Vreme čitanja: oko 2 min.

Ataman o grčevima Lesora: "Zamolio me je da igra, osetio sam da je motivisan i pustio sam ga"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ataman zadovoljan igrom svoje ekipe

  • 0
Ergin Ataman Foto: Printscreen/Youtube

Košarkaši Partizana odigrali su meč 11. kola Evrolige protiv ekipe Panatinaikosa i tom prilikom slavili rezultatom 92:87.

Nakon meča na konferenciji za medije Ergin Ataman je izneo svoje viđenje utakmice, gde je izneo da je bio zadovoljan.

- Mislim da smo 38 minuta igrali savršeno. Drago mi je da su tako moji momci igrali. Poslednja dva minuta smo paničili i Partizan je to koristio. Prestali smo da igramo odbranu. Panter je našao svoje šuteve, promašivali smo polaganja i izgubili smo energiju za produžetak. Mislim da smo igrali skoro savršenu utakmicu i da smo zaslužili pobedu. Indeks je bio na našoj strani, ali oni su igrali bolje u poslednjem minutu i u produžetku smo izgubili energiju - počeo je Turčin.

Na kraju utakmice Matijas Lesor je osetio grčeve, pošto je proveo veliki broj minuta na terenu.

- Pričao sam o tome na klupi, ali imao je motivaciju, pitao je da nastavi, dao sam mu šansu. U tom trenutku Balcerovski nije bio toliko prisutan, a Lesor je bio veoma srčan i zato sam ga pustio da nastavi - dodaje Ataman.

Kako je ekipa reagovala na atmosferu, objasnio je Ataman.

- Pričajući o celoj utakmicu zadovoljan sam igrom. Ova atmosfera nije laka, dala nam je dosta samopouzdanja za sledeće utakmice. Moramo da imamo to u poslednjim minutima. Moramo da naučimo da ne gubimo u produžecima. Možda je moja greška što nisam menjao igrače, ali imali smo utakmicu, a u poslednjih minut i po to je teško raditi. Iz tog razloga produžetkom smo izgubili snagu, na kraju sam dobio najviše od svog najiskusnijeg igrača Slukasa - istakao je Ataman.

Na pitanje da li će biti promena u rosteru i da li je ovo drim tim, Ataman je bio konkretan.

- Ne ove sezone, mi smo skroz bukirani sa igračima, ali naredne sezone ćemo biti još jači. Svi igrači su shvatili važnost Panate u ovoj ligi. Naravno možemo potpisati nove ekipe, ali cilj je da dođemo do plejofa i F4 sa ovim igračima. Naravno fale još dva igrača, Papapetru i Ernangomez, pa čekamo njih da se vrate i da budemo kompletni - zaključio je turski stručnjak.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Avramović kao "Zoro": Pogađa iz svih pozicija pred meč protiv Panatinaikosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA