Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Zvezda - Efes: Pakao Arene, povratak kapitena i imperativ pobede na strani crveno-belih

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zanimljivo zdanje se priprema u Beogradskoj areni

  • 11
Vil Klajburn, Efes, Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 11. kola Evrolige igraju na svom parketu protiv Anadolu Efesa, gde će sloviti i za favorita, s obzirom na to da se ipak radi o njihovom terenu, njihovoj dvorani, ali i činjenici da je turski klub značajno oslabljen.

Zvezda nema baš najbolje partije u Evroligi ove sezone, skoro pa uvek im fali "nešto malo" da se to prokletstvo skine, a navijači, kao i čitava uprava kluba ide od utakmice do utakmice i nada se da je upravo to "ona" utakmica.

Efes je nezgodan rival, istina, pokazali su to i na meču sa Partizanom, gde su praktično imali sve u svojim rukama, pa su sve i ispustili, ali su opet sa čudima Šejna Larkina ponovo vratili sve u svoje ruke i slavili na svom terenu.

Ovoga puta je rival i drugi srpski predstavnik, teren je drugačiji, ali, Erdem Džan je pokazao dosta kvaliteta ove sezone.

Ono što bi omglo da bude važan faktor za Crvenu zvezde jeste i izvesni povratak Branka Lazića na parket.

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč je na programu od 20 časova po našem vremenu, dok je direktan prenos omogućen putem Sport klub, te će biti emitovan na njihovom prvom kanalu.

Ko sudi?

Glavni arbitar na ovom meču će biti poznati Karmelo Paterniko, dok će mu pomagati Karlos Kortes i Alberto Baena.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda iza sebe ima veoma bolan poraz od Milana, takođe na svom terenu, u okviru Evrolige, ali su sa druge strane veoma lako slavili u ABA ligi protiv Krke, ali ono što brine jeste loša forma Šabaza Nejpira.

Efes sa druge strane ima seriju od tri trijumfa, pošto su slavili protiv Merkezefendija u prvenstvu, potom su dobili i Partizan u Evroligi, a pred Zvezdu su slavili i protiv Manise, za nastsavak te sjajne serije.

Kada je reč o prethodnoj sezoni i njihovim prošlim međusobnim susretima, obe ekipe su ostvarile po jednu pobedu.

KK Crvena zvezda - KK Olimpija Milano Foto: Mileta Mirčetić

Šta kažu kladionice?

Kladionica "MozzartBet" odlučila je da epitet favorita u ovom meču dodeli Crvenoj zvezdi, kako zbog domaćeg terena, tako i zbog činjenice da Efes dolazi oslabljen zbog povreda, pa je i logičan splet da se veruje u trijumf crveno-belih.

Ukoliko odlučite da se okušate na njih, vaš iznos će se duplirati za 1.85 puta, kolika je kvota na Zvezdu. Opet, ako se odlučite za "dvojku" tu je kvota 2.40.

Reč trenera

Janis Sferopulos, Crvena zvezda

- Oni imaju veoma iskusne igrače i za mene to što imaju nekoliko odsutnih košarkaša zbog povreda neće promeniti način na koji pripremamo utakmicu. Imaju oni mnogo solucija i načina na koji mogu da pokriju njihovo odsustvo. Znaju vrlo dobro kako se igra na vrhunskom nivou i zato moramo da budemo koncentrisani, pogotovo u odbrani, jer imaju igrače koji su veoma aktivni i "mogu da te ubiju". Sa druge stane, ofanzivno moramo da igramo pametno - istakao je grčki stručnjak.

Erdem Džan, Efes

- Crvena zvezda je veoma efikasan tim na domaćem terenu, očekuje nas bez sumnje i izazovna atmosfera. Svesni smo da je reč o utakmici u kojoj moramo da igramo čvrstu odbranu do poslednje sekunde. Potrebno je dobro deliti loptu i biti svestan težine meča. Biće to teško gostovanje u Beogradu, Crvena zvezda igra dobro na svom terenu, imaju veliku podršku od strane navijača. Želimo kao tim da nastavimo da pružamo dobre partije, cilj dizanje forme i pružanje međusobne podrške - rekao je Džan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istanbul

    1. decembar 2023 | 16:20

    Kakav pakao? Pa ljudi izadju 5 min do kraja kad gube,to je pakao

  • 1992.

    1. decembar 2023 | 16:40

    Pakao pred 8000 max??? Ako su delili karte po školama možda i celih 10.000

  • Lakirana cipelica

    1. decembar 2023 | 16:53

    NAPRED ZVEZDO zgazi ih sve 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA