Vreme čitanja: oko 1 min.

Određene sudije za večiti derbi Zvezde i Partizana: Evroliga u Beograd šalje Portugalca, Španca i Poljaka

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo iskusna sudijska trojka deliće pravdu u četvrtak

  • 19
Pjotr Pastusjak Foto: MN Press / Marko Metlaš

Sve oči srpske, ali i evropske košarkaške javnosti ovog četvrtka biće usmerena ka "Štark Areni" gde nas očekuje drugi večiti derbi ove sezone u Evroligi. Crvena zvezda i Partizan odigraće rezultatski veoma važan meč u borbi za Top 8 fazu ovog takmičenja.

Bukmejkeri su već nagovestili da nas očekuje jako velika neizvesnost, jer su razlike u kvotama skoro pa minimalne, a dan pred meč Evroliga je tradicionalno objavila i ko će to deliti pravdu na ovom susretu.

Čelnici ovog takmičenja odlučili su da u Beograd pošalju veoma iskusne sudije, pa će na čelu trojke biti jedan od najboljih i najiskusnijih arbitara, Fernando Roka iz Portugala. On je već nekoliko puta delio pravdu na utakmicama Partizana i Zvezde ove sezone.

Konkretno, Roka je bio deo mečeva Zvezde sa Asvelom i Albom na domaćem terenu, a crveno-beli su slavili u oba meča. Sa druge strane, Portugalac je sudio Partizanu protiv Barselone, Bajerna i Valensije i crno-beli imaju samo jednu pobedu iz ta tri meča.

Tu će biti i Karlos Peruđa iz Španije, takođe sa ogromnim iskustvom. On je delio pravdu Zvezdi protiv Virtusa i Albe, gde crveno-beli imaju 1-1, dok je Partizanu sudio protiv Fenera i Željkov tim je tada pobedio.

Kao treći arbitar postavljen je Pjotr Pastusjak iz Poljske. On je po jednom sudio Zvezdi i Partizanu ove sezone - crveno-belima u pobedi nad Asvelom, a crno-belima u porazu od Barselone.

Meč se igra u četvrtak od 20.00 časova u "Štark Areni".

(Telegraf.rs)

Video: Poceko o Žocu: "Najbolji trener u istoriji košarke, hvala mu na onome što mi je rekao pre meča"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    3. januar 2024 | 09:59

    Ene nema bolthauzera i Jelena.Drukaro Savicu i limare ostar protest Bodirogi

  • Deki

    3. januar 2024 | 11:17

    Mora da su to sudije od najveceg poverenja Dejana Bodiroge??? Pristali su da ne vide Rugby 🏉,koji u nedostatku jos 30 mil Evra za jos pojacanja, forsira trener malog partizaija. Tako ce da izprovociraju i moguci incident, sto me iskreno i nebi iznenadilo. Svasta rade za pare drukara(Savic) i vernik(Bodiroga)?!!!

  • Otadzbina Srbija Beograd.🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    3. januar 2024 | 12:41

    KK Partizan prvi put u istoriji kluba imao Pantera Ledeja Nanelia Egzuma Papapetrua Lesora, neke igrace spremne za Evroligaske meceve i koji prave razliku na terenu sa bilo kojim timom na terenu, i klub sebi nije mogao da priusti igrace poput navedenih imena na gornjem delu ispisani. KK Partizan ima 20 miliona budzet ali to je isto prvi put u ostoriji kluba, jer klub je najvece ime doveo za vreme Duska Vujosevica u vidu Lovernja i Kinzija kao i Robertsa, ovo ostalo sve bilo iz nekih drugih liga ali eto Mekejleba je Dule napravio igracinu jer na Palacia ne racunamo, jer mnogo dobro znamo odakle su dosli ti navedeni igraci i pored svih imena klub je odlicno prestavljao drzavu u Evroligi. Klub koji je dovodio sve spremne igrace za 10 godina je iz zeleznika i ako covic laze celu Srbiju, a mi to vidimo i nismo glupi on moze da laze sve kao sto laze i maze uvek je plakao da nije imao da su sirotinja, doveo si Brauna Berona Wilijamsa Cirbesa Rocestia Feldina Perperoglua Skorcijanitisa Kalinica, Fakunda Kampaca Luku Vildozu Filipa Petruseva alo decko za 10 godina nista nisi uspeo da uradis, a ovamo pljujes Partizan jer si dobio konkurenciju a nisi je imao do jucer ladno si setao do trofeja i KLS, najvecu prepreku si imao u vidu kluba Buducnosti koje si hteo da terorises u Beogradu i ljudi nisu smeli da igraju, njima je bilo bitno da izvuku zive glave titula im je bila na 10 mestu toliko o vama i vasem gazdi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA