Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko Obradović otkrio da dva košarkaša ne putuju u Španiju, a imao je i jednu dobru vest

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Partizana pričao je posle treninga crno-belih pred put

  • 3
Željko Obradović, KK Partizan Foto: Telegraf

Košarkaši Partizana tokom naredne sedmice imaju duplo kolo Evrolige, gde će u Španiji igrati sa Valensijom, a potom i sa Real Madridom.

Trener crno-belih, Željko Obradović održao je trening pred put na Pirinejsko poluostrvo, gde je novinarima otkrio dobre vesti povodom povreda njegovih igrača.

– Anđušić nije trenirao, ali putuje. U Beogradu ostaju Trifunović i Avramović. Sa druge strane Kaminski je trenirao, videćemo kako će izgledati sutra. Zato u Španiju idemo sa 13 igrača. Takva je Evroliga da je potrebno 15 igrača u rosteru, nadamo se da će se povređeni igrači oporaviti. Ono što je evidentno da igrači nisu imali povrede mišića od velikog preopterećenja, već su sve mehaničke prirode od udaraca – rekao je Obradović.

Srećan je zbog dobre serije Partizana, ali toliko je utakmica da je uvek fokus na onoj sledećoj.

– Naravno da je zadovoljstvo kada se pobeđuje, ali sa druge strane smo svesni sa ovoliko putovanja i utakmica… nemaš pravo ni da slaviš ni da se raduješ. Ono što mnogo više radije da je igramo mnogo bolje. Neke stvari smo evidentno poboljšali, pre svega skok igru i odbrnau. Uz to imamo protok lopte u napadu i igramo kao pravi tim – izjavio je Obradović.

Valensija igra vrlo dobru odbranu.

Izašli smo danas pred igrače sa informacijama oko Valensije koja igra sjajnu odbranu. Imaju specifičan način kako preuzimaju i brane pik. Pokušali smo da objasnimo to igrače, radili pet na pet sa šutem pre svega. Putujemo u ponedeljak i tamo ćemo trenirati ponovo i tako se spremiti za meč u utorak.

Posebne reči imao je o reprezentativcu Srbije, Stefanu Joviću, koji je deo Valensije.

On igra za trim, izvanredan igrač i ove godine igra sjajno. Sigurno su mnogo bitni igrači on i Kris Džons. Posvetićemo veliku pažnju njima. Oni igrjau pametno zbog njega jer daje dozu te pameti celoj ekipi – rekao je strateg crno-belih.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA