≫ 

Vreme čitanja: oko 17 min.

Zvezda lako slomila otpor Albe: Nedović i Giedraitis savršeni u pobedi crveno-belih

Vreme čitanja: oko 17 min.

Sferopulos lako uzima pobedu pred teško duplo kolo

  • 26
KK Crvena Zvezda - KK Alba Foto: MN Press/Marko Metlaš

Na meču 14. kola Evrolige, Crvena zvezda je savladala veoma poenterski raspoložen tim Albe rezultatom 85:71, po četvrtinama 25:22, 26:20, 20:11, 14:18.

Dobro otvaranje utakmice imale su obe ekipe, deluje da je Zvezda daleko kvalitetnije otvorila meč, sa više ideja, međutim Alba je koristila i najmanje greške protivika.

Dobar niz napravili su krajem prve četvrtine, međutim, to je Olinde prekinuo krađom i lakim polaganjem, pa je tako Alba uspela da ostane na podnošljivoj razlici pred nastavak meča.

Druga deonica je počela dobrom serijom Zvezde, za prednost od devet poena razlike, međutim Alba je uspela da nađe odgovor i vrati se.

Ulazi Nemanja Nedović potom i deluje da crveno-beli najbolje izgledaju sa njim na terenu. Sa nekoliko dobrih poteza donosi Zvezdi ponovo veliku razliku od devet poena na samom kraju prvog poluvremena.

U trećoj deonici Alba nije izašla ni sa kakvim otporom, igrali su daleko lošije nego u prve dve i nisu uspeli da ponude nikakvo rešenje da iznenade protivnika.

Nije Zvezda bila specijalno kvalitetnija, popravili su malo odbranu, u napadu igrali proverene akcije za raspoložene igrače i veoma mirno su priveli četvrtinu kraju uz prednost od čak 18 poena.

Jako loše otvaranje od strane obe ekipe, tek u trećem minutu poslednje četvrtine Met Tomas pogađa sa poludistance, daleko od dobre košarke.

Uspela je Zvezda da se stabilizuje i da nađe prostor do koša, ali završnica ove utakmice nam je pružila ispodprosečnu košarku, sa malo uzbiđenja.

Alba niti u jednom trenutku nije imala energije da se vrati, dok su crveno-beli igrali više nego dovoljno kvalitetno da dokažu očiglednu razliku u kvalitetu između ova dva tima.

Statistički najbolji pojedinac u timu Zvezde bio je Nemanja Nedović sa 20 poena i pet asistencija. Odlični su bili Rokas Giedraitis sa 19 poena i pet skokova, Teodosić sa 12 poena, četiri skoka i pet asistencija, kao i Davidovac koji je imao savršenu poslednju četvrtinu i na kraju meč završio sa 10 poena.

U gostujućem timu najbolji je u statistici bio Olinde sa 13 poena, Pratili su ga Timan sa 12 i Vetsel sa 10 poena.

Naredne meč Zvezda igra u ABA ligi i to protiv ekipe SC Derbija, dok će naredni meč u Evroligi imati duplo kolo protiv Real Madrida kod kuće, odnosno Makabija u hali "Aleksandar Nikolić".

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 85:71 - Ostalo je malo vremena, Jago promašuje šut, Simonović promašuje trojku i to je kraj.

9. minut - 85:69 - Ofanzivni skok Giedraitisa, ali novi promašaj. Opet skok, sada Davidovca, ali Jago gubi loptu dodavanjem za Simonovića iz pika, preko glave. Novi koš Olindea, a onda i faul Albe za dva bacanja Jaga. Plej Zvezde neprecizan oba puta.

8. minut - 85:67 - Nova odlična odbrana Zvezde, Nedović izlazi uz aplauze, vraća se Lazić na teren. Ulazi i Simonović umesto Bolomboja da odigra završnicu utakmice. Jago do Lazića, ulazi Branko u prodor, ali kratak flouter. Brzi poeni iz polaganja za Albu u kontri. Simonović i Jago u piku, Marko pokušava horogom desnom rukom sa lopudistance, težak šut i promašaj.

7. minut - 85:65 - U pokušaju da spreči napad Teo pravi nesportski faul i tako izvodi sebe iz igre. Menja ga Jago. Dva slobodna bacanja za Brauna i lopta će biti za Albu. Braun promašuje prvo bacanje. Drugi put precizniji. Olinde ide na prodor i pritom faul pravi Bolomboj, biće nova slobodna bacanja. Olinde je za razliku od Brauna precizan oba puta. Akcija za Nedovića koji ne namerava da promaši, nova trojka!

6. minut - 82:62 - Uspeva Alba da vrati trojkom. Davidovac ponovo u drugo korneru i treća vezana trojka za +20! Alba gubi loptu, Olinde je gubi. Napada Nedović Olinde, ali promašuje. Teo na isteku vremena za napad promašuje, ali onda hvataju novi skok i novi promašaj.

5. minut - 79:59 - Delou ponovo pokušava za tri poena, ali promašuje sve, međutim Timan dolazi do lopte i Bolomboj ga na šutu sprečava da postigne lake poene, moraće da ih zaradi sa linije slobodnih bacanja. Timan precizan oba puta. Teo iz pika sa Bolombojem vidi Davidovca u desnom korneru i on pogađa trojku! Prvi njegovi poeni. Pravi nehotice Met Tomas faul, nakon što je laktom udario u lice Davidovca. Sudije se konsultuju o mogućem nesportskom faulu, neće se gledati snimak. Ostaju pri prvobitnoj odluci. Loptu će sa strane izvesti Teodosić. Odličan napad Zvezde, Nedović dodaje Davidovcu u isti korner kao malopre i ide trojka!

4. minut - 73:57 - Težak promašaj Albe još jednom i usled loše igre obe ekipe Sferopulos traži tajmaut da malo probudi svoje izabranike. Nejpir vidi Lazića u korneru, koji fintom diže odbranu i potom promašuje po šutu za tri poena. Lazić upravo sada pravi faul i tu ga Sferopulos vadi iz igre. Braun koristi mismeč u reketu protiv Nejpira. Teo iz pika ulazi u prodor, diže fintom odbranu, uspeva da se podvuče i dobija dva bacanja. Pogađa oba bacanja plejmejker Zvezde.

3. minut - 71:55 - Još jedan promašaj Deloua, pa ponovo izgubljen napad, ovog puta prodatom loptom Zvezde. Timan igra leđima protiv Davidovca, gubi loptu, Nejpir ide u tranziciji do kraja, ali promašuje polaganje preko protivničkog igrača. Davidovac faulom prekida tranziciju Albe. Tomas sa poludistance precizan i postiže prve poene u obe ekipe u ovoj deonici. Nejpir iz stepbeka solira, ali promašuje trojku.

2. minut - 71:53 - Timan pravi faul u napadu nakon što je nehotice iz okreta laktom potkačio Teodosića. Pokušava Teo iz pika da spusti loptu u reket, ali Tomas igra nogom i biće novih 14 sekundi za napad ekipe Sferopulosa. Teo ponovo u piku, vidi Davidovca samog u levih 45 stepeni, ali promašuje.

1. minut - 71:53 - Vetsel igra protiv Tobija, ali ne uspeva ništa da uradi protiv odlične odbrane Zvezde. Teo vidi Tobija sa leve strane, ali ovaj promašuje otvorenu trojku. Šalje Delou loptu Vetselu, ali nedovoljno precizno nedovoljno spremnom igraču. Nejpir napada solo prodorom, ima otvoreno polaganje, ali on odlučuje Tobiju da izbaci pas, međutim centar Zvezde promašuje.

KK Crvena Zvezda - KK Alba Foto: MN Press/Marko Metlaš

Treća četvrtina

10. minut - 71:53 - Proćida ide u prodor i pogađa tablu sa pogrešne strane, nije dobio faul. Giedraitis šalje loptu Nejpiru, ali promašaj. Dolaze do ofanzivnog skoka igrači Zvezde, ali Tobija na polaganju blokira Bin. Lazić ulazi u igru umesto Rokasa. Imaju osam sekundi za napad igrači Zvezde, ali Teo dodaje Nejpiru i rešavaju ovo u sekundi. Spanjola blokira Davidovac, potom loš faul Spanjola za dva slobodna bacanja na Zvezdinoj polovini terena, na tri sekunde do kraja treće četvrtine. Davidovac promašuje prvo slobodno bacanje, ali drugi put precizniji i to će biti finalni rezultat ove deonice, uprkos krađi Nejpira.

9. minut - 68:53 - Poslednji mali faul Albe, napravio Delou. Igra Nejpir 1 na 1 u mismeču sa visokim igračem Albe i dobija faul, umalo da pogodi polaganje. Precizan sa linije slobodnih bacanja oba puta plej Zvezde. Matisek dodaje Binu loptu, on napada prodorom, Davidovac pritom pravi faul za dva slobodna bacanja, kasnio je u odbrani krilni centar Zvezde. Bin ne pogađa nijedno bacanje. Nejpir napada opet solo igrom, šutira sa poludistance, ali neprecizan.

8. minut - 66:53 - Trener Gonzales je tražio čelendž uprkos sugestiji sudija da nema razloga za tim, to je njegov drugi, ako ne bude u pravu neće više moći da proverava situacije. Ono što traži da se pregleda je da li je faul bio na šutu, to može da prođe kao dobar čelendž, jer je faul bio nakon spuštene lopte, međutim lopta nije bila u rukama, već na putu od parketa do ruku. Odluka sudija je da faul bude običan, stoga je neuspešan čelendž. Gubi Spanjolo loptu. Teodosić ostavlja Nejpira samog, ali Šabaz promašuje. Giedraitis pravi faul da prekine kontru protivnika. Proćida ulazi u šut iz driblinga, šutira preko ruke i pogađa trojku. Svoju prvu.

7. minut - 66:50 - Pogađa Delou oba slobodna bacanja. Nejpir ponovo organizuje, ali jako loše to radi, lopta dolazi do Teodosića nekako, koji bez gledanja daje pas Giedraitisu u levom korneru i to je nova trojka! Matisek pokušava za tri poena, promašuje i u borbi za loptu Delou pravi faul. Kontroliše Zvezda ovu utakmicu za sada. Ponovo napad za Rokasa, ali ovog puta dobija rampu odbrane. U tranziciji Teo pravi faul, koji sudije vide kao nesportski, međutim odmah su usledile konsultacije  sudija oko ove odluke. Promenili su odluku u običan faul. Biće lopta sa strane.

6. minut - 63:48 - Olinde poslednji igra loptom pre nego što je završila u autu, posed za Zvezdu. Ulaze Teodosić i Nejpir umesto Nedovića i Jaga. Dobar pas Šabaza, Teo menja ritam i lako dolazi do polaganja. Delou dobija prekršaj ispod koša, ovo je treći faul Mitrovića, koga menja Davidovac.

5. minut - 61:48 - Nedović dolazi do novog koša nakon izlazne kretnje. Gubi loptu Olinde, ali onda i nemaran pas Jaga, tranzicija Albe, Olinde dobija loptu ispod koša i lako polaganje. Jago organizuje napad, Mitrović dobija loptu, šutira u padu, ali prmašuje.

4. minut - 59:46 - Težak pokušaj Vetsela protiv Bolomboja, ali pogađa. Pokušava Bolomboj dva puta ispod koša, ali ne uspeva da je ugura. Jago potom gubi loptu u novom napadu i laki poeni u kontranapadu Albe. Vetsel faulira Nedovića, njegov drugi faul.

3. minut - 59:42 - Veoma agresivna odbrana i iskakanja Albe, ali uspevaju samo da naprave faul nad Mitrovićem. Nije dobio šta je hteo Izrael Gonzalez, pa je zatražio tajmaut da proba da probudi ekipu. Nedović igra protiv Timana, šalje loptu Jagu, ali ovaj promašuje trojku. Delou spušta loptu Timanu na niski post, okreće se Timan, ali mu loptu izbija Bolomboj. Ona se odbija o nogu centra Albe i sudija svira posed za Zvezdu. Ne slažu se iz gostujućeg tima da posed nije za njih, stoga Gonzales traži čelendž. Sudije će ovo pogledati, ali na kamerama se jako teško vidi. Sudije ostaju pri prvobitnoj odluci, ne prolazi čelendž. Alba i dalje bez poena u drugom poluvremenu. Nedović dodaje Mitroviću koji upošljava Rokasa na prodoru, novi laki poeni.

2. minut - 57:42 - Gubi loptu Alba i daje novi posed Zvezdi. Nedović iz pika skače sa poludstance, dugo se zadržava u vazduhu i uspeva nekako da poentira flouterom. Vetsel zida leđima protiv Bolomboja, izbacuje loptu na Timana, ali centar Albe promašuje.

1. minut - 55:42 - Nastavlja Nedović u dobrom maniru i u drugom poluvremenu, lako polaganje i nova dva poena. Izbija Jago loptu Spanjolu. Timan dolazi do lopte i promašuje daleku dvojku. Neuspešan primarni napad Zvezde, u sekundarnom Jago dodaje Nedoviću na tri poena, ali promašuje celi koš. Ostalo je malo vremena i lopta za Zvezdu, uspeva Rokas da pogodi sa poludistance.

KK Crvena Zvezda - KK Alba Foto: MN Press/Marko Metlaš

Druga četvrtina

10. minut - 51:42 - Novi prekršaj Nedovića za bacanja, ovog puta nada Tomasom. Precizan oba puta Tomas. Uspeva Jago da pobegne Spanjolu, ali blokada. Tomas promašuje za tri poena, ali ofanzivni skok. Spanjolo uzima šut, ali ni on ne pogađa i biće kraj prvog poluvremena.

9. minut - 51:41 - Iznudio je prekršaj Timan i imaćće dva slobodna bacanja, faul Bolomboja. Odlična timska odbrana Zvezde uprkos ovom faulu. Neprecizan tima drugi put sa penala. Ista akcija za Nedovića, ovog puta ne šutira za tri, nego ulazi u dribling i prodor ka košu, naskače na poludistanci i to će biti dva poena za Zvezdu. Timan ponovo izvlači dva bacanja u napadu Albe. Ovog puta oba bacanja pogađa centar Albe. Jago na polaterena na par sekundi do kraja napada ka košu, promašuje, ali ofanzivni skok Bolomboja i lako polaganje.

8. minut - 47:38 - Giedraitis u tranzciji dobija loptu i nakon faula na polaganju precizan oba puta sa linije penala. Sterling Braun ostaje na mismeču sa Bolombojem i promašuje trojku. Jago organizuje napad, Nedović dobija loptu iz izlazne kretnje, diže trojku i pogađa!

7. minut - 42:38 - Dobra reakcija Simonovića u odbrani, krade loptu, ali je odmah gubi i biće laki poeni Albe, Proćida zakucava. Bolomboj dobija loptu iz kratkog otvaranja, ulazi u kontakt sa Vetselom i dobija dva slobodna bacanja. Precizan Bolomboj sa linije penala samo u drugom pokušaju. Dobra odbrana Zvezde, Vetsel dobija rampu, ali vezani promašaji Albe i ofanzivni skokovi. Giedraitis uspeva da odreaguje u odbrani nad Timanom i spreči mismeč situaciju. Dve sekunde za napad ima Alba i loptu sa strane. Braun diže nerealno težak šut i promašuje.

6. minut - 41:36 - Iznudio je Davidovac mismeč na niskom postu i pravi faul Alba da prekine igru Zvezde i postavi se kako im više odgovara. Ovo je tek treći faul Albe u ovoj utakmici. TV tajmaut. Giedraitis ostaje malo sam, diže fintu šuta, odbrana skače na to i uspeva da pogodi trojku! Spanjolo napada Jaga leđima na niskom postu, ali ističe vreme, dobar posao Zvezde u odbrani. Simonović prvi put na parketu, umesto Davidovca. Upravo on šalje neprecizan pas za Nedovića, Alba ima napad.

5. minut - 38:36- Spanjolo daje loptu Timanu, koji diže fintu šuta, Tobi naseda na nju i pravi faul za ispunjenje bonusa. Nejpir traži izmenu sa klupe. Ulazi Jago. Spanjolo iz pika spušta sloptu Vetselu, koji protiv Nedovića u reketu lako pogađa. Jago i Bolomboj igraju pik, uz kontakt igra Brazilac, ali promašuje. Spanjolo u ranom napadu naskače sa poludistance i veliki promašaj.

4. minut - 38:34 - Olinde uspeva da blokira Nejpira na polaganju, a onda faul Zvezde da se spreči tranzicija. Lažni blok Timana, na koji nasedaju igrači Zvezde, dobija loptu ispod koša i laka dva poena centra Albe. Zvezda gubi loptu u napadu. Spanjolo pokušava flouterom sa poludistance, ali promašuje on. Nejpir u ranom napadu pogađa trojku!

3. minut - 35:32 - Ostaje Delou na trojci i uspeva da pogodi. Iz izlazne kretnje Rokas pokušava daleku dvojku, ali neprecizan. Dobar pas Deloua i ispod koša ostaje krilni igrač, koji postiže laku dvojku. Nejpir napada prodorom, menja ritam, ostaje sam i pogađa, ali brzo Olinde vraća trojkom na drugoj strani.

2. minut - 33:24 - Fauliran Šnajder na pokušaju šuta. Nemac preciza prvi, a potom i drugi put. Iznudio je preuzimanje Nejpir, utrčava Teodosić, nestvarna finta Tea za pas u korner, dodaje Tobiju ispod koša i lako polaganje!

1. minut - 31:22 - Giedraitis pokušava ispod koša, ali promašuje. Olinde u mismeču sa Nejpirom pokušava do koša, ali on promašuje. Ali ne promašuje Teodosić u ranom napadu za tri poena. Nova krađa Teodosića, Nejpir utrčava, dodaje napolje Giedratisiu i trojka!

KK Crvena Zvezda - KK Alba Foto: MN Press/Marko Metlaš

Prva četvrtina

10. minut - 25:22 - Greška u koracima Šnajdera, biće napad za Zvezdu na minut do kraja četvrtine. Nejpir dodaje Teodosiću, koji vidi protrčavanje Giedratisa i Litvanac to zakucava. Udvajaju sada Teo i Rokas, kradu loptu i laki poeni u kontranapadu Zvezde. Dobra odbrana Tobija, Šnajder ne uspeva da pogodi ispod koša. Gubi loptu Teodosić, malo je požurio i laki poeni Olindea u kontranadu za kraj četvrtine.

9. minut - 21:20 - Teodosić se u ranom napadu dobro uvodi u utakmicu i pogađa trojku! Šnajder sada ide ka košu, dobija ramu Giedraitisa i sviraće sudije silaznu putanju. Sferopulos traži svoj prvi čelendž i deluje da je u pravu. Izleda da će sudije prihvatiti čelendž grčkog trenera. Ne. Sudije su ostale pri prvobitnoj odluci, ovo bi vredelo analizirati kasnije. Nejpir dobija loptu, ali u međuvremenu sudija svira tri sekunde u reketu Tobiju. Lopta za Albu. Dosta loš napad Albe još jednom, lako domaći čitaju te situacje. Potom Mitrović pravi svoju drugu ličnu grešku za faul u napadu, nakon demarkiranja. Potencijalni problem.

8. minut - 18:18 - Leđima sada Timan protiv Bolomboja, okreće se na levi poluhorog i uspeva da pogodi levom rukom, fantastičan potez. Giedraitis ulazi sa desne trane protrčavanjem, ide na polaganje i tu ga faulira odbrana na pokušaju šuta. Biće dva bacanja. Zvezdin Litvanac precizan oba puta. Ulaze Tobi i Nejpir. Dobra odbrana crveno-belih, Tomas dobro fintira Nejpira, ali promašaj, hvata skok i pogađa trojku.

7. minut - 16:13 - Agresivni presing Albe, puca odbrana i Jago dolazi do koša na drugoj strani. Timan igra leđima na Bolomboja, ali ne uspeva ništa da uradi, lopta za Zvezdu! Nedović vidi Bolomboja protiv Timana, težak šut iz okreta i promašaj, odbranila se Alba.

6. minut - 14:13 - Krade Zvezda loptu, ali i na drugoj strani ne uspeva iz tranzicije ništa da uradi, a potom gube loptu. Braun i Proćida pokreću kontranapad i alejup zakucavanje pa polaganje. Bolomboj posle nakon kratkog pika promašuje flouter sa poludistance, Luka Mitrović hvata skok, ali i on promašuje. Zvezda pravi faul da prekine kontranapad i usled prekida igre ide prvi TV tajmaut.

5. minut - 14:11 - Ide na lagano zakucavanje pored Nedovića Sterling Braun. Mitrović opet napada licem, vidi Lazića ispod koša, međutim on to promašuje, ali hvata ofanzivni skok. U novom napadu lopta dolazi za Nedovića i novi laki poeni za tri!

4. minut - 11:9 - Timan dobija loptu na centru perimetra, diže šut za tri preko ruke i "bez koske" pogađa. Okreće se licem ka košu Mitrović protiv Vetsela, napada driblingom i uspeva da pogodi. Proćida promašuje daleku dvojku, ali Vetsel uspeva da ispravi ispod koša to. Nedović i Mitrović iz kratkog otvaranja, čisti se put ka košu centru Crvene zvezde i on zakucava!

3. minut - 7:4 - Još jedan spor i loš napad Albe, promašuje Spanjolo težak šut. Na drugoj strani odbrana previše skuplja, Mitrović izbacuje loptu na Lazića, koji promašuje za tri, međutim Luka dolazi do skoka i daje pas Nedoviću u korner, diže trojku i pogađa!

2. minut - 4:4 - Nedović pokušava da šutne, međutim ostaje blokiran. Lazić pravi faul u kontranapadu, da spreči lake poene. Pametan potez. Vetsel uspeva da dobije loptu veoma teško, ali ispod koša je to bilo lako polaganje za njega. Na drugoj strani Jago spušta loptu na kratko otvaranje Bolomboju, Mitrović utrčava i polaže na drugi obruč.

1. minut - 2:2 - Počinje utakmica! Sudija podbacuje loptu i prvi napad će biti za ekipu Albu. Braun vidi Proćidu koji izlazi iz blokova, ali mladi bek promašuje trojku. Traži Zvezda preuzimanja, lopta ide na Bolomboja u reket, koji zida do koša i dolazi do lakih poena. Spanjolo vidi Proćidu na alejup dodavanju, ovaj to hvata i polaže.

Ko će pobediti u meču 14. kola Evrolige Crvena zvezda - Alba?

Glasajte

Petorke

Crvena zvezda: Jago, Lazić, Nedović, Mitrović, Bolomboj.

Alba: Spanjolo, Braun, Proćida, Vetsel, Timan.

Najava utakmice

Gostujući tim iz Nemačke je uspeo da napravi veliko iznenađenje i ostvari drugu pobedu u sezoni u pretprošlom kolu protiv ekipe Žalgirisa, međutim, to im nije pomoglo da se izvuku iz rezultatske krize.

U Beograd dolaze sa motivom da se bore, a koliko su nezgodan protivnik Zvezdi svedoči činjenica da su u poslednjih pet međusobnih susreta u Beogradu uspeli da slave čak četiri puta. Deluje da je za ova dva tima gostovanje uvek bilo lakše od domaćinstva.

U ovaj meč Alba ulazi u relativno jošoj formi, pošto su u poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima ostvarili svega dve pobede. U Evroligi su na deobi poslednjeg mesta sa Asvelom, dok su u Nemačkoj ligi četvrti sa šest pobeda i tri poraza.

Sa druge strane, naš predstavnik, Crvena zvezda, iako igra odlično u ABA ligi, u Evroligi ne uspeva da nađe gotovo nikakav ritam, ali ono što je najbitnije u ovom trenutku, uspevaju da održe i opravdaju prednost domaćeg terena.

Protivnika bi u Štark Areni trebali da dočekaju gotovo kompletnog rostera, jedino je pod znakom pitanja zbog povrede Adam Hanga, koji je juče odradio prvi timski trening sa kontaktom, a odluka o njegovom igranju bi trebala da bude donesena pred sam početak meča.

Alba ima problema sa dve povrede, jer sigurno neće nastupati Žiga Samar iz Slovenije, kao ni Martin Erikson iz Švedske.

U Beogradu ovoga puta na terenu neće biti sudija iz ABA lige, pošto je Evroliga odlučila da malo promeša karte. Glavni sudija na meču jeste Fernando Roka, a pomagaće mu Karlos Peruga i Mačin Kovalski.

Izjave trenera

Janis Sferopulos, KK Crvena zvezda

- Alba je tim koji ima košarkaše, koji godinama igraju u Evroligi, a ima i nove mlade igrače. Imaju i Amekance, koji su došli da pomognu ekipi svojim kvalitetom. Očekujemo da će se svi vratiti iz povreda, da će igrati sa punim rosterom i veoma fokusirano. Želeće pobedu i povratak na trijumfalni put. Očekujemo veliku borbu i bićemo fokusirani da od početka igramo dobro i da se vratimo na put pobeda - rekao je Sferopulos.

Izrael Gonzales, KK Alba

- Ekipa Crvene zvezde ima puno talenta i uvek pokazuje puno individualne snage. Igraju vrlo dobru košarku i vrlo su fizički snažni, posebno ispod koša. Takođe imaju širok roster i mnogo ofanzivnih opcija. To će biti težak zadatak za nas, pogotovo u gostima u Beogradu. Ipak, pokazali smo dobre stvari na terenu prošle sedmice protiv Zalgirisa i takođe povremeno protiv Anadolu Efesa i nadam se da možemo preneti taj zamah sa sobom - rekao je Izrael Gonzalez.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Zvezde čekali Jaga ispred Arene sa brazilskim zastavama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    14. decembar 2023 | 18:55

    Utakmica od značaja kao prijateljska izmedju Burkine Faso i Hong Konga. Derbi začelja💦💦💦

  • Đole Grobar

    14. decembar 2023 | 19:56

    A što Partizan sa okrnjenom ekipom vodi +14 ne spominjete.

  • majda

    14. decembar 2023 | 19:51

    gleda li iko ove albance kad je partizan na tv...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA