Vreme čitanja: oko 1 min.

Duško Ivanović pobedio Valensiju pred dolazak Zvezde: Baskonija se brzo vratila na stazu trijumfa u Evroligi

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavili su u španskom derbiju

  • 0
Duško Ivanović Foto: FrĂ�©dĂ�©ric Chambert / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde mogu da se raduju pred gostovanje Valensiji naredne sedmice, pošto su dobili lepe vesti od bivšeg trenera Duška Ivanovića, koji je uspeo da nađe recept za njih i da sa Baskonijom slavi na teškom gostovanju u 11. kolu Evrolige - 84:98.

Meč je rešen posle brutalne poslednje četvrtine koju je Baskonija dobila sa 31:14 iz čega Valensija jednostavno nije mogla da se vrati.

Dominirao je za Baske sjajni Markus Hauard sa 24 poena i pet skokova, Čima Moneke je dodao 19 poena uz sedam uhvaćenih lopti, dok je naš Vanja Marinković postigao 14 poena uz četiri skoka. U Valensiji je bolji od ostalih bio Semi Odželeje sa 16 poena.

Podsetimo, sada je Valensija na skoru 5-6 i u nizu je od pet uzastopnih poraza u Evroligi pred gostovanje Zvezde. Baskonija raste sa Duškom na klupi i skočila je na 6-5 na 7. mestu.

Barselona je u drugom meču ubedljivo dobila Asvel iz Liona, takođe pošto ih je prelomila u završnoj četvrtini - 101:92.

Najbolji u domaćem sastavu bio je Niko Laprovitola sa 28 poena uz dva skoka i devet asistencija, dok je na drugoj strani Timoti Luvavu-Kabaro, bivši igrač Mege, dao 20 poena uz po četiri skoka i isto toliko asistencija, a Žo Lovernj je stao na 17 poena.

Barsi je ovo deveta pobeda, a Asvelu deveti poraz.

(Telegraf.rs)

Video: Davidovac zna šta je presudilo da Zvezda savlada Efes

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA