Vreme čitanja: oko 2 min.

Čović o rastanku sa Ivanovićem: "Nekad mora da se preseče, njegov odlazak nema veze sa Teodosićem i Bjelicom"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Crvene zvezde je komentarisao odlazak crnogorskog stručnjaka

  • 6
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su veoma ubedljivo na domaćem terenu u utakmici 10. kola Evrolige od Olimpije Milano, čime su ostali na tri pobede iz deset utakmica - 71:93.

Predsednik kluba, Nebojša Čović u međuvremenu je bio gost podkasta "Miljanov korner" u kojem je osim statusa Nemanje Bjelice razgovarao i o Dušku Ivanoviću kojeg je zamenio Janis Sferopulos na klupi.

– Duško je jedan od najboljih trenera koji su radili u Crvenoj zvezdi. Ne samo kao trener, već i čovek svojim ponašanjem. Želim mu uspeha u Baskoniji, ponavljaju se sada neke stvari koje su se desile kod nas kada je on došao, kada smo u Evroligi imali 6-0 skor. Čovek jako dobro poznaje košarku, ali kao predsednik kluba nisam tu samo da bih donosio lepe i slatke odluke, mora ponekad i da se preseče.

Dodaje da nema nikakve veze njegov odlazak ni sa Teodosićem, ni sa Bjelicom, niti sa nekim igračem.

– O njegovom odlasku se mnogo spekulisalo u javnosti. Nema apsolutno nikakve veze sa Bjelicom, Teodosićem ili bilo kojim drugim igračem, niti mu je bilo koji igrač nametnut. Jedini igrač na kojem sam insistirao ja jeste bio Sofoklis Skorcanitis. U našim životima imate modele duboke države, ali plitke pameti, jako zanimljivo. Platili smo tu grešku. Radonjić nije bio za njega, mi smo hteli da on dođe. Sećate se i kako je dočekan…

Kaže da bi sa Duškom mogao da radi 100 godina.

– U Ivanovićevom slučaju došlo je do zasićenja, ali ne sa nama, ne sa mnom jer bih sa Duškom mogao da radim 100 godina. Koliko poznaje košarku, koliko je obrazovan, a imamo sada sve više trenera koji nisu naročito obrazovani. Jednostavno, videlo se da stvari ne funkcionišu najbolje, da ne prija njemu, ekipi, igračima… Da smo ušli u dodatni rizik ne znam kako bi bilo. Povučen je taj potez, koji je više bio posledica rezultata i nekih naših ponavljanja. Ponavljalo se nešto što se događalo i prošle godine, konkretno protiv Žalgirisa, iste su se stvari dešavale u ovoj i prošlosezonskoj utakmici, način kako su izgubljena oba meča… Preduzeli smo tu meru, sada verujem da se ekipa promenila nabolje.

(Telegraf.rs)

Video: Miloš Teodosić posle poraza Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA