Vreme čitanja: oko 2 min.

Teodosić preuzeo krivicu: "Odustali smo poslednjih 6-7 minuta, počevši od mene"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Plejmejker Zvezde, ipak, optimističan na kraju...

  • 2

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su meč desetog kola sa ekipom Olimpje iz Milana i tom prilikom su izgubili rezultatom 71:93.

Nakon utakmice je za medije pričao Miloš Teodosić, koji je istakao da je on jedan od krivaca za ovaj poraz Zvezde.

- Sigurno najlošija utakmica u Evroligi sa naše strane. Znali smo da je Milano kvalitetan tim, nismo uspeli da odgovorim na njihovu agresivnost i to nas je koštalo ubedljivog poraza. Jedna je stvar koja me je onako uplašila, to je što smo počeli od mene, gde smo odustali u poslednjih 6-7 minuta. I to se dešava, sezona je duga. Prva, po mom mišljenu, loša utakmica gde nismo imali šanse da pobedimo - počeo je Teodosić.

Olimpija je nerealno dobro šutirala za tri poena, pogotovo u drugom poluvremenu.

- Sigurno možemo da nađemo veliki broj izgovora, ali sigurno jedna naša loša utakmica, ona koja treba što pre da se zaboravi. Srećom sezona je takva da igraš svaki ponedeljak, pa petak, postoji duplo kolo. Ima dosta prostora da se iskupimo, ali nije izgovor da ovako igramo - dodaje plejmejker Zvezde.

Hanga i Lazić kao dva najbolja defanzivnca su dugo van tima, pa je Teodosić otkrio kako on vidi njihov izostanak i koliki je uticaj na Zvezdinu odbranu.

- Ne možemo da igramo sa pet defanzivaca. Sigurno da oni fale, Hanga, Laza i Nejpir, koji je izašao iz povrede. Umorni smo malo. Imamo tri beka i Rokasa tu. Deki Davidovac pomaže na 2-3-4. Jedan od razloga je taj što postoji zamor - smatra Miloš.

Odigrano je deset kola Evrolige, pa se postavlja pitanje kakvi su utisci nakon skoro trećine sezone u Evroligi.

- Sigurno da ovo nije rezultat koji smo svi očekivali. Ima još dosta da se igra, ima prostora da se napreduje i da se dođe do cilja - plasmana do TOP8. Navijači i organizacija su opravdali moja očekivanja. Videli ste večeras, sjajna atmosfera, bez obzira što smo igrali na način na koji nismo trebali, dobili smo podršku do kraja. Na nama je da pobedimo u gostovanju, da ne ponavljamo više ovakve igre. Za sada je sve super osim tog lošijeg starta u Evroligi, ali imamo prostora da nadoknadimo te poraze. Ipak, moramo da shvatimo da nismo u zavidnoj situaciji - dodaje Teodosić.

Na pitanje da li je određeni psihološki momenat uticao na ove poraze Crvene zvezde u poslednje vreme, Teo je bio konkretan i samouveren.

- Imamo dovoljno iskusnih igrača koji su pobeđivali i osvajali dosta stvari, tako da nema razloga da se plaše pobede. Mislim da je u nekom trenutku bila i naša neuigranost, malo njihova sreća, svašta po malo, ali ne mislim da je neki strah od pobede - zaključio je Miloš Teodosić.

(Telegraf.rs)

Video: Transparent za Marka Ivkovića-Jagodu će biti razvijen na meču sa Armanijem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Negry

    24. novembar 2023 | 23:22

    Ma bezi bre i vas umor...zalosnooo

  • Pazi ovoga

    25. novembar 2023 | 10:13

    Nisi ti odustao vec su vas razbili I oducili od kosarke. Pocelo si I ti da pricas sam sa sobom I nebulize ko tvoj vlasnik. Da mogu penzosi da igraju I ja bih Jos bio kosarkas. Odavno nisam video dva pleja koji tako razbijaju da ne znate gde ste kao ova dva iz Armanija. Ulepsali su mi vece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA