Vreme čitanja: oko 2 min.

Nedović o Večitom derbiju: "Znam kako je bilo u Grčkoj, ali ovde zna ponekad da izmakne kontroli"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podsetio se i kako mu je bilo u Panati

  • 2
Nemanja Nedović Foto: Telegraf.rs

Grčki derbi je posebno iskustvo i ko ga nije osetio nema pravi osećaj o kakvoj je atmosferi reč. Nemanja Nedović je to iskustvo stekao igrajući za Panatinaikos čak dve godine i za to vreme odigrao veliki broj derbija.

Pričao je o tome za Jurohups, objasnio je koliko je dbra atmosfera, ali i uporedio sa onim što oseća u Srbiji.

- Bio sam ovde pre dve godine igrajući protiv Olimpijakosa. Uvek je bilo napeto, uvek je bila odlična atmosfera u OAKA-i i SEF-u. A onda sam otišao u Crvenu zvezdu i mogu da kažem da mržnja između dva tima nikada nije bila kao što je sada. Bilo je to nešto što me je zaista iznenadilo - rekao je Nedović.

Izneo je posebne razloge zašto smatra da je slučaj takav, da su prepirke tih razmera.

- Pretpostavljam da to ima veze sa činjenicom da obe ekipe imaju velike ambicije, uložile su mnogo novca i zaista žele pobedu. Mislim da atmosfera koju stvara među navijačima ponekad izmakne kontroli i ne mislim da je dobra za sport. To utiče i na nas, kao igrače, što nije dobro, ali to je nešto sa čim se morate nositi. Nadam se da može da bude bolje, ne vidim da će biti bolje, iskreno, ali mržnja između dva tima i između dve baze navijača je na vrhuncu svih vremena. Mislim da svi treba da upamte da je na kraju dana samo sport i da ima važnijih stvari u životu - dodaje Nedović.

Periodi u Panati su mu ostali u dobrom sećanju.

- Imam posebno mesto u svom srcu za sve ljude u Panatinaikosu, verovatno zato što je to bilo teško vreme. Počeo sam da igram dobro od početka i kada pokažeš ljudima da tako igraš, ljudi počnu da te vole, a ljubav koju ti pokazuju je prosto neverovatna. Zaista cenim to do danas - istakao je bek Zvezde.

Iznenadio ga je transfer Slukasa u Olimpijakos, nije to očekivao.

- Iskreno, bio sam malo šokiran, za mene je Sloukas bio zaštitno lice Olimpijakosa. To je bilo iznenađenje za mene. Ne znam šta se dešavalo iza zavese, pošto je navijaču Panatinaikosa uvek dobro imati takvog igrača, a za to su potrebna muda, znajući koliko su grčki navijači i Grci strastveni - zaključio je Nemanja.

(Telegraf.rs)

Video: Nedović oprezan pred Barselonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    28. novembar 2023 | 17:06

    Ako je samo sport neka igra za 0 na kraju dana, a dotle nek se bavi nekim tim ozbiljnijim poslom, društveno korisnijim. Zna se bre šta je sport pa još samo sport, a ovo čime se Nedović i drugari bave je preozbiljan biznis u kome ima apsolutno svih onih stvari koje idu uz veliki novac.

  • ???

    28. novembar 2023 | 13:02

    U narednih pet utakmica ce se povrediti. Stakleni je hit 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA