≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Revolucija u Evroligi! Mesto Zvezde i Partizana ugroženo zbog 150 miliona evra!

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španci su izneli detalje koji se tiču budućnosti Evrolige i ulaska Dubaija u takmičenje

  • 27
Đorđe Đoković, Evroliga, Dejan Bodiroga Foto: Twitter.com/EuroLeague

Bez obzira na nedavnje tvrdnje čelnika lige, da neće biti proširenja, Dubai će sigurno imati tim u Evroligi u predstojećoj sezoni 2024-25.

Kako prenosi španski Mundo Deportivo, to je ideja kojom rukovodioci Dubai projekta i pregovaračka komisija Evrolige za ovu temu, sastavljena od predstavnika Panatinaikosa, Bajern Minhena, Barselone i Fenerbahčea, trenutno rade.

Zanimljivo, CEO Evrolige, Paulius Motiejunas, je tokom dana već otvorio vrata za skori ulazak Dubaia, nešto što je odbijao sve do pre nekoliko meseci. "Procenat ulaska u narednu sezonu je pedeset odsto", sada ističe litvanski menadžer u intervjuu na sajtu Basketnews i dodao:

- Jedan aspekt su sadašnji klubovi koji nastupaju, njihovi navijači i rivalitet koji imaju. Ali, drugi je taj da moramo imati održive klubove“, indirektno je Motejunas podsetio da su oba beogradska kluba, relativno skoro, prošla kroz ozbiljne probleme sa dugovima i plesali na rubu bankrota. Od svega toga moramo sastavimo kompletnu sliku da bismo imali takmičenje koje raste i razvija se - istakao je on. 

Ova priča se uklapa sa pisanjem Španaca, koji navode da će konačno odobrenje za ulazak Dubaija moglo da se dogodi na sastanku zakazanom za februar sledeće godine, na kojem će prisustvovati 13 klubova vlasnika Evrolige.

Kako piše španski list, glavna prednost Dubaija je ekonomska, budući da nudi prihode od 150 miliona evra u narednih šest godina. Ovo bi bilo značajno za kasu Evrolige i njenih 13 vlasničkih klubova (Barselona, Real Madrid, Baskonia, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv, Žalgiris, Armani Milano, CSKA Moskva, Bajern Minhen i ASVEL). Sporazum sa Dubaijem predviđa da će svaki od ovih 13 klubova dobijati po milion evra svake sezone u narednih pet godina.

Sa druge strane, Dubai zahteva da ima tim u takmičenju. Takođe je tražio organizaciju dva Fajnal fora, ali je Evroliga odbila ovaj zahtev. Ono što se sada razmatra je moguće stvaranje vrste Super kupa u Dubaiju, mada ostaje da se utvrdi termin tokom sezone. Postoji interes Dubaija da u ovom novom takmičenju ima Barselonu i Real Madrid.

Takođe, vađžna je priča koja se tiče sponzora, 2025. godine ističe ugovor sa Turkish Airlines kompanijom, a novi sponzor bi mogao da bude "Fly Emirates". Naravno, aviokompanija iz Dubaija ne bi obezbeđivala besplatne letove timovima, kako se prvobitno šuškalo.

Novi tim iz Dubaia moraće da ispuni i određene obaveze. Jedna od njih je da ima određena ograničenja budžeta kako tržište ne bi puklo. Sa druge strane, tim iz Dubaia će igrati i u ABA ligi.

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexmil

    10. januar 2024 | 15:14

    Kakvo je ovo vreme došlo! Majku bi rodjenu prodali za koji evro više na računu! Da vam nije Zvezde i Partizana na utakmicama bi vam bilo kao na pozorišnim predstavama. Najveća reklama lige su naši klubovi!

  • Uzas

    10. januar 2024 | 14:43

    Uzas

  • Sasa

    10. januar 2024 | 15:43

    Euroleague a tim iz azija bruka sami zbog para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA