≫ 

Vreme čitanja: oko 11 min.

Jeziv potop Zvezde: Ne može se protiv šuta za tri od 63%, niti Maoda Loa i njegovih 32 poena

Vreme čitanja: oko 11 min.

Meč sa posebnom težinom...

  • 54
KK Crvena zvezda - KK Olimpija Milano Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su meč desetog kola sa ekipom Olimpje iz Milana i tom prilikom su izgubili rezultatom 71:93.

Dosta spor start obe ekipe je obeležio prvu četvrtinu. Uloge su bile kompromitovane maksimalno, pa lideri tima nisu uspeli da se istaknu u potpunosti. Utakmicu su dobro startovali Davidovac na jednoj, odnosno Maodo Lo na drugoj strani.

Ipak, i pored nekih grešaka nastalih kako u napadu, tako u odbrani i nešto osetnijeg zaostatka, Zvezda u samoj završnici uspeva da uspostavi kvalitetniju igru, pa dolaze do samo jednog poena zaostatka i dobrim rezultatom za ulazak u drugu četvrtinu.

Kreće Zvezda dobro pogotkom za dva Nedovića, ali pokreće Milano serijom od 7:0, u kojoj se posebno istakao Bortolani. Maodo Lo je nastavio da igra fantastičnu košarku do kraja poluvremena.

Ipak, tu se pojavljuje Davidovac po drugi put na ovoj utakmici da izvuče Zvezdu iz lošeg rezultatskog niza. Ofanzivni skokovi, otvorene trojke i sve je išlo njemu na ruku.

Na kraju deonice probudio se i Miloš Teodosić sa nekoliko brzih poena, a onda je usledila fantastična trojka nakon leđne promene, kojom je izbacio Tonuta iz odbrane. Usledio je delirijum u Areni.

Prvo poluvreme je obeležila umerena igra, ali i dosta trenerskih nadmudrivanja. Mali broj poena dokazuje i ispodprosečno raspoloženje u šutu, ali i veoma dobra odbrana obe ekipe.

Drugo poluvreme je bilo oličje konačnog rezultata. Startovali su domaći sa nekoliko vezanih koševa, ali onda stvar u svoju ruku uzimaju Šilds, Lo i Mirotić i beleže verovatno najbolje drugo poluvreme u sezonu.

Držala se Zvezda skoro do kraja, ali druga polovina četvrte četvrtine je bio momenat kada su izabranici Sferopulosa u potpunosti potonuli. U poslednjih osam minuta igre Milano je postigao čak 24 poena, dok je Zvezda uzvratila sa tek 10.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Davidovac sa 18 poena i šest skokova, odnosno Nedović sa 16 poena. 11 poena je dodao Mitrović, uz pet skokova i tri asistencije i dve ukradene lopte.

U ekipi Milaneza najbolji pojedinac je bio Maodo Lo sa 32 poena, četiri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte. Dobar je bio Šilds sa 19 poena i pet skokova. Nikolo Meli je dodao 11 poena.

Zvezda narednu utakmicu igra kod kuće protiv Efesa, dok će ekipa Olimpije Milana kod kuće dočekati ekipu Žalgirisa.

Crvena zvezda - Olimpija Milano

Tok meča

Četvrta četvrtina 

10. minut - 71:93 - Ne samo da Zvezda ne pogađa ništa, nego Armani ništa ne može da promaši. Užasno loša završnica i završni rezultat postavlja Bolomboj.

7. minut -67:84 - Nedović ne pogađa trojku, a onda na drugoj strani Šildsa šalju na liniju bacanja i on koristi oba. Lo protrčava pored odbrane i biva fauliran. Pogađa sada oba slobodna bacanja. Sada igrači Crvene zvezde ulaze iz greške u grešku, nakon pokušaja da se povrate.

6. minut - 67:78 - Šilds ponovo precizan za tri poena i novi tajmaut Sferopulosa. Video Mitrović prodor Giedraitisa i odmah je to iskoristio. Lo pogađa možda i najteži šut na utakmici za tri poena, lopta kao da je prošna kroz ruke.

5. minut - 65:72 - Šilds iz step-beka pogađa trojku, a onda ne uspeva da vrati Teodosić na drugoj strani. Ipak, posed ostaje za Zvezdu. Kradu loptu igrači Olimpije Milana.

4. minut - 65:69 - Dobija na bekdor utrčavanje Giedraitis loptu i pogađa flouter. Nova dobra odbrana Zvezde i tačdaun pas Teodosića za Nedovića i lake poene.

3. minut - 63:69 - Loš napad Zvezde preko Nedovića. Sada dobar faul Tobija na Lou da prekine kontranapad. Ponovo dobra odbrana Zvezde, ali opet nema koša na drugoj strani. Dobra odbrana mora da se valorizuje. Nova trojka Loa.

2. minut - 61:66 - Dobra odbrana Mitrovića na Mirotiću. Jago konačno pogađa za tri poena. Dobra odbrana opet Zvezde, ali Tobi prafi faul u napadu. Beži lopta Pojtresu i posed će biti za Zvezdu.

1. minut - 58:66 - Jago pravi grešku i gubi loptu, a Tobi prekida kontru faulom. Lo konačno neprecizan, a Nedović izvlači faul Mirotića pri šutu. Precizan Nemanja oba puta. Pojtres pogađa nestvarno težak šut iza obruča i to uz faul Tobija. Pojtres precizan sa linije penala.

KK Crvena zvezda - KK Olimpija Milano Foto: Mileta Mirčetić

Treća četvrtina

10. minut - 56:63 - Užasno težak šut uzima Tonut i pogađa za novu dvocifrenu prednost. Na drugoj strani se Mitrović otvara u kratki pik, ali ga Meli faulira, to je Meliju treća lična greška. Precizan Mitrović sa linije penala oba puta.Promašuju dva pokušaja igrači Milana u reketu, a Zvezda izvlači faul na osam desetinki do kraja napada. Tobi pokušava za tri poena, ali nije precizan, kraj četvrtine.

9. minut - 54:61 - Šestorica igrača su bila na terenu za Milano, došlo je do nesporazuma, ali sudije su to primetile to. Nedović pogađa bacanje nakon tehničke. Tonut faulira Mitrovića. Napada Nedović Melija i pogađa šut preko ruke.

8. minut - 61:51 - Lo navlači odbranu na sebe, Meli ostaje sam, dobija loptu i pogađa za tri poena. Jago razigrava Mitrovića, a on prosleđuje Bolomboju koji poentira. Sada na drugoj strani Mitrović pogađa trojku i novi tajmaut Sferopulosa.

7. minut - 49:55 - Lo igra košarku života, neverovatno je šta sve ubacuje, sada lomi Bolomboja i pogađa izuzetno težak šut. Nedović opet solira, ali ovog puta mu lopta "beži" i pormašuje flouter.

6. minut - 49:53 - Nakon još jednog lošeg napada Sferopulos menja bekovski tandem. Mora odbrana da se popravi. Lo pogađa sada nestvaran pokušaj i ubacuje 20. svoj poen. Tajmaut Sferopulos. Nedović pokušava sa poludistance iz tajmauta i pogađa.

5. minut - 47:51 - Bolomboj ne uspeva u 1na1 igri da poenitra. Davidovac pravi pametan faul na Mirotiću u odbrani da spreči lake poene. Lo lomi Bolomboja i pogađa za tri poena i novu prednost. Sada Teo radi isto na drugoj strani terena, ali bez speha. Težak šut Mirotića i sada njegov prvi poen unutar linije za tri.

4. minut - 47:46 - U skakanju za ovu loptu do nje dolazi Giedraitis, koji promašuje otvorenu trojku uz zvuk sirene. Davidovac krade loptu na drugoj strani. Krade loptu sada Šilds i poentira na drugoj strani. Samo poen razlike.

3. minut - 47:44 - Mitrović fintira ispod koša, nalazi samog Davidovca u desnih 45 stepeni i on koristi taj šut za tri poena. Tajmaut Mesina. Mirotić igra protiv Bolomboja, koji pravi prekršaj. Sada ipak pogađa trojku. Krade loptu Mitrović, ali Mirotić dolazi do nje nekako i mrtva lopta.

2. minut - 44:41 - Odlična odbrana Mitrovića, "seče" dodavanje. Na drugoj strani Teo promašuje trojku. Šilds uzima težak šut za tri poena preko Bolomboja i pogađa. Davidovac ostaje potpuno sam i uspeva da pogodi za tri za nnovu prednost. Meli promašuje polaganje, Teo hvata skok, Mitrović dobija loptu na drugoj strani i lagano polaže.

KK Crvena zvezda - KK Olimpija Milano Foto: Mileta Mirčetić

Druga četvrtina

10. minut - 39:38 - Odlična kombijancija Hajnsa i Šildsa, a Giedraitis faulira na šutu. Krilni igrač Armanija će imati dva bacanja. Samo drugi put precizan Šilds. Nedović lomi Loa, ali promašuje trojku. Gubi loptu Hajns, ostaje 13 sekundi za napad Zvezde. Teo se vraća na teren. Teodosić lomi odbranu za trojku i delirijum u Areni! Zvezda ide na pauzu sa poenom prednosti.

8. minut - 36:37 - Lo neverovatan, pogađa sada za tri poena preko ruke. Pogađa Nedović! Nije napad bio dobar, ali bitno je i tada pogađati. Fojtman šutira iz reketa, ali promašuje. Na drugoj strani u ranom napadu Nedović ulazi u prodor, promašuje, ali Davidovac precizan! Šilds neprecizan preko ruke za tri. Težak šut Teodosića sa daleke dvojke i precizan je!

7. minut - 29:34 - Dobro se kreće lopta u napadu Zvezde, ali završnica je loša. Odlična odbrana Davidovca, ali dolazi do pozicije Maodo Lo za 12. poen. Davidovac sada na pas Nedovića ostaje sam u desnom korneru i pogađa za tri poena.

6. minut - 26:32 - Neuspešan pokušaj beka Armanija, Zvezda se nekako sačuvala. Tobi pokušava za tri poena, otvoren šut, ali neprecizan. Zato Mitrović uspeva da se izbori za skok, pri čemu biva fauliran. Promašuje Teo novi pokušaj u šutu. Na drugoj strani Šilds pogađa iz reketa za dva poena. Tajmaut Sferopulosa.

5. minut - 26:30 - Lo pogađa za dva poena. Potom u prodoru Giedraitisa Meli pravi ličnu grešku na zemlji. Nejpir u finišu napada iznudio prekršaj Bartolanija. Težak šut Nejpira, težak promašaj.

4. minut - 26:28 - Mirotić pokušava preko ruke Mitrovića i ne pogađa. Nejpir vidi Giedraitisa samog u korneru i pogađa Zvezdin Litvanac! Odlična odbrana sada Zvezde, ističe vreme i imaće novi napad. Kakva rampa Melija na Tobiju.

3. minut - 23:28 - Nejpir organizuje napad, ulazi u pik sa Mitrovićem, koji loptu šalje Tobiju, ali on neprecizan u šutu. Nejpir u fazi odbrane dobro reaguje i izbija loptu Mirotiću. Sudije sviraju da je aut u korist gostiju, ipak Sferopulos traži čelendž da proveri sudijsku odluku. Sudije su procenile da nema dovoljno dokaza da se preokrene odluka, pa lopta ostaje za Armani. Bartolani pokušava sa poludistance iz pika i precizan je drugi put, za peti poen. Mitrović dobija loptu i zakucava iz prodora sa desnog kornera.

2. minut - 21:26 - Promašuje sada Hol u napadu, a onda i Nedović u šutu za tri poena. Bartolani ostaje nekako sam na desnih 45 stepeni i to koristi. Sferopulos prinuđen da traži tajmaut.

1. minut - 21:23 - Odlična odbrana Tobija i Mitrovića, Pojtres biva blokiran, pa u tranziciji Nedović dolazi do brzih poena. Tonut ostaje previše sam i on to naravno koristi iz pika. Tobi pokušava iz reketa, ali promašuje dobru poziciju ispod obruča.

KK Crvena zvezda - KK Olimpija Milano Foto: Mileta Mirčetić

Prva četvrtina

10. minut - 19:20 - Nedović ponovo pokušava flouterom i ponovo neprecizan, ali nakon lošeg dodavanja Mirotića Jago dodaje pas preko celog terena i Nedović zakucava. Lo na drugoj strani uzvraća brzom trojkom. Pojtres pravi faul u napadu nad Nedovićem na šest i po sekundi do kraja četvrtine. Hol sada pravi faul nad Milošom Teodosićem na šutu za tri poena. Teo koristi sva tri bacanja i vraća Zvezdu na svega poen zaostatka.

9. minut - 14:17- Sada Mitrović pravi faul, to je četvrti timski. Bolomboj lupa prelepu rampu Holu, a onda Mitrović krade loptu i zakucava u kontranapadu. Lazatević radi dobar posao na Holu, ali Jago ostavlja previše protora Lou, koji koristi šut.

8. minut - 12:14 - Mitrovića fauliraju igrači Olimpije, pa ga šalju na liniju bacanja. Mitrović koristi oba puta. Na drugoj strani ista priča, Zvezda ne uspeva da odbrani ništa. Sada ovo postaje borba Mitrovića i Mirotića, a Nikola tom prilikom pravi faul i šalje ponovo na liniju "penala" centra crveno-belih. Ovog puta precizan samo jednom.

7. minut - 9:12 - Lo se snalazi i upošljava Pojtresa, koji zakucava. Loš individualni napad Nedovića, daje Jagu pred kraj napada "vruć krompir" u ruke i Brazilac to ne pogađa.

6. minut - 9:10 - Simonović pogađa sa poludistance. Nekoliko ofanzivnih skokova Milana, ali ne uspevaju to da iskoriste. Sada u napadu Bolomboj pravi grešku u koracima. Nakon ovoga ide prvi TV tajmaut.

5. minut - 7:10 - Nedović pokušava sa levih 45 stepeni, bez uspeha. Odličan pik i otvaranje Melija ka košu, dobija loptu, zakucava, ali biva fauliran istovremeno. Meli pogađa dodatno slobodno bacanje. Nedović, uprkos tome što je bio sam na trojci, pokušava da napada prodorom i ne pogađa flouter. Na drugoj strani Armani daje dva poena.

4. minut - 7:5 - Odlična odbrana Teodosića na strani pomoći, krade loptu, a onda na drugoj strani brzi poeni Davidovca. Mirotić nakon samo 4 minuta izlazi iz igre, pravi se nekoliko izmena. Pokušava Teo sa poludistance, ali bez uspeha. Šilds gubi loptu sada na drugoj strani terena.

3. minut - 5:5 - Teodosić sada faulira kako bi sprečio akciju Milana, ali šalje Loa na liniju bacanja. Plej ekipe iz Milana pogađa oba bacanja. U organizaciji napada ostaje sam Bolomboj u levom korneru, ali promašuje.

2. minut - 5:3 - Ponovo loš napad Milana, ali ubrzo gubi loptu i Zvezda. Mirotić šalje izlazni pas za Melija, koji koristi šut za tri poena. Teodosić na drugoj strani promašuje trojku, ali nakon ofanzivnog skoka loptu dobija Davidovac i poentira ispod koša.

1. minut - 3:0 - Sudija podbacuje loptu i prvi napad će biti za ekipu Zvezde. Davidovac fauliran, ali pogađa tek jedno slobodno bacanje. Olimpija ne koristi svoju priliku, pa Teo radi svoju magiju na drugoj strani sa Dejanom.

KK Crvena zvezda - KK Olimpija Milano Foto: Mileta Mirčetić

Petorke

Crvena zvezda: Teodosić, Giedraitis, Davidovac, Bolomoj, Mitrović.

Olimpija Milano: Lo, Šilds, Meli, Mirotić, Fojtman.

20:13 - Zastoj ispred Štark Arene, ljudi čekaju na ulazu previše dugo.

Zastoj ispred Štark Arene Foto: Telegraf.rs

Sastavi

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Simonović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Jago.

Olimpija Milano: Lo, Pojtres, Bortlani, Tonut, Meli, Kamagat, Rići, Hol, Šilds, Mirotić, Hajns, Fojtman.

Komentar pre meča

Do sada, Crvena zvezda je ostvarila tri pobede u devet mečeva, sve na svom terenu. Njihova igra se poboljšava poslednjih nekoliko utakmica, pokazujući bolju organizaciju i izraženu taktičku strategiju.

Nasuprot njima je tim koji se nikada nije pokazao kao izazov za Zvezdu, ni po stilu igre ni po momentu kada su se susretali. Sada su ispod očekivanja, sa istim brojem pobeda kao i Crvena zvezda u devet mečeva.

Iako deluje da je trenutno Crvena zvezda u nešto boljoj formi, povrede igrača stvaraju izazove. U timu Sferopulosa, Lazić i Hanga će sigurno propustiti meč zbog povreda, dok će Beron biti odsutan sa druge strane. Povratak Pengosa se ne očekuje zbog nesuglasica sa trenerom Mesinom.

(Telegraf.rs)

Video: Mirotić aplauzima dočekan u Areni!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    24. novembar 2023 | 22:03

    Neipir katastrofa, Tobi dupla katastrofa, Giedraitis isto loš…. I kako da pobediš. Toliko para a ekipa izgleda prosečno…

  • Milan

    24. novembar 2023 | 21:49

    Mi smo jadni.nije problem ivanovic bio već skuo ovih neznalica

  • Doktor

    24. novembar 2023 | 22:16

    Da li si Čoviću, sada svestan svoje i naše nemoći. Nije nam bio kriv trener. Kriv si ti, jer si ti taj koji je odradio lošu selekciju igrača i doveo trećerazredne igrače i penzionere. Ako imaš, bar nalo časti, zahvalio bi se svima i otišao bez pozdrava. I da se ne ljubimo. Ćaooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA