Vreme čitanja: oko 1 min.

Luka Mitrović ostvario drugi najbolji učinak u Evroligi protiv Baskonije, u četvrtak može do novog rekorda

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaš Crvene zvezde u četvrtak može da probije granicu od 1.000 poena u evropskom takmičenju

  • 3
Luka Mitrović Foto: Marko Jovanović

Centar Crvene zvezde, Luka Mitrović ostvario je u petak u Vitoriji jedan od najboljih individualnih učinaka u istoriji ovog takmičenja, pošto je na utakmici sa Baskonijom imao čak 11 ofanzivnih skokova, što je drugi najboji učinak u ovom segmentu u 20-godišnjoj istoriji ovog takmičenja!

Za 20 godina koliko se igra Evroliga, samo je jedan igrač, još jedan Srbin, imao bolji učinak, Nikola Milutinov koji je imao 16 uhvaćenih lopti u napadu.

Osim ovog podatka Luka Mitrović je trenutno najbolji ofanzivni skakač u celoj ligi sa preko tri uhvaćene lopte u napadu po meču (3,2) i u 10 najboljih skakača Evrolige sa preko šest uhvaćenih lopti po utakmici.

Isto tako, Crvena zvezda je trenutno drugi najbolji tim lige po broju uhvaćenih lopti (13,3 po meču) i jedan od najboljih skakačkih timova lige.

Podsetimo, još jedan bivši igrač Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Stefan Jović i dalje je suvlasnik rekorda Evrolige po broju asistencija (19) koji je postavio igrajući u našem dresu utakmicu sa Bajernom u Minhenu.

Luka Mitrović igra u dresu svoje Crvene zvezde osmu sezonu i u tom periodu je na 421. utakmici ubacio 3108 poena. U Evroligi magičnu granicu od 1.000 poena preskočiće u četvrtak na utakmici sa Albom (trenutno na 999 poena) igrajući svoju ukupno 130. utakmicu u najjačem evropskom klupskom takmičenju, a ako bude ubacio samo jedan jedini poen.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović nasmejao novinare posle Cibone: "Bacao sam ja te asistencije i pre nego što je Teo došao"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    11. decembar 2023 | 17:21

    A iml' podatak koliko je puta promašio sam ispod kosa zicera ? E tu je isto rekorder skupa sa Tobijem !

  • Prota

    11. decembar 2023 | 16:01

    Ma sve rekordi a rezultata nigde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA