≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Težak poraz Zvezde od Reala u Areni: Crveno-beli igrali samo sedam minuta, pa izgubili sa 14 razlike

S. T.

Vreme čitanja: oko 8 min.

Kraljevići su odigrali dobru odbranu u nastavku duela i zatvorili Zvezdi sve prilaze košu

  • 58
Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz na domaćem terenu protiv Real Madrida u vrlo "tvrdoj" utakmici, gde su Kraljevići uspeli da iskoriste određene rupe u odbrani crveno-belih i da na kraju nastave svoj neverovatan niz sa početka sezone - 58:72.

Iako je Zvezda dobro počela na ovom meču, odigrala čak i veoma jaku prvu deonicu gde je naterala Real da ode u minus od osam poena, ipak se videlo da Real ima veliku prednost na centarskoj poziciji gde je preko Vensana Poarijea i Valtera Tavaresa dolazio do lakih koševa nad Majkom Tobijem, Markom Simonovićem i delom Lukom Mitrovićem.

Pokušavao je Janis Sferopulos da rotira, ali to nije dalo mnogo rezultata, jer je od druge četvrtine, pa sve do samog kraja Real imao potpunu kontrolu nad situacijom i nije dopuštao da se Zvezda vrati u ovaj meč i eventualno pripreti. Nisu Kraljevići igrali toliko kvalitetno kao u nekim prethodnim mečevima, ali je to ipak bilo dovoljno za pobedu nad crveno-belima.

Drugo poluvreme je bilo na trenutke sa mnogo grešaka na obe strane, što je donekle bilo i razumljivo, jer je razlika bila velika, pa je i koncentracija pala na nešto niži nivo.

Košarkaši Zvezde su, ipak, bolje krenuli u ovaj meč. Dobrom serijom Adama Hange stigli su do +8, posle čega je tajmautom reagovao Ćus Mateo i od tada je krenuo pad u igri crveno-belih. Malo po malo su preko centara, ali i iskusnog Serhija Ljulja gosti topili ovu razliku i čak su stigli i do blage prednosti na kraju ovog kvartala. Međutim, na prvi manji odmor otišlo se u egalu.

Početak druge deonice bio je preloman. Tada je Mateo ubacio Poarijea na jednoj strani, a Sferopulos je stavio Simonovića i Tobija, što je Francuz eksploatisao sa 10 poena, doneo Realu dvocifrenu prednost koja je iznosila +11 na velikom odmoru.

Treća deonica donela je dosta nekvalitetnu košarku obe ekipe i samo 17 poena na obe strane. Problem je u tome što Zvezda ni u jednom trenutku nije uspela da zapreti Kraljevićima, već su se oni i dalje šetali po parketu i u svakom smislu dominirali. Razlika je sezala i do +18. Jednostavno nije imao crveno-beli tim rešenje za igru Kraljevskog kluba.

Baš kao i treća izgledala je i četvrta četvrtina. Iako se navijači nisu predavali, igrači kao da su podigli belu zastavicu. Jednostavno nije bilo snage, a ni umeća da se nadmudri dosta kvalitetniji klub iz glavnog grada Španije. Real je tako upisao 14. pobedu, a crveno-beli 10. poraz.

Tok meča ste mogli da pratite na Telegraf Sportu.

Crvena zvezda - Real Madrid 58:72 (20:20, 14:25, 11:16, 13:11)

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (58:72) - Davidovac daje trojku pred kraj meča da se ublaži poraz. Na kraju ubedljiva pobeda Reala.

8. minut (53:72) - Raste razlika Real Madrida. Bolomboj je sa Mitrovićem postigao poene za Zvezdu, dok Poarije nastavlja sa blistavom utakmicom na drugoj strani terena.

6. minut (50:68) - Sada niz izgubljenih lopti Tea i Hezonje, pa Nedovića, onda dvojka Marija. Promašaj Nedovića sa pola terena, pa nova dvojka Hezonje za velikih +18. Stigao je Jaga sada Poarije. Rastrzano i sa mnogo promašaja sada.

4. minut (50:64) - Mitrović ne pogađa, ali će imati dva slobodna bacanja. Samo jedno je pogodio. Potom serija nešto lošijih napada. Abalde to prekida trojkom, a Teo dvojkom.

2. minut (47:61) - Koševi za Nedovića, onda napad za Zvezdu posle promašaja Muse. Nedović je neprecizan za tri. Potom i Teodosić, ali biće novi napad za Zvezdu. Rokas se spetljao i lopta će na kraju biti za Real.

Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

III ČETVRTINA

10. minut (45:61) - Lična greška Endiajea, ali i dalje je to mali prekršaj. Hezonja je potpuno sam. Trojka. I tajmaut Sferopulosa. Izgubljena lopta Nedovića, onda Hezonja pravi grešku u koracima. Luka Mitrović je promašio dvojku, potom opet Hezonja gubi loptu. I Mitrović završava ovu četvrtinu poenima.

8. minut (43:58) - Trojku postiže i Musa, onda novi koš za Endiajea. Sada samo raste prednost Real Madrida u ovim momentima. Potom koš za Mitrovića. Malo je Zvezda sada usporila Real, ali ne koristi ni ovaj napad...

6. minut (41:53) - Opet Zvezda propušta svoj napad, posle čega Kampaco promašuje trojku i sledi faul Tavaresa nad Bolombojem. TV tajmaut, pa novi loš napad crveno-belih, ali srećom se sada ni Real ne snalazi. Mitrović je posle svega fauliran za dva penala. Pogodio je jedno, pa i drugo.

4. minut (39:53) - Igra u tranziciji. Hanga je pogodio iz kontre. Opet dobra odbrana Zvezde, isteklo je vreme napada. Nažalost, Zvezda to nije iskoristila na drugoj strani. Onda velika frka na terenu, Adam Hanga je poludeo na sudije. Uneo se u lice arbitru Eminu Mogulkoču. I dobio je tehničku grešku. Usledila su pogrdna skandiranja sudijama, a bacanje pogađa Musa. Trojka Hezonje.

2. minut (37:49) - Real dobro kreće u ovaj period. Preko Hezonje i Tavaresa stiže do +15. Lazić je potom vratio trojku. Nema trojke Muse, ali onda skok Tavaresa, pa izgubljena lopta. Nema trojke Jaga. Skok Zvezde. Nema opet pogotka Hange.

II ČETVRTINA

10. minut (34:45) - Nema sada pogotka za Davidovca. Onda dugačak napad Reala i faul Davidovca. Sada Abalde promašuje trojku. Teo nije pogodio za tri, ne ide nikako šut Zvezdu. Novi napad za Real. I koš za Hezonju.  Na kraju faul Kampaca nad Teom za dva bacanja. Pogodio je najiskusniji igrač Zvezde jedno, pre poluvremena idemo na tajmaut Ćusa Matea. I to je to, nema koša Reala.

8. minut (33:43) - Trojka Rodrigeza! Faul Abaldea nad Bolombojem. Ništa od koša za Zvezdu, jer je Rokas izgubio loptu, a Poarije je dodao još dva poena i mora da ide novi tajmaut Zvezde. Nema sada ni trojke za crveno-bele nakon ovog napada...

6. minut (33:38) - Konačno lep potez Simonovića, finta i koš. Poarije će imati dva bacanja zbog faula Tobija. Pogađa opet Francuz sve. Rokas bez pogotka sa polu-distance. Ljulj pogađa nemoguć šut i sada mora reakcija da usledi od strane Sferopulosa. Teodosić je pogodio za dva. Potom ide trojka Rodrigeza, pa trojka Tea.

4. minut (26:31) - Hezonja ne pogađa trojku iz kornera. Rokas je zakasnio sa pasom Simonoviću. No ni Real nije iskoristio svoj naredni napad. Teo će potom imati dva slobodna bacanja. I to ubacuje Teo, svih šest poena do sada u ovom kvartalu je dao on. Hezonja je pogodio trojku. Napadaju Simonovića i Tobija sve vreme igrači Reala. Simonović pravi grešku u koracima. Lična greška Marka Simonovića. Opet lako postiže poene Poarije preko Tobija.

2. minut (24:26) - Poarije, pa Teodosić. Ređaju se sada koševi i jedne i druge ekipe. Lep alej-up za Poarijea i novi poeni. Promašio je trojku Simonović. Poarije opet preko Tobija do novih poena. Opet promašaj Simonovića, ovoga puta skok Rokasa. Teo je lepo nabacio loptu da ona ostane u obruču.

I ČETVRTINA

10. minut (20:20) - Brza akcija za Tavaresa i evo prvog izjednačenja. Prekratko je šutirao Teodosić. Valter Tavares se opet prošetao do koša Zvezde. Mitrović promašuje pod faulom Tavaresa, to nije svirao Emin Mogulkoč i zato se srpski košarkaš buni, ali Tobi je bio tu da ispravi promašaj. Tavares je postigao nova dva poena na dodavanje Ljulja. Nemoguće kako je sada lopta izašla iz koša na šutu Mitrovića, ali će imati dva bacanja ovog puta. Pogodio je oba. I nerešeno je na kraju prve četvrtine.

8. minut (16:14) - Jago je bio dekoncentirsan... Isteklo je vreme za napad Zvezde. Endiaj je krenuo neverovatno u ovaj meč, još jedna trojka. Možda malo neočekivano. Hanga je sada dobio udarac po ruci i sudije tek sada sviraju prvi faul igračima Real Madrida. Sad su sudije dugo gledale koliko će trajati napad. Potom neiskorišćen napad Reala i bacanja za Nedovića na drugoj strani. Pogodio je oba. Endiaje je izgubio loptu, a onda dva loša napada Zvezde. To kažnjava Ljulj trojkom.

6. minut (14:8) - Hanga za Mitrovića i to su novi poeni Zvezde. Kampaco uzvraća pogotkom za tri poena. Onda Jago gubi loptu, mada je dobio udarac u glavu. Lazić sprečava kontru. Pripašće lopta igračima Reala. Opet su Kraljevići propustili svoj napad. Hanga pogađa trojku! Fenomenalan start Mađara, idemo na prvi tajmaut na meču i to Ćusa Matea, a ne TV tajmaut. Endiaj je uspeo da izbori bacanja zbog faula Hange, pogodio je oba. Mitrović sada ne pogađa preko Tavaresa. Kampaco gubi loptu. Jago ne pogađa trojku!

4. minut (9:3) - Mitrović postiže nova dva poena, Zvezda je u seriji 7:0 na početku meča. Jago pravi faul nad Endiajeom. Trojka Endiajea. Onda postiže poene i Adam Hanga, već je na pet poena. Promašaj za tri Reala, potom je Mitrović požurio, Lazić pravi faul u napadu. Promašaj Endiajea ovoga puta na šutu.

2. minut (5:0) - Lazić postiže prve poene na meču i Zvezda vodi. Džanan Musa je promašio šut sa distance, da bi Jago promašio sa polu-distance, a Hanga postigao trojku! Isteklo je vreme za napad Real Madrida... Odličan start Crvene zvezde!

ZAGREVANJE ZA MEČ

- Kampaco je pred početak ovog meča dobio ikonu Svetog Nikole i fotografiju sa svojim likom.

- Lepo su dočekani svi košarkaši Reala u Areni, što možete videti i na fotografijama u galeriji.

- Za sada na spisku igrača nema Šabaza Nejpira! Videćemo da li će biti promena...

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Tobi, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Dos Santos

Real Madrid: Kozer, Abalde, Kampaco, Gonzales, Hezonja, Alosen, Rodigrez, Poarije, Tavares, Ljulj, Endiaje, Musa

- Fakundo Kampaco je ušao na parket Arene i odmah pobrao brojne aplauze. Navijači Zvezde su ga srdačno dočekali, neki i grlili, a bilo je i dosta argentinskih zastava.

KOMENTAR PRE MEČA

Neverovatan niz ima Real od početka sezone i izgubio je samo do Fenerbahčea, zbog čega je zasluženo na prvom mestu na tabeli Evrolige. Sa druge strane, crveno-beli su jako dobri na domaćem terenu gde imaju skor 5-2, dok na drugoj strani u gostima i dalje traže prvi trijumf i imaju 0-7.

Biće to povratak Fakua Kampaca na terene u Beogradu i to zanimljivo tačno godinu dana nakon što je potpisao za crveno-bele. Argentinac će biti jedna od glavnih pretnji košu crveno-belih.

Prvi put od početka sezone, trener Janis Sferopulos nije imao većih problema kada je u pitanju roster, tako da će Zvezda igrati u najjačem sastavu.

Meč će suditi turski sudija Emin Mogulkoč zajedno sa Tomašom Travickim iz Poljske i Serđom Silvom iz Portugala.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A u tirani cirkus

    19. decembar 2023 | 19:50

    tirana - madrid ..boze koja sprdnja od kluba iz tirane..ako se madrid uozbilji tirana ce fasovati 30 razlike..a publika..zadusnice su veselije od ovih jadnika..12.000 gledalaca a paratizan buducnost 17 000 ..jel vam tiranci jasno da ste mali i nebitni..

  • majda

    19. decembar 2023 | 17:49

    20 do 35 razlike za real..tesko albanci mogzu pruziti bilo kakav itpor....bruka od ekipe trenera i uprave

  • Lakirana cipelica

    19. decembar 2023 | 19:50

    Drz se zvezdo. Ako odigrate ovako i drugo poluvreme bice samo 22 razlike. Nije to tako lose, jak je real

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA