Vreme čitanja: oko 2 min.

Avramović kao da je MMA borac: Ovo su sve povrede beka Partizana u poslednje dve godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koje su to sve povrede obeležile Aleksinu karijeru u crno-belom dresu

  • 0
Aleksa Avramović Foto: Mileta Mirčetić

Srpski reprezentativac i bek Partizana, Aleksa Avramović, doživeo je novu povredu u pobedi svoje ekipe nad Olimpijom iz Milana u okviru 13. kola Evrolige - 82:69.

Crno-beli su, ipak, skupo platili pobedu nad italijanskim šampionom jer će najmanje dva meseca, ako ne i više, morati da igraju bez pomenutog Avramovića kog je poprilično poterao maler kada su u pitanju povrede.

Od februara 2022. godine, Avramović je imao čak pet povreda. Ova poslednja je polomljen zglob na levoj nozi.

Veliki borac je želeo da nastavi utakmicu uz veliki bol, ali samo nakon nekoliko sekundi morao je da napusti teren oslanjajući se na Predraga Zimonjića. Razumevši da je povreda ozbiljna, kondinacioni trenir crno-belih ga je odmah odneo na leđima u svlačionicu.

Aleksa Avramović Foto: MN Press/Marko Metlaš

Prvu veliku povredu doživeo je na utakmici Kupa Radivoja Koraća u Nišu 2022. godine, gde je energični bek dobio udarac u nos , nakon čega je morao da nosi zaštitnu masku u narednim duelima. Igrao je sa novim imidžom u kvalifikacionom prozoru u februara kao i protiv Crvene zvezde .

Potom je usledila naredna povreda, preloma ruke. Igrao je nekoliko utakmica sa tako osakaćenom rukom, dok mu nisu dijagnostikovali prelom i obavestili ga da će morati da propusti Eurobasket.

Skoro pola godine Avramović je nosio gips na ruci, a prve minute najjačeg evropskog takmičenja doživeo je tek krajem godine, nakon dugog oporavka.

Prošlu sezonu Aleksa nije završio tako što je samo odsustvovao prva tri meseca, već je početkom maja u plej-of seriji protiv Real Madrida uspeo da polomi drugu ruku, pri nezgodnom padu, i skoro do kraja sezone je bio van takmičenja.

Tokom leta usledio je poziv za reprezentaciju Srbije, pošto je sanirao sve dotadašnje povrede. Odigrao je jedan od najboljih turnira u karijeri i upisao se u istoriju srpske košarke.

Aleksa Avramović Foto: MN Press/Marko Metlaš

Početkom ove sezone očekivalo se da će biti jedan od ključnih igrača u Obradovićevoj četi, mada sudbina je imala drugačije planove. U Ljubljani mu se desila nova povreda nosa, usled jakog udarca. Povreda ga je onemogućila da putuje u Istanbul na gostovanje Anadolu Efesu, ali se protiv Panatinaikosa u sledećem evroligaškom kolu Avramović već vratio, sa dobro poznatim imidžom - pod maskom.

Njegova igračka radost nije bila dugotrajna, jer se desila nova tragična situacija za srpskog asa u ovom kolu, dok se još uvek ne zna koliko će odsustvovati, a navijači strahuju da se ovog puta neće vratiti tako brzo.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Aleksa Avramović kao "Zoro": Pogađa iz svih pozicija pred meč protiv Panatinaikosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA