≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Partizan terorisao Asvel, imao +31, pa pobedio "samo" 13 razlike: Željko "odmarao" igrače za derbi u 4/4

D. U.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Meč je faktički već rešen na poluvremenu

  • 23
KK Partizan - KK Asvel Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana savladali su ubedljivo Asvel sa 90:77 u 18. kolu Evrolige i tako su stigli do 10. pobede u elitnom takmičenju i učvrstili su svoju poziciju koja trenutno donosi plej-in.

Već od starta prve četvrtine Partizan je ozbiljno krenuo i došao je do +8 u jednom momentu, a izdvojio se Kevin Panter, koji je već posle prvih 10 minuta ubacio 10 poena.

Pridružio mu se i Jaramaz, koji je imao nekoliko odličnih odbrana, a potom je "povukao" ekipu na startu druge deonice serijom od 5 vezanih poena i Partizan je brzo pobegao na dvocifrenu prednost, a do kraja poluvremena su samo uvećavali razliku i na kraju je na pauzi bilo +19 (50:31).

Faktički je meč već tada bio rešen, kod Asvela se videlo da nemaju ni motiva, a delovalo je da se i uvek energični Đanmarko Poceko predao, jer je mirno sa klupe posmatrao nemoć svog tima.

Razlika Partizana je nastavljala da raste, a u jednom momentu je došla i do maksimalnih +31, da bi do kraja treće deonice bilo +24!

Ipak, na početku poslednje deonice su se igrači Partizana opustili, pa su dozvolili gostima nekoliko otvorenih trojki nešto ležernijom odbranom. Šansu su zbog velikog vođstva dobili i neki igrači koji manje igraju, poput Tristana Vukčevića i Balše Koprivice, ali je Asvel u jednom momentu prepolovio razliku i došao na -15. Obradović je reagovao izmenama i tajmautima, upozorio je igrače da meč nije rešen i da mora da se odigra maksimalno ozbiljno do kraja.

Ipak, na kraju je Asvel uspeo da spusti razliku čak i na granicu jednocifrene brojke, što je sigurno pokvarilo utisak kod Željka Obradovića i navijača crno-belih.

Partizanu sada već za dva dana sledi večiti derbi, gde će domaćin biti Crvena zvezda, a taj meč je na programu u četvrtak od 20.00 u Areni!

Partizan - Asvel 90:77 (23:17, 27:14, 19:14, 21:32)

Tok meča:

IV četvrtina

Kraj pobeda Partizana od 90:77!

81:65 - Spuštena je ponovo razlika i ispod petnaest poena, što je izazvalo novi tajmaut Željka Obradovića i nekoliko izmena. Anđušić je nakon toga pogodio za tri, ali mu je na drugoj strani dvojkom uzvratio Majk Skot.

34. minut: 76:58 - Previše opušteno je Partizan ušao u poslednju deonicu, Željko Obradović je bio iznerviran i u ranoj fazi je tražio tajmaut. Potom je Skot pogodio dve vezane trojke i razlika je pala na 15 poena razlike. Jaramaz je trojkom prekinuo seriju gostiju. Potom je i Kaminski pogodio uz faul, ali je promašio bacanje.

III četvrtina:

30. minut: 69:45 - Kraj treće četvrtine i +24 za Partizan, koji je rešio meč i sada je samo pitanje kojim će rezultatom meč biti završen.

27. minut: 69:42 - Nepotrebno Džejms Naneli dože tenziju, zakačio je bez lopte tokom kretanja Kaudija, a posle toga je ovaj želeo da se obračuna s njim. Sudije su ih smirile, ali je Naneli dobio nesportsku grešku.

26. minut: 64:33 - Partizan ide na +30! Asvel je očigledno već digao ruke od ove utakmice, kao i trener Đanmarko Poceko, koji je obično uvek energičan. Sada samo sedi pored klupe i u neverici čeka kraj utakmice i verovatno uručenje otkaza.

23. minut: 59:33 - Partizan dobro otvara i treću deonicu. Iako je Asvel poveo poenima Lovernja za dva, usledile su dobre odbrane i poeni Pantera, potom i Vukčevića za +21, a onda je i Bruno Kaboklo pogodio trojku za novu maksimalnu prednost od 24 poena prednosti.

II četvrtina:

20. minut: 50:31 - Kakvo poluvreme PartizanaPanter je pogodio novu trojku za svoj 15-ti poen u prvom poluvremenu za maksimalnih +21, nakon čega je Asvel dobio priliku sa linije penala preko Edvina Džeksona da smanji prednost, što je i uspeo, jer je pogodio oba.

17. minut: 45:27 - Nastavlja se serija Partizana, koji je sada stigao na +17! Trojku je pogodio i Alen Smailagić, prethodno je i Kaminski bio precizan posle dobre asistencije Nanelija, ali je zatim dobio tehničku grešku zbog rasprave sa igračem Asvela pod košem, nakon čega je morao da ga smiruje i Željko Obradović. Seriju crno-belih prekinuo je trojkom Timoti Luvavu.

14. minut: 36:23 - Upisao se i Džejlin Smit, potom Jaramaz pogađa sa poludistance i donosi Partizanu maksimalnih +13, što je dodatno zapalilo atmosferu u Areni, dok je Poceko ovoga puta posegao za izmenama, ne bi li nešto promenio.

12. minut: 28:17 - Ognjen Jaramaz sjajno nastavlja i drugu četvrtinu, kao što je završio prvu. Prvo je pogodio trojku, potom je imao i dobar ulaz i sa pet poena u ranoj fazi četvrtine naterao je Poceka da traži tajmaut i prekine seriju.

I četvrtina:

10. minut: 23:17 - Tristan Vukčević je pogodio važnu trojku na 30 minuta kojom je prekinuo seriju Asvela od 7:0, a to je uradio pod faulom, pa je zatim dobio i dodatno slobodno bacanje, koje je iskoristio i vratio Partizan na +5. Potom je Ognjen Jaramaz odigrao odličnu odbranu, ukrao je loptu, zatim je fauliran i pogodio je polovično, pa je Partizan četvrtinu završio sa +6.

8. minut: 18:17 - Partizan je u jednom momentu posle novih poena Pantera došao do +8, ali je zatim Asvel vezao sedam poena i spustio razliku na samo poen razlike dva minuta pre kraja.

4. minut: 9:6 - Partizan je bolje otvorio meč, poveo je sa 7:3, ali je Paris Li trojkom uspeo da spusti prednost. Ponitka je mogao na drugoj strani ponovo da pomogne Partizanu da se odvoji, ali je promašio otvorenu trojku. Ipak, Panter je uspeo zatim da bude precizan za dva, što je njegov sedmi poen posle samo 4 minuta igre.

Pre meča:

Navijači Partizana zdušno su pozdravili Žofrija Lovernja, koji je pokazao grb Partizana koji je tetovirao na svom bicepsu, pa su ga crno-bele pristalice zatim pozdravile ovacijama, uz skandiranje "jedan je Žofri kapiten". Takođe, pozdravljen je i Boris Dalo, takođe bivši igrač Partizana, a sada košarkaš Asvela.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno! Darijo Srna za Telegraf: "Duljaj je moj prijatelj za ceo život"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stari grobar

    2. januar 2024 | 21:34

    Ovo cemo dobiti lagano I ocekivano. Pored pobede raduje povratak one tecne igre koja nas je krasila. Jos samo da nam se oporave povredjeni igraci I da uzivanje bude gledati leprsavost igre. Napred Partizan!

  • Sale

    2. januar 2024 | 21:40

    U cetvrtak nastavak terorisanja

  • 1389

    2. januar 2024 | 21:39

    Ovo je tek predigra za cetvrtak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA