prvom, pa i nesportsku u drugom poluvremenu. Na putu dok je izlazio iz hale, on je ušao i u bif sa Grobarima, kojima je slao poljupce i mahao im, svestan pobede svog tima.

Dobio je žestoke zvižduke.

Ipak, nije to bilo sve.

Odmah nakon ovog meča je govorio i u jednom intervjuu za Jurohups, gde je rekao i da su im sudije pomagale.

- Atmosfera je bila sjajna, njihovi navijači su pevali glasno, saigrači su mi rekli da će biti "pakleno". Ali odrastajući sam igrao košarku na mnogim "ludim mestima" i zbog toga mi navijači nisu ništa mogli. Ponosan sam na način na koji smo pobedili, igrali smo protiv navijača i sudija koje nisu svirale faulove za nas, uspeli smo da dobijemo. Pronašli smo sebe i uradili ono što moramo i ono što smo hteli - rekao je Ferel tada, koji je pomenuo i te poljupce.

- Emocije su to odradile, nisam ja. Bila je "vrela" utakmica, bio sam ljut na sudiju koji me je isključio i emocije su proradile.

Ferel je takođe bio i glavni akter i druge pobede u ovoj sezoni, kada je ukrao loptu u "retro derbiju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    24. novembar 2023 | 11:01

    Nista Franjevcima nije problem, covek ce da prodje casove ljubavi i nakon toga ce da mu se zivot promeni?! Pocece da laze, folira, glumi zrtvu, krade, kratko receno bice ono sto nikad nije bio i sto nije ni sanjao da ce biti !!!

  • miro

    24. novembar 2023 | 10:34

    Kako su prohvatili Mustafu i ostale.Samo nesto neka izjavi protiv Srpskog ponosa i oni su odmah i delirijumu jugoslovenska sekta😂😂😂

  • ne brini se malane za nas

    24. novembar 2023 | 11:37

    heheh nemojte se vi sikirati kako ce grobari docekati ferela..radije se pobrinite da komsinici date maramica za brisanje suza..kmecace po obicaju svaki dan..kmee kee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA