≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve o meču Partizan - Panatinaikos: Ko sve propušta duel, gde je TV prenos, šta kažu kladionice?

Vreme čitanja: oko 4 min.

Utakmica 11. kola Evrolige na programu je od 20:45

  • 1
KK Partizan i BC Panathinaikos Foto: MN Press / Ivica Veselinov, Wikipedia

Košarkaše Partizana posle oporavka protiv Čačana očekuju novi izazovi u Evroligi, najpre protiv Panatinaikosa. Utakmica sa Atinjanima bi mogla da bude prekretnica u nekom bliskom periodu crno-belih.

Duel protiv Borca iskazao je pun napadački potencijal kluba, ali ruku na srce treba reći da protivnik u ovom momentu nije bio dostojan. Ono što je za beogradski klub bitnije jeste "sačuvati" domaći teren kada god se igraju utakmice sa ekipama koje će biti direktni rivali u borbi za plej-of.

Doduše, PAO je u ovom momentu jedan od timova sa najboljom formom i tim koji pretenduje na prve četiri pozicije, pa su na papiru favoriti u velikom broju mečeva.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Partizan - Panatinaikos igra se u "Štark Areni" sa početkom od 20:45. Direktan prenos možete pogledati na TV Sport klub 1, a tekstualni na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Glavni sudije na utakmici biće Turčin Emin Mogulkoč, koji je vrlo često bio taličan. Njemu će pomagati Letonac Oleg Latiševs i Španac Đordi Aliaga.

ALEN SMAILAGIĆ, Partizan - Panatinaikos Foto: MN Press / Ivica Veselinov

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Osim pomenutog duela protiv Borca (101:56) crno-beli ne pamte po dobrom prethodni period. Tesni porazi od Anadolu Efesa i Bajerna na evroligaškim gostovanjima, porazi u završnicama i od Cedevita Olimpije i Igokee u ABA ligi presečeni su trijumfom protiv berlinske Albe u poslednjem domaćem susretu u elitnom takmičenju.

Tim se još uvek pronalazi, vrlo često do izražaja dođe pun potencijal, međutim oscilacije su presudno uticale da se neki dobijeni dueli izgube. I dalje moraju da se "isprave" iste stvari o kojima svi govore od početka sezone - skok igra i defanziva. U momentu kada se to dogodi verovatno će i rezultati će u završnicama prevagnuti na stranu Partizana.

Crno-belo imaju skor 4-6 uoči utakmice, ali raduje činjenica da je samo Barselona pobedila u Areni i da su nakon toga tri protivnika iz Beograda odlazila pognute glave.

Već smo istakli da je Panatinaikos jedan od timova u najboljoj formi u Evroligi. Računajući i domaće prvenstvo vezali su osam slavlja (pola od toga u evropskoj konkurenciji) i trenutno su u samom vrhu oba takmičenja.

U desetoj rundi Valensiju su pobedili 90:73, a poslednji poraz doživeli još trećeg novembra od Barselone. Deluje da je tim Ergina Atamana kliknuo i sa pravom trenutno drži četvrtu poziciju sa učinkom 6-4.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

U zvaničnim mečevima dve ekipe su prošle sezone igrale posle dvanaest godina pauze i u oba duela Partizan je pobedio. Prvo u Atini 91:89 uz 29 poena Kevina Pantera i 15 uz 11 skokova Matijasa Lesora, koji će sada biti na suprotnoj strani, a zatim i u Beogradu u aprilu 83:81 kada je Dante Eksum ubacio 18.

Prethodno su u 21. veku dve ekipe igrale još trinaest puta uz skor 9-4 u korist Panatinaikosa (dakle ukupno 9-6). Poslednji meč u Beogradu pre onog u prošloj takmičarskoj godini Atinjani su dobili te čuvene 2010. godine kada je bilo 82:66.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Kevin Panter i Aleksa Avramović su se priključili ostatku ekipe i trenirali, ali nije poznato da li će i u kojoj meri igrati. Postoji mogućnost da se obojica nađu u timu, dok će Uroš Trifunović sigurno biti van stroja.

Sa druge strane nema odranije povređenih Huanča Ernangomeza i još jednog bivšeg igrača crno-belih Joanisa Papapetrua.

ALEKSA AVRAMOVIĆ Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Šta kažu kladionice?

Pravog favorita u ovom duelu nema. Domaćin ima publiku i ekipu koja se uigrava, gosti trenutni kvalitet i formu. Ovo prvo je prevagnulo, pa Mozzart na "kec" daje kvotu 1.80, dok se "dvojka" vrednuje  sa 2.55.

Reč trenera:

Željko Obradović:

- Panatinaikos za mene uvek specijalna utakmica kad igramo protiv njih, a razlozi su poznati. Ekipa koja ima najveće moguće ambicije, napravili su takav roster i svi ljudi iz kluba, počev od trenera, pričaju da su im ambicije najmanje fajnal-for. Tako da smo svesni protiv koga igramo.

- Kvalitetna su ekipa, imali su sitnih problema početkom sezone, sad igraju veoma dobro, pametno, kontrolišu igru i moraćemo da odigramo mnogo dobru utakmicu, ako želimo da imamo pozitivan rezultat.

Ergin Ataman:

- Partizan je jako dobar tim sa odličnim trenerom kao što je Željko Obradović, ali za sada izgleda da imaju problema, posebno u poslednjih nekoliko utakmica. Znamo da im je nedostajao Kevin Panter, važan igrač koji će igrati protiv nas. Biće to teška utakmica, nadam se da nećemo imati povrede pre utakmice.

- Ovo je veliki izazov za naš klub, jer Obradović ima dugu istoriju sa Panatinaikosom u Evroligi. Dok sam u Turskoj vodio Galatasaraj i Efes vodio sam protiv Obradovića, koji je bio na klupi Fenerbahčea. Sada sam ja u Panatinaikosu, a on u Partizanu. Daćemo sve od sebe. Treneri su veoma važni, ali igrači dobijaju ili gube mečeve.

(Telegraf.rs)

Video: Lesor uz zvučnike dominira u hodnicima Arene uz grobarske zvučnike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA