Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka Banki: "Željko je moja inspiracija, gledao sam ga kao uzor na kog se ugledam"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliko poštovanje za Obradovića od strane trenera Virtusa

  • 2
Luka Banki Foto: Michele Nucci/IPA Sport/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italijanski trener Virtusa Luka Banki je doveo tim u Beograd, kako bi odigrali meč 17. kola sa timom Partizana. Tom prilikom je, u intervjuu za "Sport klub", govorio o brojnim temama, između ostalog i Željku Obradoviću.

Nakon epizode Serđa Skariola u Virtusu, koji je za njegovo vreme šetao sredinom tabele, sa Bankijem to deluje daleko ozbiljnije, a kako je uspeo da dovede tim do tog nivoa objasnio je.

- Doneo sam moj stil, moju viziju kako se radi sa osobljem. Imamo dobar sastav, takmičarski… Sa moje strane sam probao donesem normalnost u okruženje koje je mnogo podnelo stresa tokom leta i na početku sezone. Moja misija je bila da stavim sve u stanje da nastupaju i da ih fokusriam na košarku. Da ne troše energiju na neke konflikte koji mogu da povrede tim. Samo sam normalizovao aktivnost kluba i tima. To je to - rekao je Banki.

Dodao je kako mu je Željko Obradović trenerski uzor i kako je gledao veliki broj njegovih mečeva.

- Verovatno je jedan od najuticajnijih trenera u košarci. Evropska košarka mora da bude posvećena ljudima poput Obradovića jer sve čini boljima. On uvek stavlja lestvicu na viši nivo i na sledeći korak. U četvrtak će lestvica biti veoma visoka i atmosfera će biti posebna. Svaki put kada možete da se sretnete sa njegovim timovima to je prilika da rastete i napredujete. To je košarkaška klinika. 40 minuta trenirati protiv njega je stvar kontrolisanja utakmice i svakog poseda. To je trener koji trenira tim u svakom posedu. On ima tu prirodnu mogućnost da predvidi svaku slabost protivnika i da naglasi i da izdigne kvalitet svog tima. On je meni inspiracija. Čak i kada nisam igrao Evroligu, gledao sam ga kao uzora. Neko na koga se ugledam - dodao je Banki.

Partizan i Virtus igraju večeras od 18:30 časova, a sve informacije o meču možete saznati ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Bruno Kaboklo pred Virtus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA