≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sferopulos na konferenciji potvrdio još jedan odlazak iz Zvezde: "Kuzmić više neće biti deo ekipe"

S. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener Zvezde komentarisao je mnoge stvari u igri njegove ekipe

  • 5

Košarkaši Crvene zvezde su izgubili od Real Madrida u 15. kolu Evrolige na domaćem terenu, pošto su odigrali jako slabu napadačku utakmicu - 58:72.

Trener Janis Sferopulos nije mogao da bude preterano zadovoljan na konferenciji za medije. Istakao je da su se igrači borili koliko su mogli.

- Igrali smo protiv kvalitetnog tima, prvaka Evrope, koji je vodeći u Evroligi. Bilo je momenata kada smo se držali dobro. Sjajna su odbrana i jedan od najboljih napada. U napadu smo promašili nekoliko otvorenih situacija, kao i trojki. Neki igrači su se borili, neki definitivno mogu više. Hvala navijačima, iako nije pozitivnog rezultata, znam da će biti uz nas. 

Kaže da je Real u neke mečeve kretao daleko ofanzivnije i jače nego večeras sa Zvezdom i da su igrači pokazali energiju.

- Ne verujem da nismo bili koncentrisani, da nismo igrali sa energijom. Trudili su se, ne svi, većina. Igrali smo, počeli smo dobro. Ako ste gledali druge utakmice u Evroligi, Real je neke mečeve započinjao sa +20. Hoćete da mi kažete da smo počeli bez energije?

Dodaje da je nemoguće ne menjati igrače.

- Ne možemo da igramo sa pet igrača 40 minuta, to je nemoguće. Neki igrači traže izmene sami od sebe, ako ste gledali, dva puta se to desilo, jer su bili umorni, moraju da odmore, pa da se vrate.

Nije bilo mnogo prekršaja Zvezde u završnoj deonici.

- Slažem se, to ste u pravu. Nismo pravili prekršaje, moramo da budemo čvršći, da pravimo prekršaje, kao u nekim drugim momentima utakmice. Morate da razumete da je ovaj tim koji gleda uglavnom na napad. Za njih da ih stavite u situaciju da razmišljaju samo o odbrani, nije lako.

Sledi susret sa Makabijem u Beogradu za samo dva dana.

- Moramo da nastavimo, da budemo spremni za sledeću, to će biti treći meč u pet dana, moramo da se borimo opet, da reagujemo, protiv dobrog ofanzivnog tima. 

Opet je dobio pitanje o Šabazu.

- Šabaz je u situaciji da promeni tim. Rekao je da ne želi da rizikuje povredu i da ne želi da igra.

Podvukao je da se neće vraćati ni pod kakvim uslovima.

- Neće se vratiti u tim. Stavio se van tima, sam sebe je izbacio iz ekipe.

Da li Zvezda možda traži neke druge igrače?

- Okej, pričamo o skoreru, a Šabaz nije davao mnogo poena do sada? Slažem se da danas Nedović nije imao dobro veče, ali je veliki deo tima, znamo da će biti tu kada je važno za nas. Tražimo igrače, da li mislite da to ne radimo? Pokušavamo da dovedemo adicije. Ne želimo da dovedemo igrače samo da bismo ih doveli. Ako dovodimo igrače ovako, šta da kažemo, samo da smo ih doveli. Svi traže igrače. Nije lako sada naći kvalitetne igrače, ali tražimo. Ne znamo, ne moramo da kažemo insajderske informacije, mi smo porodica, ni vi meni ne govorite kako je u vašoj porodici. Pokušavamo, iz tog razloga smo doveli Fredija, mislim da on može da pomogne svojom energijom, visinom, ali moramo da nađemo košarkaše na spoljnim pozicijama. Već smo pokušavali da nađemo igrače iz drugih timova, Evrolige, Evrokupa, ali niko neće dati svog glavnog igrača. Nije lako, ali tražimo igrače. 

A potvrdio je na kraju još jedan odlazak.

- Za Kuzmića mogu da kažem da će biti van tima, jer je teško da nađem minute za njega. On je sjajan momak, on je sjajan profesionalac. I znate, za nas je profesionalno da se mimoiđemo. Majk Tobi je u timu i biće. On mora da bude bolji, zna da ne igra dobro, pokušaće da popravi svoju igru.

(Telegraf.rs)

Video: Zamalo odlomio obruč: Brutalno zakucavanje košarkaša Studentskog Centra protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    19. decembar 2023 | 23:29

    Ko je sastavio ovakav roster baš je fulao,Bolomboj jedini opravdao dolazak i na momente Gedraitis koji odigra jednu dobru utakmicu pa tri očajno,Simonović veliki promašaj,Jago malo manji kao i Davidovac,spori igrači koji ne igraju odbranu a Tobi je katastrofa u evro ligi,ne može ništa da odbrani,prosto neverovatno,sinoć svih pet napada preko njega realizovano,odraz 20 cm maksimalno,četvorka i kombo bek nam trebaju kao hleba,Kuzmić,Lazarević i Ilić nemaju kvalitet za evro ligu

  • NekoKo

    20. decembar 2023 | 00:49

    Dakle 3 godine je trebalo da se shvati da je Kuzmić katastrofalan.?Lazić još ne dopire do mozga, a takođe je slab igrač koji od evroligaških timova može samo u Zvezdi da igra.Zadržavaju se Ilić i Lazarević a nemaju kvalitet da igraju bar solidno u ABA ligi, a kamoli u Evro ligi.Dovodi se Davidovac i to kao bomba,a ta bomba poslednju sezonu u Zvezdi pa i onu pretposlednju je kad se podvuče crta igrala loše.U CSKA je igrao još slabije.Ima probelm sa fizikom,slaba odbrana,slab šut...Najvaljue se kao pojačanje Simonović.?Dečko veze sa životom nema i na sve to za neke svoje gabarite je jako mekan igrač.Možda on kroz 1-2 sezone stasta u dobrog igrača,ali ove sezone od njega očekivati da bude pojačanje u Evro ligi je bajka.On čak ima problem i u ABA ligi.Dakle to je u startu 6 igrača za koje se znalo da nemaju kvalitet za Evro ligu,ali većina od njih ni za visok nivo u ABA ligi.Taj čija je ideja bila da oni budu deo Zvezde više ne treba da se bavi igračkim kadrom.Na sve to dovede se i 7.u startu promašaj-Bjelica.Čovek nije igrao čitavu sezonu,povređen je bio,u godinama...Sa druge strane,dovedeno je 9 individulano odličnih igrača na papiru,ali je to je em malo,em su nekompatibilni kao tim,em mora da se računa da će neko i od njih da podbaci,da će neko da se povredi.Takođe jasno je bilo da će oni kao tim biti problematični,jer gotovo svi imaju problem sa odbranom i određene fizičke slabosti na svojim pozicijama.Ovde više ne pomaže bog otac i svaka promena je samo korak unazad.

  • Neso

    20. decembar 2023 | 08:41

    Necete dovoditi igrace onako a dovedoste Fredija centra koji ima prosek od dva kosa i dva skoka po utakmici,sta reci na to ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA