≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Agent Jogija Ferela otkrio da mu je Partizan zapretio?! Pričao o detaljima ugovora i gde je sve pošlo naopako

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

O čemu se ovde radi

  • 34
Jogi Ferel i Matijas Lesor, Cedevita Olimpija - Partizan Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović)

Američki košarkaš Jogi Ferel, povezivao se prethodnih dana sa Partizanom, praktično je već bio viđen u crno-belom dresu, ali, u poslednjem trenutku je odustao od istog i potpisao je ugovor sa ekipom Budućnosti iz Podgorice!

Pravo je čudo kako Jogi na kraju nije došao u Partizan, jer praktično, sve je bilo već gotovo.

Ipak, desile su se određene stvari, a o njima je pričao agent košarkaša, Servand Taheda, koji je u intervjuu za "MeridianSport" objasnio šta se sve izdešavalo. Svoj intervjuu je i započeo veoma zanimljivim izborom reči.

- Malo sam uznemiran zbog čitave situacije - započeo je Taheda, pre nego što je nastavio svoj razgovor.

- Moj partner je rekao (sportskom direktoru Partizana) Zoranu Saviću da će Ferel biti dostupan i pet dana kasnije sam pitao šta se desilo sa Partizanom. Nije dobio odgovor, niti ponudu, iako smo im saopštili kako je Jogi u procesu i da radim na otkupu ugovora. Sledećeg dana sam se čuo sa Zoranom i pitao: „Da li ste zainteresovani za Jogija?“ Odgovorio je potvrdno, a na moje pitanje na kom nivou, uzvratio je da mora da razgovara sa trenerom. Sutradan je izašao sa ponudom na dva meseca, uz opciju da ostane do kraja sezone.

Jogi Ferel Foto: Ivica Cavka - ABA liga - KK Split

Čak je Ferel razgovarao i sa trenerom Željkom Obradovićem, međutim, finansijska ponuda crno-belih nije bila dovoljno velika.

- Bio sam iskren. Rekao sam to Partizanu. Dobili smo odgovor da Partizan ne može da izdvoji više para. Pričao sam nakon toga sa Jogijem koji je hteo u Partizan, želeo je da igra Evroligu. Svidela mu se ideja da dođe u Beograd, ali smatrao je ponuda nije pokazao da je dovoljno cenjen. Znaju ko je, igrao je dve godine u ABA ligi, bio je veoma dobar - kaže Taheda, koji je potom otkrio i da je klub iznerviralo to što su iz Partizana izašle poruke da je posao već gotov.

- Posao nikad nije bio sklopljen, niti smo se dogovorili i rekli da Jogi dolazi u Partizan. I dalje smo bili u procesu raskida ugovora u Kini. Šangaj je tražio još 100.000 evra za otkup. Objasnio sam im da nemamo dogovor sa Partizanom, pa su se stvari smirile…

Potom, Taheda je otkrio i veoma uznemirujuću pretnju od strane Partizana.

- Partizan je imao sedam dana da izjednači ponudu. Ako zaista želiš igrača, onda to i uradiš, garantuješ celu godinu, a oni to nisu uradili. Jogi se tada odlučio za Budućnost. Kada sam to javio, poručeno je meni i mom partneru da nijedan naš igrač više nikada neće igrati u Partizanu. Zašto?

(Telegraf.rs)

Video: Bivša NBA zvezda provocirala Grobare, slao poljupce tribinama nakon isključenja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    29. novembar 2023 | 17:55

    Tako funkcionišu celog života… pretnje, potkupljivanje, gepekovanje, šamaranje🤷‍♂️

  • Miloš

    29. novembar 2023 | 17:57

    Jel neko iznenadjen?Tako klub funkcioniše,vidi se i po ponašanju igrača.Ne mogu oni da budu drugačiji od rukovodstva

  • tetka i rumenke

    29. novembar 2023 | 17:51

    želimir o ovome ništa nezna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA