≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kevin Panter poneo titulu MVP-a kola, a ovo se dogodilo prvi put ove sezone

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak tri igrača su imali isti indeks korisnosti prošlog kola

  • 0
KK Partizan - KK Olimpija Milano Foto: Marko Jovanović

Evroliga u svakom kolu dodeljuje titulu najkorisnijeg igrača kola nakon svake runde jednom igraču. Ovog puta čak tri igrača su ponela ovu prestižnu titulu MVP-ja 15. kola. Kevin Panter, Džoš Nibo i Ševon Šilds su imali 25 indeksnih poena.

Ovakvu situaciju nismo imali u dosadašnjem delu sezone, ali to je potpuno zasluženo. Sva tri igrača, koji igraju različite pozicije i gaje različite stilove igre odskočila su i njihovi timovi su odneli pobede u prethodnom kolu.

Kapiten Partizana Kevin Panter je imao sjajno veče u Valensiji, gde su beogradski crno-beli slavili 72:67, dok je popularni Kej Pi imao 13 poena i devet skokova. Generalno crno-beli igraju sjajno nakon njegovog povratka i čini se da je upravo on glavni kreator serije ekipe od pet trijumfa.

Džoš Nibo igra neverovatno ove sezone, u prethodnoj pobedi svoje ekipe u Beogradu nad Baskonijom sjajni centar je postigao 17 poena i 11 skokova.

Šejvon Šilds je glavni igrač svoje ekipe u odsustvu Nikole Mirotića već nekoliko poslednjih utakmica, čini se da je dobro preuzeo njegovu ulogu. U pobedi nad ekipom Asvela on nije za razliku od svojih kolega iz Partizana i Makabija zabeležio dabl-dabl učinak, ali je imao dovoljno dobre statističke podatke kako bi se izborio za MVP titulu kola. Postigao je 13 poena, pet sklokova i šest asistenicija.

Svi oni su doprineli pobedom svojih timova sa identičnim indeksom korinosti 25, pa samim tim Evroliga nije htela da favorizuje bilo kog igrača.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Kevin Panter u prijateljskom razgovoru sa Džejmsom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA