Vreme čitanja: oko 2 min.

Hanga oduševljen Topićem pred derbi: "Biće važan ne samo za nas, nego za čitavu evropsku košarku"

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mađarski košarkaš ističe da je ponosan na to kako mladi plejmejker radi

  • 2

Košarkaši Crvene zvezde će u okviru 19. kola Evrolige biti domaćini Partizanu u susretu koji bi mogao da bude izuzetno interesantan u rezultatskom smislu kada je u pitanju plasman u Top 8 fazu takmičenja.

Prvi dvoboj dva tima u Evroligi je pripao Partizanu, a mađarski košarkaš Adam Hanga istakao je da je pobeda nad Fenerom u Turskoj rezultat timske igre.

- Trener je dosta o tome govorio posle meča. Ta treća četrvrtina je bila dosta loša po nas. Postigli su šest-sedam trojki u nizu, ali ovoga puta nismo paničili. Samo smo nastavili da igramo, bili strpljivi... Ako nastavite da radite ono što treba, dobićete nagradu za to. Ovo je bila timska pobeda, Bolomboj je odigrao odlično, kao i Rokas. Svi su doprineli na pravi način. Bio je težak meč i pobeda na strani, ali smo srećni.

Partizan je doveo Bruna Kabokla i Džejlina Smita u međuvremenu. Kaže Hanga da je Partizan nezgodan i bez njih i sa njima.

- Dodali su dva igrača, više i ne gledam ko gde ide u Evroligi. Za njih su to dva važna igrača, posebno posle povrede Avramovića na poziciji plejmejkera. Pričali smo o tome. To su dva kvalitetna igrača. Kaboklu je ovo prvi put u Evroligi, on je talentovan, a Smit je već godinama tu. Moramo da se spremimo za ceo tim. Ovo je Partizan, koji ima dobru sezonu do sada, igraju dobru košarku, nekada idu gore-dole.

Potom se osvrnuo na Topića za kojeg smatra da će biti veliki faktor u evropskoj košarci.

- Srećan sam zbog njega. Pričao sam sa drugim trenerom, malo sam ljubomoran na njega. Kada igraš za tim iz svog rodnog grada, uz koji si odrastao. Izaći na teren sa tim dresom je nešto posebno. Srećan sam zbog njega, on je tako zreo za svoje godište. Ničega se ne plaši i mislim da će biti važan za nas, ne samo za nas nego evropsku košarku. Želim mu sve najbolje.

(Telegraf.rs)

Video: Lazić: Topić je zaista dobar momak, sluša, već sada pokazuje da je veliko pojačanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cnk

    3. januar 2024 | 17:03

    Samo se vi hvalite, sto vise hvalite vece su sanse da ga ovi iz NBA uguraju medju 10 prvih pikova i pokupe ga vec na kraju sezone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA