≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Drama u Španiji pripala Baskoniji: Zvezda opet poražena u Evroligi, ni sjajni Rokas im nije pomogao u Vitoriji

Vreme čitanja: oko 9 min.

Novi neverovatan poraz Zvezde u Evroligi

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde i dalje ne znaju za pobedu u gostima u Evroligi ove sezone, pošto su i u drugom meču duplog kola Evrolige poraženi u Španiji, samo ovoga od Baskonije sa 87:85, čime su samo nastavili svoju agoniju u najjačem evropskom takmičenju.

Igrala je Zvezda ovde protiv Baskonije, ali i protiv sebe. Reklo bi se da je upravo ekipa s Malog Kalemegdana i bila mnogo veći protivnik u ovom meču, nego li Španci, koji su nekad davali sve od sebe da vrate Zvezdu u meču.

Ipak, postojala je šansa na kraju, kada je Rokas Giedraitis pogodio dve neverovatne trojke, ali, Sedekerskis je došao do bacanja koja su im donela pobedu u ovom veoma teškom meču.

Zvezda ove sezone sve svoje mečeve igra po šablonu, koji iz meča u meč izgleda doslovno identično. Ekipa se nudi crveno-belima, daje sve od sebe da pruži nadu ekipi Janisa Sferopulosa, ali, Zvezda opet nije mogla da prelomi utakmicu kada je bilo najbitnije.

Sada je bilo identično, imala je veliku prednost ekipa Baskonije, na samo 24 sekunde je Giedraitis doneo poravnanje, ali je Sedekerskis tad zaradio faul i dva bacanja, koja je konvertovao u poene, dok je Giedraitis potom promašio šut za pobedu.

Rokas Giedraitis, KK Crvena zvezda Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Koliko Zvezda nije mogla protiv sebe i svojih "bubica", videlo se pogotovo u trećoj deonici, na samo minut do kraja, kada je Zvezda uspela da izjednači, po prvi put na utakmici, ali, onda je Giedraitis napravio grešku u koracima, a onda dva loša napada i Baskonija to kažnjava i dolazi na pet poena prednosti.

Potom, ušlo se u poslednju deonicu, gde je opet sve bilo moguće, ali, opet su "bubice" Crvene zvezde isplivale na videlo i opet su neki ključni napadi odigrani van ikakvog rezona, dok, iša je šut Baskoniju na drugoj strani.

Takođe, dosta važan faktor je i količina promašenih zicera Crvene zvezde, koja bi sigurno donela dvocifren broj poena. Luka Mitrović je sam ispod koša Baskonije promašio pet, potom su tu bili i ziceri Rokasa Giedraitisa, Nemanje Nedovića, Majka Tobija...

Opet, sa druge strane, Baskoniju je išlo sve na ovoj utakmici, što samo govori i činjenica da su pogodili čak 17 trojki, te Zvezda nije ni imala šta da traži ovde. Najefikasniji na meču u redovima Zvezde bio je Rokas Giedraitis sa 24 poena, 14 je dodao Džoel Bolomboj, dok je na 13 stao Miloš Teodosić.

Kod Baskonije, najbolji je bio Tadas Sedekerskis koji je imao 18 poena, Markus Hauard je dodao 17 poena, , Čima Moneke 15, a Nikolas Rogkvalopulos 14.

Duško Ivanović Foto: FrĂ�©dĂ�©ric Chambert / imago sportfotodienst / Profimedia

Baskonija - Zvezda 87:85 (26:18, 26:25, 15:19, 18:23)

TOK MEČA:

00:24 (84:82) - Mogla je Zvezda ponovo da uhvati priključak, ali je promašila tri trojke. Vraća nadu Rokas Giedraitis, trojkom kakav meč! Ide Vanja Marinković na liniju penala.

01:01 (84:77) - Promašio je trojku Vanja Marinković, ali Sedekerskis dolazi do skoka i lopte. Kotsar je provozao centre Zvezde i poentirao ispod koša. Evo trojke Teodosića! Napravio je Bolomboj faul na Mileru Mekintajeru, ovaj je promašio dva od tri bacanja.

05:27 (75:68) - Ono što ne radi Zvezda, radi Baskonija. Tadas Sedekerskis pogađa iz kornera i opet je Baskonija na +10. Bio je sam Branko Lazić u korneru, ali je i on promašio, Baskonija je imala kontru, ali, ni oni do poena nisu došli. Evo trojke Branka Lazića sada.

06:45 (72:65) - Lep pas Teodosića za Bolomboja i on zakucava. Napravio je Kotsar grešku u koracima, a Teodosić na drugoj strani dobija faul i imaće dva bacanja. Maši Teodosić bacanje prvo, ali pogađa drugo. Težak šut pogađa Rogkvalopulos preko Bolomboja. Ostao je Davidovac sam, promašio je, onda je probao i Teodosić, ali i on maši trojku...

08:27 (70:62) - Promašio je Tobi trojku, Mitrović je uhvatio skok, ali je onda promašio ispod koša, njegov peti promašen zicer. Na sreću, pravi Baskonija faul u napadu. Maši sada i Davidovac otvorenu trojku iz kornera. Kažnajva to Baskonija i trojka Rogkvalopulosa.

III Četvrtina

(67:62) - Težak šut Hauarda, Giedraitis pogađa jedno bacanje zbog tehničke i izjednačuje, ali, onda gubi loptu. Ogromna greška Tobija... Imala je Zvezda priliku, ali, očajan napad Jaga, očajan šut i veliki promašaj. Pogađa trojku Kodi Miler Mekintajer, neverovatno je šta Zvezda prosipa u Španiji.

02:01 (62:61) - Evo poena Mitrovića, posle sjajne akcije i prelepog poteza Giedraitisa. Idu poeni Rokasa! Smanjuje Zvezda na samo jedan poen.

02:57 (62:57) - Prvi poeni za Luku Mitrovića, ali Hauard pogađa trojku na drugoj strani. Evo poena Luke Mitrovića! Odmah Sedekerskis to koristi na drugoj strani, dok će Bolomboj na liniju penala. Gubi loptu Baskonija sada. Pogodio je Mitrović, a sada Hauard dobija faul.

05:25 (55:49) - Opet je Nedović promašio trojku i to otvorenu. Opet Mitrović promašuje zicer, njegpov četvrti! Moneke ide na liniju penala, gde promašuje prvo, ali pogađa drugo. Evo poena Rokasa Giedraitisa, njegova nova trojka. Odlična odbrana Zvezde. Novi promašen zicer Zvezde, neverovatno...

08:00 (54:46)- Greši Baskonija, ali greši i Teodosić odmah na drugoj strani. Odlična odbrana Zvezde, Vanja Marinković je promašio trojku, onda je Nedović sam, ali je promašio trojku iako je bio kao duh. Kažnajva to Moneke i zakucava na drugoj strani. Pogađa Džoel Bolomboj trojku.

POLUVREME

II Četvrtina

00:00 (52:43) - POLUVREME -  Loš napad Baskonije, promašio je Rogkvalopulos trojku, onda i Miler-Mekintajeer, a to kažnjava Zvezda i poentira preko Bolomboja. Poluvreme je, bilo je ovo prepuno i očaja i sjaja i svega iz Zvezdinog opusa, ali najveći problem jeste činjenica da su primili 11 trojku za poluvreme.

KK Baskonija - KK Crvena zvezda Printskrin: Instagram/baskonia1959

01:41 (52:41) - Sudije su odlučile da je ipak bio faul u napadu. Nedović je šutirao trojku preko ruke Monekea, promašio je, ali Moneke pogađa na drguoj strani trojku, jer je ostao sam. Ovo je bila jedanaesta trojka ekipe Baskonije. Davidovac ada maši trojku. Promašio je sada Dijez trojku. Teodosić je šutirao sa poludistance, ali i on ovo promašuje. Nedović prolazi i poentira.

02:47 (51:39) - Ima Tobi dva bacanja, ali je prvo promašio, dok je drugo pogodio. Opet pogađa Markus Hauard trojku, sada preko Majka Tobija. Pravi potom centar Zvezde faul u napadu, Hauard je promašio trojku, Rokas je istrčao kontru, a onda poentira i Baskonija. Nedović maši novi zicer, a Sedekerskis pogađa preko Teodosića uz faul, ali, sudije gledaju snimak.

03:51 (44:36) - Pogađa oba bacanja Čima Moneke. Siguran na drugoj strani Majk Tobi oba puta sa linije penala. Pravi faul sada Rokas Giedraitis. Promašio je Nedović trojku, Tobi je promašio zakucavanje, a Teodosić pogađa trojku. Nedović baca loše dodavanje, ali Marinković pravi faul i dobija tehničku

05:00 (41:30) - Velika zbrka pod košem Zvezde, Marinković je promašio šut, ali je Moneke došao do skoka, potom je faul načinjen nad njim i imaće dva bacanja. Promašio je Tobi sada zicer, neverovatno, a Moneke će na liniju penala.

KK Crvena zvezda - KK Efes Foto: Mileta Mirčetić

05:39 (39:30) - Pogađa Branko Lazić dvojku sada posle akcije iz auta. Pogađa Markus Hauard novu trojku i to kakvu... Fauliran je Davidovac od strane Hauarda. Prelep napad Zvezde, Rokas je otišao na koš i poentirao je uz faul, te će imati slobodno bacanje. Promašio je dodatno bacanje.

06:29 (36:26) - Pogađa težak šut Kioza sada, a odmah na drugoj strani Tobi zakucava. Dobra odbrana Zvezde, maši Moneke trojku. Mitrović opet maši zicer, izuzetno slabu partiju ima Zvezdin centar i Markus Hauard kažnjava to u kontri. Majk Tobi je sada promašio, a Luka Mitrović ne uspeva da pogodi ispod koša.

08:14 (32:24) - Jako loš početak druge četvrtine, Kioza je promašio dve trojke. Odmah kažnjava to Rokas Giedratisi i pogađa trojku kada je ostao sam. Uzvraća Markus Hauard na drugoj strani na sebi svojstven način. Promašio je Luka Mitrović sada ziver ispod koša. Odmah seče Monekea faulom. Ostao je sam Rgkvaoluplos i postigao je trojku, novu trojku.

I Četvrtina

00:00 (26:18) - Maši Moneke bacanje, a lepo protrčava Lazić i poentira. Greši Baskonia sad, Moneke nije uhvatio pas Kioze, a odmah to kažnjava Bolomboj i postiže trojku. Odmah vraća trojku Rogkvalopulos, i to iz ćoška. Pogrešio je Rokas, a Jago pravi sjajan faul na Monekeu, koji u nastavku napada pogađa trojku preko Mitrovića. Maši trojku Lazić.

02:16 (20:13) - Veoma težak šut postiže Markus Hauard sada za Baskoniju, a, onda isti košarkaš i pravi faul na Nedoviću. Prolazi Rokas i poentira za Zvezdu sada. Maši sada trojku Hauard, a loptu u aut šalje centar Baskonije. Gubi loptu Jago, trčao je Moneke u kontru, ali ga faulira Bolomboj. Ipak, sudije kažu da važe poeni.

03:46 (15:11) - Lepo Nemanja Nedović poentira sa polu-distance, ali, kažnjava potom Sedekerskis trojkom. Međutim, u nastavku Zvezda dolazi do novih poena. Zaustavljen je Nedović faulom i ići će na liniju penala, ali, posle tajm-auta televizijskog. Pogađa oba puta. Prolazi sada Sedekersksis i sada i on poentira. Kakav koš Teodosića! Ići će na liniju penala, a pogađa i dodatno bacanje.

05:40 (10:2) - Šutirao je Vanja Marinković, promašio je, ali se lopta odbija daleko od koša i dolazi do lopte Baskonije. Odlično prolazi Lazarević i poentira na asistecniju Teodosića. Kodi Miler-Mekintajer je šutirao za tri poena, promašio je, ali imaće novi napad Baskonija. Ostao je sam Vanja Marinković i kaznio je to novom trojkom.

07:09 (7:0) - Opet je Teodosić šutnuo za tri poena, sada je bio sam, imao je izvrsnu poziciju, ali je promašio. Onda Zvezda igra dobru odbranu, ali, ne dolazi do skoka, a to koristi Vanja Marinković i pogađa trojku. Stefan Lazarević je sada šutirao za tri poena, ali je i on promašio. Ipak, dolazi Džoel Bolomboj do skoka, koji je izblokiran, ali ostala je lopta za Zvezdu. Nedović je hteo flouterom da poentira, ali i ovo je promašila Zvezda.

08:33 (4:0) - Imala je Crvena zvezda prvi napad, ali je Džoel Bolomboj protiv Kotsara promašio težak šut. Odmah to koristi Baskonija, koja je umalo izgubila loptu preko Vanje Marinkovića, međutim, Kodi Miler-Mekintajer je pronašao Kotsara. Potom je loš napad imala i Zvezda, ali je Teodosić dva puta šutirao preko ruke i oba puta je pogodio samo tablu. Odlična akcija Baskonije i poentira Vanja Marinković.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde pred sobom imaju i drugi meč duplog kola Evrolige, pošto su nakon Valensije stigli u Vitoriju, gde će igrati protiv domaće Baskonije, koju sa klupe predvodi Duško Ivanović, nekadašnji trener upravo crveno-belih, gde je i počeo sezonu.

Ne ide Zvezdi ove sezone u Evroligi, makar kada je reč o gostovanjima, gde su poraženi u svih šest mečeva koja su odigrana na strani. Jedina četiri trijumfa su došla kod kuće i to protiv Asvela, Bajerna, Fenerbahčea i Efesa, ali, ukoliko se želi bolji rezultat, pobede na strani su ono što se jednostavno mora.

Imala je četa Janisa Sferopulosa priliku za to protiv Valensije, ekipe koja je u veoma lošoj seriji, ali manjak koncentracije u prvom poluvremenu, a onda i u završnici je došao glave u ovoj situaciji, te je Zvezda ostala kratkih rukava, pa sada mora da se vadi protiv Baskonije.

Nesumnjivo je to da crveno-beli imaju izuzetno težak zadatak, pogotovo kada se na sve to doda činjenica da u sastavu neće biti Adama Hange i Šabaza Nejpira, čime je osakaćena odbrana, ali i napad aktuelnog šampiona Srbije i vicešampiona ABA lige.

Međutim, pokazala je u nekoliko navrata ekipa Janis Sferopulosa da može i te kako da odigra na vrhonskom nivou, ali, pitanje jeste da li može ovoga puta da to radi svih 40 minuta i tako dođe do te prve važne pobede u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: Davidovac zna šta je presudilo da Zvezda savlada Efes

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    8. decembar 2023 | 20:13

    Jos 2h kvalitetnog nerviranja i na kraju tablete za spavanje. I tako vec 40 godina. E to je Zvezda. Da samo postoji neka vakcina da mi maknu taj virus iz tela, ovo postaje nepodnosljivo...

  • Djole

    8. decembar 2023 | 21:26

    Sudije svo vreme pokusavaju da vrate Zvezdu u utakmicu a ovi nasi kao rekreativci.

  • Delije Sever 1989 Beograd.

    8. decembar 2023 | 23:08

    Nebojsa sta si bese ono reko na pocetku Evrolige jeli, jel oces da napadnes titulu ili sta vec final for ili top 8 Evrolige bacio si 12 miliona, koga si doveo Nejpira Tobija Gedraitisa Hangu Jaga Bolomboja Davidovca Teodosica i sta si uradio nista, svako jutro na tv napadas Partizan i njihovog predsednika samo si ti cist pred Bogom niko vise, ovo je vise smuseno bolje da igramo Evrokup jer zivci mi trebaju jbg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA