≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako izgleda tabela Evrolige posle 16. kola: Partizan u vrhu, Zvezdi "svanulo" posle odlaska Nejpira

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bliži se polovina sezone u Evroligi

  • 1
Miloš Teodosić i Zek Ledej Foto-kolaž: Mileta Mirčetić, Foto: MN Press/Nebojsa Parausic, euroleaguebasketball.net/euroleague, Shutterstock

Odigrano je više nego zanimljvo 16. kolo, u kojem su košarkaši Crvene zvezde savladali Makabi u dvorani "Aleksandar Nikolić" 92:78 , dok je Partizana poražen od Reala u Madridu 91:75. 

Crvena zvezda je posle pobede nad izraelskim timom došla do skora od 6-10 i sada je na 15. mestu na tabeli. Na ruku je crveno-belima išao i poraz Žalgirisa na svom parketu od Barselone. Tako, posle nekoloiko vezanih poraza, i odlaska Šabaza Nejpira u Olimpiju Milano, tim Janisa Sferopulosa izgledao je na terenu mnogo organizovanije u obe faze igre i na kraju je zasluženo slavio. Ovakav ishod svakako je ulio dodatno samopouzdanje igračima koje sledećeg četvrtka, u 17. kolu, igraju meč protiv Panatinaikosa u gostima.

Sa druge strane, Partizan je nanizao pet pobeda u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju, a duplo kolo u Španiji završio je porazom u Madridu od Reala. Tako, crno-beli su na skoru od 9-7. Isti skor imaju i Valensija i Makabi iz Tel Aviva, ali i Monako, Fenerbahče, Baskonija i Panatinaikos. Tako, u ogromnom krugu, crno-beli su sada na deobi od 4. do 10. mesta.

Evroliga, 16.kolo

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 92:98

Valensija - Virtus Bolonja 79:71

Real Madrid - Partizan 91:75

Petak

Anadolu Efes - Baskonija 80:87

Žalgiris - Barselona 80:85

Asvel - Olimpijakos 73:85

Alba Berlin - Fenerbahče 82:91

Bajern - Monako 80:91

Olimpija Milano - Panatinaikos 68:76

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eif

    22. decembar 2023 | 23:26

    Red pljuvanja, red padanja u ekstazu, pljuvacina krece posle Panatinaikosa, a koliko vidim Nedovic dobija ulogu Nejpira odnosno dezurnog krivca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA