Vreme čitanja: oko 3 min.

Nedović najavio Real pa nasmejao izjavom: "Dođeš kući, a ono roditelji neće da pričaju sa tobom..."

S. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Opširno je najavio utakmicu sa Realom bek Zvezde, pričao o Kampacu, Gilespiju i mnogim drugim temama

  • 3
Nemanja Nedović Foto: Printscreen/Sport Klub

Pred utakmicu Crvene zvezde sa Realom iz Madrida, Nemanja Nedović je pričao za Sport Klub o šansama njegovog tima u ovom duplom kolu, a i o mnogim drugom stvarima.

Pre svega je prokomentarisao utakmicu u ABA ligi i pobedu protiv Studentskog centra.

- Mislim da su momci uradili dobar posao, nekako smo kompaktni bili zajedno iako je SC Derbi pružio dobar otpor, ali na kraju je isplivao kvalitet naš na površinu i bitna pobeda za nastavak, tako da očekujemo duplo kolo u dobrom raspoloženju - počinje Nedović.

Potom je prokomentarisao duplo kolo.

- Igramo protiv veoma jakog protivnika, pre svega mislim na Real Madrid koji izgleda jako moćno na ovom početku sezone. Zadržali su starosedeoce, doveli Fakua koji je možda i najbolji plejmejker u Evropi. Zaista moćno deluju, ali možda nam bude prijala ta pozicija gde nismo favoriti. Možda nam to da neku dodatnu energiju da odigramo dobru utakmicu sutra jer smo svesni da pobeda može puno da nam znači. Ne samo pobeda kao pobeda, nego i na mentalnom planu. Idemo rasterećeni u utakmicu, pripremićemo se dobro i to je to - ističe Nedović.

Istakao je biranim rečima kvalitete i glavnu prednost Reala ove sezone.

- Pa to je taj kvalitet, ekipa je na okupu dugo godina, promeni se jedan do dva igrača u toku leta i to je ključ. Baš sam pre neki dan razmišljao, Olimpijakos je svake godine učesnik F4, ekipa koja jako teško gubi kod kuće i na strani, ali se, opet, sećam kada su jedne doveli mnogo igrača i napravili rekonstrukciju, nisu ušli u TOP8. Već sledeće godine je to bilo mnogo bolje i posle toga dva-tri Fajnal fora. Sve što je novo treba vreme, mi imamo devet novih igrača, bila je i promena trenera posle četiri kola. Ne opravdavam ove naše rezultate, ali mora da se razmišlja o tome i da se ima na umu da je kontinuitet bitna stvar, što si duže zajedno sa nekim to lakše za rad - nahvalio je protivnika Nemanja.

Smatra da je Zvezda u dobroj poziciji, pa mu nije teško da vidi trenutni skor na tabeli.

- Nije mi teže, posle svake te utakmice sa energijom na nuli, sa voljom na nuli dođeš kući, ono roditelji neće da pričaju sa tobom (smeh). Ali onda shvatiš da si imao dva šuta za pobedu u Španiji, da si gubio utakmice na strani sa četiri ili manje poena razlike i to ti daje razlog da budeš pozitivan da će doći sve na svoje mesto i da će možda jedna pobeda biti ključ za bolje rezultate - uz smeh ističe Nedović.

Koliko mu je stalo do rezultata objasnio je kratko.

- Mislim da je to prirodna stvar. U Zvezdi sam bio kada je bilo jako teško. Sada sam se vratio da osvojim trofeje, da napravim dobre rezultate i mislim da dugujem Zvezdi, pogotovo zbog prošle sezone, neku radost. Ono što je do mene, pokušavam da radim na najbolji mogući način i budem najfokusiraniji moguć, pa verujem da ovaj dres osećam više nego neko drugi - emotivno iznosi Zvezdin reprezentativac.

Na kraju je prokomentarisao novo pojačanje Crvene zvezde Fredija Gilespija.

- Bio je u Bajernu drugu sezonu. Nadamo se da će doneti čvrstinu pod košem. Pomoćićemo mu da se što pre uklopi u sistem. On, ja mislim, neće moći da igra Evroligu do januara. Ali nismo ga još upoznali, nismo ga još videli, tako da otom potom - strpljiv je bek Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Nedović oprezan pred Barselonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    19. decembar 2023 | 05:44

    Opet taj Partizan i Savić košarkaš lepo došao da pomogne FMP-2 a oni mu zabranili da igra nego tek od polovine sezone. Čoviću hoćemo da iskoristiš šansu i saopštenjem optužiš ljude iz Partizana kako bi doprineo atmosveri izmedju dva kluba.

  • ???

    19. decembar 2023 | 12:31

    Stakleni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA