Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako izgleda tabela Evrolige posle ovog kola? Partizan napredovao za mesto, Zvezda ostala na staroj poziciji

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli su sada na devetom mestu na tabeli, dok su crveno-beli na 16. poziciji

  • 11
KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović i KK Crvena zvezda - Đorđe Kostić - ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Valensije na gostovanju (81:85), dok je Partizan sinoć savladao Monako na domaćem parketu posle produžetka (89:85), zbog čega je došlo i do određenih pomeranja na tabeli Evrolige u borbi za Top 8 fazu.

Crno-beli su napredovali za jednu poziciju u odnosu na prošlo kolo i sada su na devetom mestu, a zapravo dele sedmo mesto sa još šest ekipa koje imaju skor 6-6, što samo pokazuje koliko je Evroliga ove sezone potpuno ujednačena.

Naime, isti skor kao Partizan imaju Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče, Bajern, Valensija i Anadolu Efes.

Sa druge strane, Zvezda je propustila ogromnu šansu da se priključi barem na jednu pobedu iza tog karavana, pošto je u drami pala u Valensiji i sada je na skoru 4-8 na 16. mestu na tabeli.

Standings provided by Sofascore

Iza crveno-belih se nalaze samo Asvel iz Vilerbana i Alba iz Berlina koji imaju po 2-10 na pretposlednjem i poslednjem mestu na tabeli.

Odmah ispred Zvezde je Olimpija Milano koja je naredni rival Partizana u Evroligi sa istim skorom kao i crveno-beli (4-8), a Žalgiris za sada jedini ima 5-7 na 14. mestu.

Što se tiče gornjeg dela tabele, Real Madrid dominira sa 11-1 i sada ima dve pobede više od drugoplasirane Barselone koja je na 9-3. Virtus je usamljen na trećem mestu sa 8-4.

Na četvrtom, petom i šestom mestu se nalaze redom Monako, Baskonija i Makabi Tel Aviv sa skorom 7-5.

Kao što smo već pomenuli, sledeće kolo donosi okršaj Partizana i Olimpije Milano na domaćem terenu, dok Zvezda opet gostuje u Španiji protiv Baskonije i Duška Ivanovića.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    6. decembar 2023 | 23:00

    Partizan sampionski, mozemo jos mnogo bolje i to zaslugom Zeljka Obradovica. Hvala mu sto je tu, u svom i nasem partizanu. Zvezdo glavu gore, imate igrace za bolji plasman od ovoga ali nemate kosarkasku naviku za evropske rezultate... Partizan sampion

  • Bojan

    7. decembar 2023 | 08:46

    Zvezda je bliža fajnel foru a možda i "osvajanju" evrolige. Nije tu do trenera, već nemamo tim. Gori smo nego prošle godine. Ovo je sramota. Ne možemo više nikoga pobediti. I timovi koji po 5-6 utakmica nemaju pobedu, protiv Zvezde razbijaju. To nam je Čoviću realnost.

  • Emili

    7. decembar 2023 | 00:50

    Niti je Partizan sampion,niti Zvezda moze bolje.Bivsi trener je napravio negativnu selekciju u "usputnom"klubu i doveo krseve od igraca,povredjeni,nestalni,bez forme i volje za menjajem stanja na bolje Ko bi dao Topica a ostavio Ilica,Kuzmica,doveo maleckogBrazilca itd?Kosarska utakmica nije cirkuska predstava.Ti igraci primaju milione eura a profesor sa drzavnim fakultetom ima platu 60 000 dinara ili cak nema posla.Kakvo smo drustvo?Bolesno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA