Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko Obradović pred duel sa Realom: "Treba da zaboravimo šta je bilo, imamo iskustvo od prošle godine"

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener crno-belih veruje u svoje igrače

  • 0
KK Partizan - KK Olimpija Milano Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana gostovaće ovog četvrtka od 20:45 u Madridu, gde će odigrati 16. kolo Evrolioge. Pred težak meč u glavnom gradu španije govorio je Željko Obradović za "SportKlub".

Osvrnuvši se na prošlosezonsku čuvenu seriju sa Madriđanima u plej-ofu i raspoloženja igrača pred ovaj težak duel Obradović je istakao da je duplu kolo i da su igrači istrošeni kako fiziči, tako i energički.

Obradović se osvrnuo na predhodni meč koji su igrali pre dva dana, kada je Partizan slavio protiv Valensije.

- Pripremali smo tim na taj način igre, Valensija je tim koji igra jako čvrsto i da moramo da se adaptiramo. Pričali smo na poluvremenu sa igračima da moramo da im odgovorimo na isti način, i na kraju smo uspeli da pobedimo taj meč.

Na pitanje novinara da li je Partizan navikao da igra sa tim nivioom agresivnosti, Obradović je istakao da su se igrači adaptirali na to.

- Mi smo spremali utakmicu i videli smo sve. Igrači koji su nosioci igre su to shvatili i odigrali su veoma agresivno, ali smo se sigurno dobro i adaptirali na kriterijum suđenja i na način na koji je igrala Valensija.

- Duplo kolo je, moramo krenuti čvrsto, agresivno, i svako ko se ne oseća komforno na terenu mora da traži izmenu. Verujem u moje igrače, oni su u dobrom ritmu - govorio je pred duel sa Realom i istakao da je "kraljevski klub" apsolutni favorit.

- Igramo protiv izrazitog favorita, ekipe koja ne pretenduje za ulazak na fajnal for, već za osvajanje takmičenja. Pojačani su Kampacom, sve je poznato što se tiče Reala. Treba da verujemo sebi, taj napadački arsenal koji imamo treba da iskoristimo na najpametniji mogući način, da imamo dobar protok lopte i da to budu otvoreni šutevi - rekao je Obradović i osvrnuo se na prošlogodišnje duele sa Realom koju je obekežila velika tuča u drugoj utakmici serije.

- Mislim da ne treba da se bavimo time, to je sve odavno prošlo. Iskustvo koje imamo od prošle godine treba da pomogne da znamo šta smo dobro uradili, a šta loše. Sve ostalo je nebitno, nova sezona različiti rosteri, kod njih manje, kod nas više - zaključio je osvrnuvši se na čuvenu prošlogodišnju seriju.

Međusobni susredi  dva kluba su tradicionalno neizvesni i jako interesantni ljubiteljima košarke. To potvrđuje njihov poslednji susret kada su igrali pet uzastopnih mečeva u plej of seriji, "kraljevski Klub" je na kraju slavio i plasirao se na F4 najjačeg evropskog takmičenja, gde je uspeo i da podigne slavni trofej prošle sezone.

Podsećamo da je Partizan pobedio Valensiju ove nedelje u okviru prve utakmice duplog kola Evrolige rezultatom 72:67. Partizan se sa tom pobedom učvrstio u gornjoj polovini tabele, dok je Real ubedljivo zauzima prvo mesto na tabeli rezultatom 14:1.

(Telegraf-rs/N.M.)

Video: "Napor ne postoji, to je samo u njihovim glavama": Željko Obradović pred Albu imao samo jednu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA