Vreme čitanja: oko 2 min.

Anđušić emotivno o Aleksi: "Želim mu brz oporavak, nadam se da nije ništa ozbiljno"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zadovoljan je bek crno-belih na kraju utakmice

  • 0

Partizan je ostvario bitnu pobedu u 13. kolu Evrolige, poražena je Olimpija Milano rezultatom 82:69. Nakon utakmice Danilo Anđušić je istakao da je na te nesigurnosti u igri mogla uticati iscrpljenost igrača.

Danilo je na ovoj utakmici odigrao 12 minuta i za to vreme postigao tri poena i jedan skok, a izneo je svoju analizu ovog meča.

- Pokazali smo neverovatan karakter da vratimo utakmicu sa -15 u našu korist, ali znali smo da nećemo da se predamo i to je bio cilj. Koliko god da gubili nismo pomislili na poraz, zategli smo odbranu, počeli da igramo sa više energije. Samim tim kada odbranite neke napade imate više samopouzdanja za napad, osetite atmosferu i navijači se probude i sve nas je to guralo da napravimo dobar rezultat i pobedimo utakmicu - analizirao je Danilo Anđušić.

Publika je veoma uticala na večerašnji povratak Partizana iz velikog zaostatka što je i sam igrač primetio.

- Stvarno smo osetili mi na terenu, odigrali smo dve dobre odbrane, Kevin pogodio, Zek se uključio, to je publika prepoznala. Publika nas je nosila, probudila se cela hala i stvarno nam dala energiju. Mislim da to svi osećaju, vidi se sa strane - ističe Anđušić.

Na pitanje zašto je potrebno da dođe do dvocifrenog zaostatka da bi Partizan krenuo da igra svoju košarku, Danilo je jasno objasnio.

- Mislim da je danas bilo što smo pre 48 sati igrali tešku utakmicu protiv Monaka. Izgubili smo dosta energije. Povređena su dva igrača, sada se i Aleksa povredio, želim mu brz oporavak, nadam se da nije ništa ozbiljno. Sve to ima svoje. Sigurno da je to uticalo na manjak energije u nekom trenutku, ali kažem kada smo prelomili utakmicu i igrali sa više energije publika nas je nosila u nekim trenucima, kada osećaš da ne možeš, da ti ponestaje snage, to te nosi i to se danas videlo - dodaje bek Partizana.

Istakao je koliko povrede velikog broja igrača utiču na igru tima.

- Utiče. Ko god da fali u ekipi to je loša stvar za nas, bilo bi lakše da smo svi tu. Voleo bih da nas zaobiđu povrede, ali šta je tu je. Moramo da se skupimo mi koji smo zdravi, da vodimo računa, da koristimo slobodno vreme za oporavak, jer važno je da ostanemo zdravi, pogotovo što igramo mnogo utakmica u decembru, gust je raspored. Nadam se da ćemo svi ostati zdravi, da izguramo taj period, da će se ovi koji su povređeni brzo vratiti - zaključio je Anđušić.

(Telegraf.rs)

Video: Kaboklo: Osećam se kao da igram za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA