Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sferopulos je džentlmen, svi znaju kakav je! Teo će biti najbolji trener Evrope": Tomić hvalio Zvezdine adute

Vreme čitanja: oko 2 min.

Velike reči bivšeg trenera Zvezde

  • 1
Milan Tomić, Janis Sferopulos Foto: MN Press / nebojša Paraušić

Meč između Crvene zvezde i Partizana u okviru 10. kola Evrolige će biti poseban iz nekoliko razloga, a jedan od njih je povratak Milana Tomića u Beograd, bivšeg trenera crveno-belih, koji sada radi kod Etorea Mesine u stručnom štabu.

Milan Tomić je jedan od trenera koji je bio poprilično voljen u Zvezdi, zbog toga što je preuzeo tim u jako teškom trenutku i što je doveo neke od igrača koji su kasnije postali značajna imena u samoj evropskog košarci, poput Bilija Berona, koji sada nastupa za Olimpiju.

On je pričao i o razlazu sa Zvezdom, a dotakao se i Janisa Sferopulosa, novog trenera Zvezde s kojim je radio u Olimpijakosu.

- Pričali smo kada je potpisao za Zvezdu. Razgovarali smo u vezi Beograda i života, a rekao sam mu sve najlepše i najpozitivnije o klubu. Osim toga što smo sarađivali četiri godine u Olimpijakosu, Janis je moj veliki prijatelj, ali ćemo biti na različitim stranama i svako će se boriti za pobedu svog tima. Posle utakmice možemo na kafu.

Nije štedeo reči hvale na račun ovog trenera.

- Džentlmen, gospodin sa manirima. Pogledajte kako se ponaša pored klupe, nikada ne možete da vidite da radi nešto što je vansportski. Kontroliše emocije i uvek zna kada i kako da popriča sa igračima. Što se tiče košarkaškog znanja, mislim da nije potrebno govoriti o njegovim kvalitetima. Cela Evropa zna kakav je trener Janis Sferopulos - ističe Tomić.

Takođe, Milan Tomić je imao reči hvale i na račun Miloša Teodosića, za koga je rekao da će biti odličan trener.

- Miloš kako razume košarku možda bi bio najbolji trener u Evropi. Kako on reaguje, igra i shvata košarku, mogao bi da bude odličan strateg. Ali, uvek kažem, glavno je pitanje da li veliki košarkaši žele da budu treneri. Mnogo igrača nema želju da se bavi ovim poslom, koji nije nimalo lak - zaključio je Tomić za MeridianSport.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA