≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džejlin Smit o Partizanu, Željku, Zvezdi: "Svi mi govore da ga slušam, oni su pogađali iz svih pozicija..."

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Atmosfera u Srbiji je sjajna, košarka je najverovatnije prvi sport u državi"

  • 2
Džejlin Smit, KK Partizan Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Krajem kalendarske godine KK Partizan je kompletirao svoj roster dovođenjem Džejlina Smita na poziciji beka i navijači željno iščekuju da vide pubn potencijala Amerikanca koji nastupa za Hrvatsku.

Nakon četiri odigrana meča jasno je da će mu biti potrebno malo vremena da namesti svoje nišanske sprave u novoj sredini, iako je u prethodnom klubu Virtusu gađao na visokom nivou. Tamo je ipak falilo minuta u igri...

U intervjuu za "Jutarnji list" Smit je govorio o svojoj odluci da Bolonju zameni Beogradom.

- Nisam igrao koliko sam mislio da ću da igram u Bolonji, izgubio sam mesto u rotaciji. To je bilo dobro mesto s kvalitetnim igračima. U Partizanu je sve dobro, ovde sam dve nedelje i nemam na šta da se žalim. Svi mi pomažu, prvi put sam usred sezone promenio klub.

Uporedio je i rad dva vrsna stručnjaka Serđa Skariola (sa kojim je prošao pripreme u Virtusu) i Željka Obradovića.

- Obradović je odličan, sve je puno lakše sa njim. Svi mi govore da ga slušam i pratim, onda će sve da bude u redu, sam sam se u to uverio. Obradović i Skariolo su veliki taktičari, dobro znaju šta žele, imaju dosta akcija i pravila u odbrani. I jedan i drugi idu od meča do meča sa velikim naglaskom na taktiku.

Pored priče o reprezentaciji, novinare hrvatskog lista zanimalo je i njegovo mišljenje o derbiju, kao i navikavanje na uslove u Srbiji.

- Partizan je pobedio Zvezdu na prva dva meča u ovoj sezoni, a oni su hteli da nam se revanširaju za te poraze. Pogađali su iz svih pozicija, igrali su dobro, ali ponovo ćemo igrati protiv njih krajem januara. Što se tiče ambijenta, atmosfera u Srbiji je sjajna, košarka je najverovatnije prvi sport u državi. Znao sam i pre dolaska da su navijači Partizana fantastični. Sigurno je to uticalo na moju odluku, ali došao sam u Partizan i zbog trenera i kluba. Uvek želim da radim sa najboljima, da napredujem svaki dan i da to dalje nosim sa sobom.

(Telegraf.rs)

Video: Džejlin Smit, novi igrač Partizana na treningu pred Virtus, iako nema pravo nastupa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • roki

    8. januar 2024 | 14:13

    Koji Skariolo? Trener Virtusa je Luka Bjanki,tako da malo informisanosti nije na odmet da bi članak imao smisla. Ovako lupetati.....

  • E dodje na naplatu...dream

    8. januar 2024 | 13:41

    I opet cete izgubiti krajem januara...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA