≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Zvezda uz dosta muke dobila u Milanu! Svemoćni Rokas vodio crveno-bele do pobede vredne borbe za TOP8 Evrolige

Vreme čitanja: oko 9 min.

Teško, ali veoma važno!

  • 69
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde su došli do veoma važne pobede u Evroligi, pošto su slavili protiv Olimpije iz Milana na gostujućem terenu sa 76:62 čime su upisali svoj deveti trijumf u ovom takmičenju, čime su se i vratili u trku za plasman u TOP 8!

Veoma teška utakmica je bila u Milanu, teška za igru, a dosta teška i za gledanje, pogotovo nakon činjenica da je Zvezda uspela da ostane bez tri igrača za samo 90 sekundi u prvoj deonici. Prvo je zbog povrede iz igre izašao Mitrović, potom i Nedović, a onda i Tobi.

Jedino se od njih na teren vratio Mitrović, dok su ova dvojica presedela na klupi. Nedović je u tim momentima bio najrazigraniji igrač, što samo govori u kom hendikepu je bila Zvezda od samog starta duela na ovom teškom gostovanju.

Sve je to uticalo na samu igru ekipe Zvezde, koja nije imala onu raskošnu, lepršavu igru, ali, snalazili su se.

Zvezda je morala da traži neka rešanja u napadu, dok se kao vođa ovog tima potom istakao Rokas Giedraitis, koji je pogađao sjajno, vezao je dve trojke u prvoj deonici, a onda je nastavio u sjajnom ritmu, dok je u odbrani bio nepremostiva prepreka.

Takođe, Teodosićeve lopte su imale oči, skupljao je asistencije i ostavljao je svoje saigrače same, što su oni koristili.

Igrala je Zvezda dobru odbranu, kojoj je kumovao i dosta loš napad Milana, dok su se i sami crveno-beli u napadu snalazili kako su mogli i kako su znali. Malo, po malo, uspeli su nekako da probijaju bunker Milana, dok im je na ruku išlo i to što je Šabaz Nejpir bio totalno van ritma, na šta su i navikli na neki način igrači Zvezde, koji su ga često ostavljali samog da se ispucava, te je pogodio samo jednu trojku od šest šutnutih.

Najefikasniji na meču bio je Rokas Giedraitis sa 22 poena, a pratio ga je Bolomboj sa 14. Kod Milana je najbolji bio Đordano Bortolani sa 14 poena, dok je Aleks Pojtres dao 12.

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Uživo: Olimpija Milano - Crvena zvezda 62:76 (15:23, 16:24, 16:10, 15:19)

TOK MEČA UŽIVO:

IV ČETVRTINA

00:00 - KRAJ MEČA! Prošao je Hol i poentirao je preko Bolomboja. Odličan Rokas, prolazi do koša, poentira i dobija faul! Poentira Rokas, a onda Bolomboj šalje blokadom loptu u aut. Trojka Teodosića za tačku na ovaj meč!

01:45 (60:68) - Krade Rokas Giedraitis! Ipak, odmah greši Hanga. Odlična odbrana Hange! Pogađa Adam Hanga! Pogađa Bortolani sada dva bacanja. Promašio je Hanga, ali je uhvatio loptu. Drama se nastavlja.

03:23 (58:66) - Novi promašaj Milana, Zvezda ima priliku da prelomi uvou utaumicu. Hanga je probao za tri, promašio je, a na drugoj strani kažnjava to Milan i zakucava Meli iz kontre. Gubi loptu Zvezda, ponovo Olimpija ima priliku.

05:10 (56:66) - Prolazi Hanga i poentira! Konačno poeni za Zvezdu. Maši sada Hajns, kakva asistencija Teodosića i kakvi poeni Giedraitisa! Ostao je Flakadori sam i kaznio je to trojkom. Prošao je Hanga, ali je promašio. Maši Flakadori, ima Zvezda novi napad. Morao je Teodosić i pogodio je!

06:56 (54:59) - Nova izgubljena lopta Zvezde, ali, stigao je Davidovac d apokrije u odbrani šta je mogao. Tonut maši trojku, na sreću Zvezde. Obostrana tehnička za Nejpira i Hangu. Promašio je Teodosić za dva poena, a Rokas hvata loptu i dobija faul.

08:02 (54:59) - Odlično Rokas prolazi i poentira. Odmah Bortolani pogađa trojku. Jago je potom krenuo pod koš, ali je izblokiran. Ostao je Nejpir sam, promašio je trojku, ali je Pojtres gura u koš. Novi ptrotraćen napad Zvezde i Milano ima šansu da se potpuno vrati u meč.

III ČETVRTINA

00:00 (47:57) Greši Rokas, koji odmah i pravi faul. Odlično Rokas igra odbranu i krade loptu. Bolomboj greši ispod koša, a Jago potom pravi faul. Kraj treće deonice.

01:17 (45:57) - Promašio je Bortolani sada, ima Zvzeda priliku da uveća svoju prednost. Pogađa trojku Jago Mateuš! Ostao je sam Brazilac i kažnjava to. Maša Fojtman, nova prilika za smiren napad. Bortolani sada pogađa na drugoj strani trojku...

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by SKWEEK (@skweektv)

03:04 (42:54) - Meli maši trojku, skače Hanga! Ima Zvezda priliku da kreira napad. Faul nad Adamom Hangom. Promašio je Rokas Giedraitis saada za dva poena. Greši i ekipa Milana, a Flakadori pravi faul nad Džoelom Bolombojem. Pogađa oba bacanja Džoel.

04:12 (42:52) - Promašio je Šabaz Nejpir još jednu trojku, iako je bio sam. Pokušao je Teodosić, ali je promašio i on. Odličan pas za Pojtreas i lako to rešava. Novi promašaj Teodosića, a onda i novi faul Teodosića, koji će morati na klupu.

05:53 (40:52) - Faul na Milošu Teodosiću i imaće dva bacanja. Promašio je jedno od dva. Faul sada u napadu Pojtresa nad Lazićem. Odlična igra Bolomboja i Hange i poentira centar crveno-belih. Evo i poena Mitrovića odmah u kontri, bolje stoji Zvezda sada.

07:05 (40:47) - Pojtres je napao, ali, arbitri kažu da će koš važiti, iako je košarkaš iz Obale Slonovače promašio. Novi promašaj Bolomboja. Promašio je sada i Nejpir, dok Teodosić maši novi trojku i Meli pogađa u kontri. Zvezda je u raspadu u drugom poluvremenu.

08:41 (36:47) - Odigrao je Milan strpljiv napad i Meli je pogodio trojku. Sada Zvezda nije bilo strpljiva i Bolomboj je izabrao dosta loš šut, koji je promašio. Nikolo Meli spušta za Pojtresa i ovaj pogađa, serija od 5:0 za Olimpiju na startu drugog poluvremena. Maši Teodosić čitav koš.

II ČETVRTINA

00:00 (31:47) - Oba bacanja je pogodio Rokas. Sada na liniju penala ide i Šabaz, koji pogađa samo jedno slobodno bacanje. Ide na liniju penala Bortolani i pogađa samo jedno. Kakav potez Luke Mitrovića, koji pogađa uz faul i imaće dodatno bacanje! Promašio je bacanje, a Tonut pogađa u kontri. Pogađa Bolomboj sada, teško, ali pogađa. Zakucava Bolomboj!

01:56 (25:39) - Pogađa uz faul Rokas Giedraitis i imaće dodatno bacanje. kakva rampa Giedraitisa, koji potom i poentira! Pogađa trojku Bortolani sada. Pogađa Tonut trojku, ostao je sam i kaznio je to.

04:06 (17:32) - Promašio je Teodosić trojku, Gilespi je došao do skoka, izbacio je Rokasu, ovaj je promašio, a onda Davidovac pravi faul. Odlična odbrana Zvezde. Maši trojku Nejpir. Kakav pas Tea, ponovo! Zakucava Gilespi, a onda igra i dobru odbranu.

06:19 (17:30) - Maši i Flakadori sad, novi napad ima Zvezda. Imaće dva bacanja i Rokas Giedraitis. Krade loptu Hanga, Teodosić baca loptu za Davidovca, ali je ona otišla u aut. Krade loptu Rokas, ali u borbi za loptu mu sviraju faul. Loš napad Zvezde i Rokas je morao da pogreši, a Hanga seče sve faulom.

07:30 (17:28) - Faul Hola na Teoodiću pri šutu za tri poena. Precizan Teodosić dva puta sa linije penala, jedno je bacanje promašio. Promašio je Bortolani za tri, onda Hanga ostaje sam, maši i on trojku. Kakva asistencija Teodosića za Davidovca i ovaj pogađa trojku! Teo je mađioničar!

08:50 (17:23) - Bortolani se izborio za poziciju preko Teodosića i pogodio je sa poludistance. Ogroman promašaj Gilespija na drugoj strani, ali, onda igra dobru odbranu na Fojtmanu, ali i pravi faul. Kradu loptu igrači Zvezde, a onda Bortolani pravi faul na Gilespiju.

I ČETVRTINA

00:00 (15:23) - Ideee Rokaaaas! Pogađa Giedraitis trojku. Greši Nejpir i biće opta za Zvezdu. Nova trojka Rokasa Giedraitisa! Maši Nejpir i kraj prve deonice.

01:15 (15:17) - Šta se dešava... Hajns je uspeo da povredi tri igrača u samo nekoliko sekundi. Prvo Mitrović, onda Nedović, pa i Tobi, dok Amerikanac ima dva bacanja i pogađa oba. Greši Hanga sada. Bortolani maši trojku. Pogađa Adam Hanga trojku na drugoj strani!

02:30 (13:14) - Gubi loptu Zvezda, ali gubi i Olimpija na drugoj strani. Šutirao je Teodosić za tri poena, ali je promašio i on. Odlično u odbrani čita Nedović i krade loptu, te zakucava u kontri. Sada Flakadori poentira preko Bolomboja. Ostao je Bolomboj sam na trojci, promašio je, a li je Mitrović ostao na parketu i sada je sudija sotpirao igru. Nedović poentira sada.

04:15 (11:10) - Pogađa dva bacanja Jago Mateuš sada i smanjuje prednost Milana. Pojtres poentira na drugoj strani ponovo, sada lako pored Ilića. Težak šut Nedovića i pogađa Zvezdin bek! Još je bio i faul pod košem, pa Zvezda ima novi napad. Nedović je pokušao za dva, promašio je, Bolomboj je to uhvatio, ali je potom pogrešio. Srećša, Milano nije kaznio to, Flakadori je promašio trojku.

05:39 (9:6) - Odlična odbrana Ilića, oduzimaju loptu crveno-beli, ali Jago usporava. Nedović je dodao Iliću, ovaj je krenuo na zakucavanje, ali je Meli napravio faul. Dalibor Ilić maši oba bacanja, a to kažnjava Aleks Pojtres koji zakucava. Nedović je potom na drugoj strani promašio, dok je Jago onda napravio faul na Flakadoriju. Pogađa trojku Šabaz Nejpir za Milan sada.

Nemanja Nedović, KK Crvena zvezda Foto: Javier Borrego / AFP / Profimedia

06:45 (4:6) - Krade loptu Nejpir, a u nastavku Lazić pravi faul. Probio je Hol Lazića i poentirao je iz polaganja. Ponovo je Zvezda odigrala na Bolomboja, opet je poentirao centar crveno-belih. Lepa akcija Milana, Hol prolazi, baca alej-up za Pojtresa, a ovaj ukucava loptu u koš. Nemanj Nedović sada probija i poentira.

08:16 (0:2) - Krenula je Zvezda napadom u Milanu, Bolomboj je dobio loptu i fintom je izbacio oba čuvara, da bi potom položio loptu. Imao je potom Meli priliku da pogodi za tri poena, ali je promašio. Loš napad Jaga Mateuša na drugoj strani i izgubljena lopta. Šutirao je Hol za tri poena, ali je i on promašio. Nedović je probio, ostavio za Ilića, ali izlazi lopta u aut. Ostaje Zvezdi još tri sekunde. Gubi loptu Jago.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde pred sobom imaju meč 21. kola Evrolige, gde im je protivnik ekipa Olimpije iz Milana, koja im je već tokom sezone nanela jedan izuzetno bolan poraz u Beogradu, kada je Maodo Lo odigrao partiju karijere, te, četa Janisa Sferopulosa traži osvetu.

Takođe, ovaj meč nije samo zbog toga poseban za Crvenu zvezdu, koja će igrati protiv svog bivšeg košarkaša, Šabaza Nejpira, koji je ovu sezonu počeo upravo u Beogradu u crveno-belom dresu, pre nego što je naprasno odlučio da se vrati u Milan, gde je proveo pola prethodne sezone.

Još nisu razjašnjene sve okolnosti zbog kojih je Šabaz naprasno odlučio da mu se košarka ne igra u Beogradu, ali, sigurno je da Zvezda ima zbog čega da bude ljuta na igrača koji je ostavio na cedilu svoje saigrače, svoj tim i koji se poneo poprilično neprofesionalno u određenim situacijama.

Zbog toga, samo Zvezda može da pronađe i motiv više da odigra što bolje na "Čizmi" i tako dođe do pobede.

Naravno, ono što im još ide u prilog, jeste i činjenica da Milano ne može da računa na Nikolu Mirotića i Ševona Šildsa, što bi trebalo samo da olakša posao četi Janisa Sferopulsa. Međutim, sa Zvezdom je ove sezone sve moguće.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos otkrio da li mu je ovo najveća pobeda od kada je u Zvezdi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    11. januar 2024 | 22:10

    Iz inata ce da ih pobedimo,zbog sabana i mesine,ajmo moji crveni

  • Nosmoking

    11. januar 2024 | 21:19

    Samo trpajte!!! Zbog Nejpira!!!! I ne popustaaaaaj!!!!!👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍

  • ivan

    11. januar 2024 | 22:32

    Kakav naslov DRAMA,a zvezda vodi dvocifrenom razlikom😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA