≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o meču Panatinaikos - Zvezda: Hoće li Topić imati pravo nastupa, da li se vraća Lesor?

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda ima obavezu da dobije svaki sledeći meč

  • 11
kk Zvezda - kk Panatinaikos Foto-kolaž: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Fabrizio Carabelli/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Atinu gde ih čeka grčki Panatinaikos u meču 17. kola Evrolige.

U redovima crveno-belih trenutno vlada dobra hemija, što su sami igrači isticali, a to će im sigurno značiti za moral u timu.

Na putovanje su otišli protivniku koji igra veoma dobro već više od mesec dana i trenutno se nalazi u samom vrhu elitnog evropskog takmičenja.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica se igra u Atini u "Oaka" areni, a počinje u 20:15 časova. Televizijski prenos je obezbedila televizija Sport klub na svom drugom kanalu, a kasnije se po završetku programa vezanog za meč Partizan - Virtus utakmica prebacuje na prvi kanal.

Ko sudi?

Prvi sudija ovog duela biće Nemac Robert Lotermozer, dok će mu pomoćnici biti Francuz Džozef Bisang i Slovenac Mario Majkić.

Ko propušta meč?

Nikola Topić će putovati sa timom i imaće pravo nastupa, a ostali bi trebali da budu dostupni treneru Sferopulosu.

U ekipi Panate meč bi trebali da propuste Papapetru, Kajl Gaj, a pod znakom pitanja za ovaj meč biće Matijas Lesor.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Panata je nakon lošeg starta sezone rapidno skočila na tabeli, pa su trenutno na četvrtom mestu sa skorom od devet pobeda i sedam poraza.

U poslednjih pet mečeva imaju tri pobede i to tri vezane pobede do ovog duela, pa se može reći da su u dobroj formu.

Ipak, sa druge strane se nalazi tim koji je nakon prošlonedeljne pobede protiv Makabija igra sa velikim samopouzdanjem i nema sumnje da će tako napasti na gostujućem terenu.

Zvezda je uspela upravo protiv izraelskog tima da prekine taj niz poraza na gostovanjima, koji traje od samog početka sezone.

Šta kažu kladionice?

Prema kladionicama domaćin je veliki favorit, pa je tako u "MocartBet"-u kvota na Panatinaikos 1,38, dok je na Crvenu zvezdu 4,20. Kvota na nerešen rezultat je 16.

Reč trenera

Ergin Ataman

- Crvena zvezda je dobar tim sa iskusnim strelcima. Prošle nedelje su postigli 98 poena protiv Makabija. Ako je Miloš Teodosić u dobroj formi, teško ga je zaustaviti. Isto je i sa Nedovićem, a tu su i Mitrović i Adam Hanga, koji su opasni igrači. Zato moramo da budemo oprezni, prošle nedelje smo ostvarili dve velike pobede u gostima. Želimo da tako nastavimo, veoma je važno da pobedimo kod kuće.

Janis Sferopulos

- Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone. Igraju odlično na psihičkom planu i odlazimo im na noge posle tri pobede u gostima. Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma skoncentrisani, ako izgubimo koncentaciju oni će nas kazniti. Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za težak meč.

(Telegraf.rs)

Video: Prve reči Topića po povratku u Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ko lupi dislajk nije srbin

    28. decembar 2023 | 10:40

    Zvezda jedini srpski tim u evroligi. ✌️

  • Ne placi budi jaka

    28. decembar 2023 | 10:43

    Za par godina cela ce Srbija navijati za Zvezdu.

  • Novinari

    28. decembar 2023 | 11:04

    A sto ne kazete da propusta lesor, igrac koji ih gazio 2 godine!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA