Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatne vesti iz komšiluka: Bosna i Hercegovina želi Kevina Pantera u reprezentaciji?

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Već se dosta pričalo o tome i da bi mogao da zaigra za Srbiju zbog pasoša koji poseduje

  • 4
KK Partizan - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Više nego neverovatne vesti stižu iz susedne Bosne i Hercegovine, jer mediji prenose da bi kapiten Partizana, Kevin Panter mogao da zaigra za košarkašku reprezentaciju ove zemlje. 

Naime, prema saznanjima portala sportsport.ba, on je među najozbiljnijim kandidatima da zaigra u dresu BiH, jer Savez želi da dovede jedno veliko inostrano pojačanje.

Mete za sada su Kevin Panter iz Partizana i Vejd Boldvin iz Makabija.

Prema FIBA pravilima, svaki tim može da ima jednog naturalizovanog igrača, što za sada nije iskoristila ni Srbija, a selektor Svetislav Pešić je nebrojeno puta do sada govorio o toj temi.

Zanimljivo je da Kevinov brat Kifer već neko vreme igra za Orlovik, tako da je on već integrisan u sistem Bosne i Hercegovine.

Ne bi bio Kevin Panter ni prvi, a verovatno ni poslednji koji bi obukao kao Amerikanac dres BiH, pošto su to već radili Aleks Renfro, još jedan bivši igrač Partizana, potom Henrik Domerkant i Džon Robertson.

Plan je da za BiH u kvalifikacijama za Eurobasket zaigra i Luka Garza, koji ima bosansko poreklo i dominirao je na univerzitetu Ajova u NCAA pre nego što je postao NBA igrač i sada nastupa za Minesotu. Baš tako će za njih preći da igra i Tarik Biberović iz Fenerbahčea.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    6. decembar 2023 | 23:06

    Šut za 3 poena 7/26 uz gomilu promašenih baš otvorenih šuteva i čak 7 promašenih slobodnih bacanja. Toliko o suđenju. Inače baš doktorski sastavljena ekipa gde je u startu promašeno sa 7 igrača a od ovih od kojih se nešto i moglo očekivati dvojica su konstantno katastrofalni (Tobi i Nejpir). Posebna priča je Gedraitis. Pa mi smo uspeli da od Litvanca koji je uvek imao dobar šut napravimo antišutera, klasičnog kamenka koji redovno promašuje čak i slobodna bacanja a nije prvi put da ove sezone promaši i oba.? Ono što je jasno - tek sleduje raspad sistema. Polako ali sigurno ova ekipa ulazi u mod da više neće moći nikoga u EL da pobedi. Arena ako nije krcata i ako nema pravog navijanja izgleda sablasno, a bojim se da Zvezda lagano gubi podršku što je sasvim normalno posle silnih baš razočaravajućih sezona. Svake sezone ista pesma. Jednostavno za ovaj nivo košarke da bi se igrao plej of, mora mnogo bolje da se pakuje ekipa, da se odnos prema trenerima ali i samom izboru trenera iz korena promeni...Te leteće promene trenera posle nekoliko kola su debilne. Kako je moguće da ne vide mnogo pre početka sezone ili bar u pripremnom periodu da je trener problem ako je uopšte i problem? Šta znači to nogiranje trenera posle nekoliko odigranih utakmica? To je poptuno glupo da gluplje ne može biti.

  • Darko

    7. decembar 2023 | 00:04

    U boj krenute junaci svi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA