≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nedović hvalio Topića, pa otkrio: "Zvao sam ga da ga ubedim da se vrati, znam koliko je bila teška odluka"

S. J.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ceo tim bio je na okupu, a Nemanja Nedović je u razgovoru sa medijima govorio o narednim mečevima, ali i o mladom Nikoli Topiću

  • 3

Košarkaši Crvene zvezde u jednom prestoničkom hotelu proslavili su, sada već tradicionalno novogodišnji koktel i ispratili još jednu godinu koja je za nama.

Ceo tim bio je na okupu, a Nemanja Nedović je u razgovoru sa medijima govorio o narednim mečevima, ali i o mladom Nikoli Topiću, koji se vratio u Crvenu zvezdu.

-Mislim da je Panata sada u jako dobrom momentu. Mislim da su vezali par jako dobrih utakmica na gostujućem terenu, na domaćem terenu će biti još teže, ali takođe, mislim da i mi hvatamo neku vrstu zaleta. Energija i atmosfera u ekipi je dobra, i nadam se da ćemo na krilima dobre atmosfere, uspeti da napravimo povoljan rezultat - počeo je Nedović.

Atmosfera neće biti problem...

- Pa dobro, jeste slična našoj. Jako je specifična hala, jako su navijači udaljeni od terena, tako da mislim da neće biti nešto preterano teško igrati tamo. Oni su posle dugo vremena, napravili ekipu koja se bori za fajnal-for, i sigurno da imaju najveće ambicije, ali idemo tamo sa jasnim ciljem, i videćemo kako će biti.

Kada je reč o protekloj godini...

- Mislim da je uvek moglo bolje. Pre svega mislim na taj trofej ABA lige, koji nam je izmakao, ali mislim da je mnogo uticao taj domaći teren u finalu. Ove godine smo na dobrom putu da obezbedimo tu prednost. Meni su se desile jako lepe stvari u ovoj godini, tako da mogu da kažem da je ova godina za mene jako uspešna, i eto, samo zdravlje da nas posluži i da napravimo još bolje rezultate i na terenu, i van njega.

Ciljevi su najveći i za narednu godinu...

- Uvek je tako. Kad igrate za tim kao što je Crvena zvezda, uvek su ciljevi najveći mogući. Pre svega želim zdravlje za celu ekipu, i ostalo će sve doći na svoje. Na nama je da ispunimo sve ciljeve, i da osvojimo sve trofeje koje možemo. 

Dotakao se Nedović i pojačanja.

- Fredi je došao iz evroligaške ekipe, i mislim da su jasni njegovi kvaliteti. Sigurno da će mu biti namenjena određena uloga u našoj ekipi. Jako mi je drago što je Top sa nama. Ja znam koliko je teška odluka bila da se vrati u Zvezdu. Na nama je sad da mu pomognemo koliko god je moguće, da se što pre adaptira, i da ne oseti pritisak koji nosi ovaj dres, nego jednostavno da igra svoju igru, i da uživa u košarci, jer još je mlad i sjajna karijera je pred njim.

Otkrio je Nemanja i šta je pričao sa Topićem...

- Presrećan je, ali je bila jako teška odluka. Ja kada sam ga pozvao pre jedno petnaestak dana, bio sam baš, da kažemo ubeđen, to jest, hteo sam da ga ubedim da se vrati u Zvezdu. Ali onda kada sam malo razmislio, i kada sam se stavio u njegovu poziciju, shvatio sam da je jako nezahvalna pozicija, i jako teška odluka koja treba da se donese. Jako je nezahvalno očekivati od momka koji ima 18 godina da on donese tu odluku sam. Ono što sam ja mogao da mu kažem jeste da priča sa ocem pre svega, i sa ljudima koji su mu bitni, i da zajednički donesu odluku. To se ispostavilo kao tačno, i to je uradio, i drago mi je što je danas sa nama. Mislim da će imati dosta prostora i za napredak i za igru, i da ćemo mu svi zajedno pomoći da, kao što svi znamo, ode u Ameriku, kao mnogo bolji igrač, i kao bolji čovek - zaključio je Nedović.

(Telegraf.rs)

Video: Janis Sferopulos rekao da je Nikola Topić bio njegova želja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bl

    26. decembar 2023 | 22:25

    Pa da zato sto ti nisi uspeo u NBA sad ne zelis ni da on uspije

  • Srb

    27. decembar 2023 | 01:01

    Da si zeleo njegovo dobro rekao bi mu da ostane u Megi i da se razvija ovako ce te ga totalno upropastiti nece ni biti top 30 na draftu zivi bili pa vidili

  • Scorpio

    27. decembar 2023 | 17:08

    Pa da, on se vratio zbog tvog poziva. a Miško Ražnatović se tu ništa nije pitao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA