≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Partizan - Asvel: Gde gledati, na koga Željko ne može da računa, šta kažu kladionice?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li je došao kraj kratkom nizu poraza?

  • 6
KK Partizan- KK Asvel Foto: MN Press / Marko Metlaš, SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Evroligaši nemaju vremena za odmor pa tako već drugog dana u 2024. godini nastavljaju niz duplih kola na sveke dve nedelje. Partizan drugu polovinu ligaškog dela sezone otvara utakmicom protiv najaslabijeg tima u takmičenju Asvela.

Posle serije pobeda koje su crno-belima donele i četvrto mesto u jednom momentu, dva uzastopna neuspeha spustila su tim u poretku, ali situacija je i dalje pod kontrolom i daleko je bolja u odnosu na period od pre godinu dana. Sa druge strane gosti su se možda već sada pozdravili od ambicija, međutim bez borbe se niko neće predati.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Partizan - Asvel se igra u "Štark Areni" sa početkom u 20:45. Direktan prenos duela možete ispratiti na TV Sport klub 1, dok je tekstualni prenos po navici za vas spreman na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Glavni sudija biće poznato ime evropske košarke Migel Anhel Perez iz Španije, dok će mu pomagati Grk Janis Fufis i Gitis Vilijus iz Litvanije.

Željko Obradović Marko Metlas

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Dva neuspeha u nizu pretrpeo je Partizan u elitnom takmičenju, pošto je najpre Real prekinuo dugu seriju trijumfa, da bi i Virtus iz Bolonje u Beogradu u prethodnoj rundi nastavio niz. Utakmicom u Baru u okviru ABA lige makar su iza sebe ostavljeni pomenuti porazi kao i neprijatnost u Zadru, pa ne treba sumnjati da se ekipa polako vraća na kolosek.

Tim iz Humske trenutno ima skor 9-8 i deveti je na tabeli, na samo trijumf od zone koja direktno vodi u plej-of. I daleko od Asvela, trenutno najgoreg tima u Evroligi sa učinkom 2-15.

Čak devet duela zaredom ekipa iz Lion-Vilerbana ne zna za slast pobede. Jedino su Alba i Žalgiris, pored njih najgori sastavi bivali poraženi i zaista se kraj vrlo neprijatne forme ne nazire. Mada je u prethodnoj rundi Real bio jako blizu kiksa...

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Partizan i Asvel su u ovom veku odigrali ukupno devet međusobnih okršaja, od kojih čak sedam u Evroligi uz bolji skor srpskog kluba (5-4 ukupno, 4-3 u EL).

Crno-beli su prvo slavlje u aktuelnoj sezoni upisali upravo u Francuskoj u drugom kolu (88:62) uz sjajnu partiju Džejmsa Nanelija koji je ubacio 17 poena uz 5 skokova i  6 asistencija.

Odnos u Beogradu je 2-1 u korist Partizana u Evroligi, 2-2 računajući i Evrokup, u okviru kog je klub iz Vilerbana upisao i poslednje slavlje u glavnom gradu Srbije.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Aleksa Avramović još uvek nije na raspolaganju ekipi, a najverovatnije u timu neće biti ni Alena Smailagića, pa ni Uroša Trifunovića, koji je počeo da trenira sa ostatkom kolega nakon duže pauze. Određenih problema sa povredom ima i Zek Ledej, za koga se očekuje da bude u sastavu.

Na drugoj strani nema Đanmarko Poceko mnogo poteškoća, ali ta jedna je zaista velika, pošto je Nando De Kolo i dalje van stroja.

Zek Ledej Marko Metlas

Šta kažu kladionice?

Partizan je ogroman favorit i u kladionici Mocart na trijumf domaćina kvota je 1,16 dok se slavlje Asvela vrednuje sa čak 5,70.

Reč trenera:

Željko Obradović:

- Najmanje što treba da gledamo je njihova pozicija na tabeli. Pošto su oni tim koji je u svim utakmicama otkako je Poceko došao pokazao ono što njega krasi kao trenera, a to je karakter. I u svim utakmicama su bili veoma blizu da pobede. Košarka je takav sport da su izgubili i neke mečeve koje je bilo praktično nemoguće izgubiti. Maksimalno poštovanje, naravno sa željom da otvorimo ovu godinu dobrom utakmicom i pobedom.

(Telegraf.rs)

Video: Bruno Kaboklo posle poraza Partizana od Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gazi za top 8

    2. januar 2024 | 13:21

    ovo je prilika da se ucvrstimo na vrhu..imamo lagan raspored ova 2 dana..prvo asvel i onda ova mala albanka koja je u totalnom raspadu. nakon kiksa prije 4 dana sad nam se to ne smije desiti..iako su protivnici mali klubovi treba shvatiti ozbiljno utakmice..idemo u top 8..

  • Lose

    2. januar 2024 | 17:26

    Franje gube vcr ladno

  • nije mi jasno

    2. januar 2024 | 19:23

    šta predstavlja grb partizana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA