Vreme čitanja: oko 2 min.

Tobi pred "povratak" u Valensiju: "Moram da se opustim, stavljam preveliki pritisak na sebe"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Centar reprezentacije Slovenije pokušao je da objasni zašto igra slabije u Evroligi

  • 1
Žofri Lovernj, Majk Tobi, KK Asvel, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pred sobom imaju put u Španiju, gde će igrati protiv Valensije i Vitorije dve utakmice u Evroligi, a gde su očekivanja kao i uvek - na najvišem mogućem nivou, pogotovo jer eventualna dva trijumfa vraćaju mnogo toga u život.

Rekao je Janis Sferopulos pred ovaj meč da očekuje tešku utakmicu, a pred istu je govorio i Majk Tobi, centar koji je već igrao za Valensiju, pa je istakao i šta on očekuje od ovog duplog kola u Španiji.

- Ovo duplo kolo je izuzetno važno za nas, na kraju sezone kad pogledate timove koji su uspeli da dođu do plejofa, to su one ekipe koje su imale dobra dupla kola. Zato moramo da pobedimo.

Govorio je Tobi ponovo i o njegovim aplitudama u igrama u ABA ligi i Evroligi.

- Mislim da je najvažnije za mene da ne stavljam na sebe toliki pritisak u Evroligi. Igram pod stresom, uzbuđen sam, hoću da igram neverovatno dobro, a kad hoćete nešto toliko mnogo, onda ne ide dobro. Moram pokušati da udahnem, da se opustim, da se smirim da izađem na teren i igram svoju igru. Saigrači mi veruju, moram da verujem i ja sebi, samo moram skinuti taj pritisak sebe.

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Takođe, kao neko ko je igrao u Valensiji, pričao je o ovom timu.

- Kompletno, španski igrači su isti, igrao sam sa njima, promenili su tim, ali i dalje imaju odličan tim, sjajan fizički tim, odlično su započeli sezonu u Evroligi. Malo su se mučili u domaćoj ligi, ali, i dalje igrjau dobro. Uzbuđen sam, nisam bio dugo godinama tamo, oni imaju posebno mesto u mom srcu, oni su moj prvi klub u Evropi.

Na kraju, pomenuo je Tobi i činjenicu da će igrati protiv Baskonije, kluba koji sada predvodi Duško Ivanović, čovek koji je počeo sezonu u Zvezdi.

- Definitivno, to je još jedna utakmica koju ćemo pokušati da dobijemo, imamo dve utakmice ove nedelje, ako dobijemo, to je veliki "bust" na tabeli, za samopouzdanje.

(Telegraf.rs)

Video: "Da budemo svesni protiv koga igramo, ako želimo da dobijemo utakmicu": Obradović pred Monako

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    5. decembar 2023 | 17:48

    Tako je Tobi opusti se. Zavali se u fotelju, uzmi kokice i gledaj sampione i pravi basket veceras u areni. Partizan sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA