≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćus Mateo posle Zvezde komentarisao i meč sa Partizanom: Nije otkrio da li će igrati Dek i Fernandez

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Taj meč je na programu u četvrtak

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Real Madrida u utakmici 15. kola Evrolige, čime su ostali na skoru 5-10, a to je bio njihov treći neuspeh kod kuće - 58:72.

Trener Real Madrida, Ćus Mateo posle meča osvrnuo se na prelomne detalje koji su doneli trijumf njegovom timu.

- Uspeli smo da se vratimo, iako smo loše krenuli. Previše grešaka, nismo želeli da dopustimo Zvezdi da trči, što je jedna od njihovih snaga. Kada smo se vratili na 20:20 posle prve četvrtine počeli smo da igramo bolju odbranu i to se nastavilo u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini. Malo poena smo primili, shvatili smo kako treba da delimo loptu. To smo dobro radili, podelili smo 22 asistencije. Skokovi i izgubljene lopte su bili problemi. Nismo dobro šutirali trojke, ali imali smo veliki procenat za dva. Nije lako pobediti ovde. Crvena zvezda ima pet pobeda ovde kod kuće. Bili smo pametni i ponosan sam na sve moje igrače zbog prikazanog - rekao je Mateo.

Kako komentariše toliku dominaciju Reala ove sezone? Da li je Kampaco doprineo tome?

- Zahvaljujem se na lepim rečima. Dobro radimo, dobar je mentalitet. Moramo da se držimo zajedno, kako bismo nastavili gde smo stali prošle sezone. Zajedno smo u napadu i odbrani. Ovo su sjajni igrači. Što se Kampaca tiče, to je deo slagalice koja je nedostajala, efikasan je u napadu, zna šta je DNK Real Madrida, to je takmičarski duh koji poseduje.

Kako je trenirati Real u ovakvoj sezoni, posebno pošto je Mateo došao kao zamenska opcija?

- Ovo je takmičarski orijentisan tim koji pruža maksimum na svakom treninug. Mi hoćemo da branimo titulu, da osvojimo novu, ne znamo da li ćemo to uspeti, idemo dan za dan, Evroliga je teška. Sve je do igrača. 

Kakva je situacija sa Dekom i Fernandezom? Da li će igrati protiv Partizana?

- Nisu u pitanju teške povrede, raspored je takav. Moramo da biramo ko neće igrati, moramo da budemo pažljivi, da zaštitimo ekipu.

Šta kaže Mateo o Partizanu?

- Sada igramo sa Partizanom. Sada je ova utakmica iza nas. Sutra je dan za odmor i trening, a onda igramo sa Partizanom. To je još jedna utakmica protiv dobrog tima, igramo kod kuće. Partizan je prošle sezone bio protivnik u plej-ofu i bilo je dobro pobediti ih, ali svaki meč je drugačiji. Moramo da poštujemo sve naše protivnike. 

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pfk

    19. decembar 2023 | 23:05

    pa ovaj ladno cuvao dva dobra igraxa za partizan hahaahaaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA