≫ 

Vreme čitanja: oko 17 min.

Čudesan preokret crno-belih: Partizan od -24 došao do velike pobede nad Makabijem!

Vreme čitanja: oko 17 min.

Bajkovit i nestvaran povratak crno-belih za veliko slavlje Grobara!

KK Partizan - KK Makabi Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaški klub Partizan ugostio je ekipu Makabija u meču 21. kola Evrolige u Štark areni i tom prilikom su slavili rezultatom 88:79, po četvrtinama 11:29, 25:23, 31:15, 21:12.

Rana prednost Makabija od 5:0 i bezidejnost u napadu Partizana naterala je Željka Obradovića na rani tajmaut.

Prvi koš Partizan je postigao u šestoj minuti utakmice, što nikako nije dobro, pogotovo kada protiv sebe imate jednog veoma raspoloženog protivnika. Uspeli su da se vrate koliko toliko napadački, ali odbrana je ostala užasna od samog starta i uspeli su protivniku da dozvole čak 29 poena i to često prelako.

Imao je tim Partizana taj momenat naleta u drugoj četvrtini, postepeno su sticali samopouzdanje. Makabi nije uspevao ništa da postigne šutevima, koji su na momenat stali, dok je sa druge strane bilo dosta pozitivne energije, čak je razlika spuštena na samo 12 poena.

Ipak, Tamir Blat je imao druge planove i sa dve brze trojke pred sam kraj druge četvrtine je uspeo da ponovo vrati Makabi na komforniju prednost i da sa pozitivnom energijom uđe u pauzu.

Drugo poluvreme je obilovalo dobrim napadima i još boljim odbranama Partizana, pogotovo u trećoj četvrtini.

Potpuni delirijum je nastao u momentu kada je Kaboklo blokadom zatvorio sva vrata protivniku, a onda Naneli u kotranapadu postigao dva poena za izjednačenje. Malo je falilo da se "krov sruši".

Međutim, na kraju je Boldvin uz zvuk sirene pogodio dva poena, a pritom je fauliran što ne poništava nestvarnu činjenicu da su crno-beli treću deonicu dobili rezultatom 31-15.

Odličan start poslednje četvrtine, Smailagić i Jaramaz trojkama prave najveću prednost Partizana i dižu na plus šest.

Klackala se prednost sve do kraja poslednje deonice, ali nisu uspeli da se povrate igrači Makabija, a Kevin Panter je stavio savršenu tačku na ovaj bajkovit meč.

Najbolji pojedinac u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli sa 20 poena, devet skokova i pet asistencija. Pratio ga je Doužer sa 23 poena i sedam skokova i Kaboklo sa 11 poena.

U gostujućem timu raspoloženi su bili samo Vejd Boldvin sa 19 poena i pet asistencija i Roman Sorkin sa 14 poena i šest skokova.

Partizan će naredni meč igrati u ABA ligi protiv ekipe Cibone, a onda u Evroligi sledi težak susret sa fantastičnik i raspoloženim Panatinaikosom.

Tok meča

Četvrta četvrtina 

10. minut - 88:79 - Krade Makabi loptu, Kolson ostaje sam na šutu i promašuje za tri. Ludačka sreća crno-belih da Makabi promašuje veliki broj otvorenih šuteva u završnih nekoliko napada. Ledej fauliran i promašuje prvo bacanje. Drugi put precizniji. Boldvin diže daleku trojku, ali promašuje. Tačku na meč stavlja Kevin Panter trojkom! Kakav bajkovit povratak Partizana, neverovatno! Ovo pokazuje karakter ovog tima!

9. minut - 84:79 - Dosta dugih napada i ne prima koševe Partizan. Boldvin promašuje još jedan otvoreni šut, baš ništa ne ulazi. Sudije će proveriti da li je aut za crno-bele ili za Makabi, deluje da su oba igrača dirala loptu, pitanje je detalja. Ostaje posed za Partizan.

8. minut - 84:79 - Sada i Boldvin promašuje za tri poena, ali nakon ofanzivnog skoka Boldvin popravlja za dva poena. Panter u prodoru gubi loptu, a onda Smailagić pravi faul za dva bacanja Veba. Pokušao je da ukrade loptu, ali sada to nije potrebno. Sudije gledaju snimak i sviraju nakon pregledanja nesportski faul za centra Partizana. Veb pogađa prvo bacanje, a onda i drugo. Lopta sa strane za "Ponos Izraela". Boldvin sada uzima stvari u svoje ruke, diže za tri i promašuje još jednom.

7. minut - 84:75 - Kolson dodaje Sorkinu ispod koša, promašuje, dosta sreće za Partizan. Doužer sada protiv Sorkina, Panter potpuno sam, ali promašuje. Kolson ide na Ledeja i težak njegov promašaj, deluje da se predomišljao u vazduhu šta da uradi. Doužer diže poludistancu i opet pogađa.

6. minut - 82:75 - Dibartolomeo fauliran i ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan bek Makabija oba puta. Težak šut Doužera preko ruke Sorkina. Ponovo fauliran igrač Makabija, ovog puta Vejd Boldvin, treća lična za Doužera. Pantera udvajaju Sorkin i Kolson, ali Kaboklo pravi faul u napadu i to je njegova peta lična, ovo je problem za crno-bele.

5. minut - 80:71 - Veb diže trojku, lomi obruč i tablu zajedno. Ali zato Panter diže sa poludistance i cepa mrežicu. Tajmaut Oded Kataš. Odlična odbrana Partizana, zaustavljen Makabi u potpunosti.

4. minut - 78:71 - Faul u napadu Sorkina, njegov četvrti, ide posed za Partizan. Kaboklo sada ulazi u igru. Boldvin pravi loš faul i ispunjava bonus ovako. Boldvin napada Kabokla i faulira ga centar Partizana. Mora da napusti parket. Vraća se Smailagić. Dibartolomeo dodaje Sorkinu i brutalno zakucava centar Makabija. Doužer ostaje sam u ćošku i cepa mrežicu, njegova prva trojka.

3. minut - 75:69 - Jaramaz sada cepa mrežicu! Sada sve ulazi! Nekad se mora imati i malo sreće, Kataš traži tajmaut. Nibo dobija loptu ispod koša i verovatno pravi korake pritom, ali sudija svira faul Trifunoviću. Neprecizan Nibo prvi put sa penala oba puta. Ušla je voda u uši. Lorenco Braun pravi faul u odbrani na Trifunoviću, lopta sa strane. Gubi nesrećno loptu Jaramaz, nije dobro pročitao situaciju.

2. minut - 72:69 - Blat ostaje sam na šutu, ali promašuje. Ipak, sudija koji je najdalje od lopte svira faul na Nibu. Novi posed za Makabi, koji je Nibo koracima protraćio. Delirijum u Areni! Jaramaz dodaje Smajliju koji cepa mrežicu! Boldvin radi step-bek, ali promašuje preko ruke.

1. minut - 69:69 - Nanei pravi faul, a Kataš traži čelendž da vidi da li je bio nesportski. U slučaju nesportskog Naneli će ići u svlačionicu. Faul je u napadu svakako i tu nema sumnje. Sudije većaju. Nesportski faul... Naneli završava utakmicu. Boldvin pogađa prvo slobodno bacanje, drugi put takođe precizan. Braun igra protiv Ledeja, šutira i promašuje za tri poena. Jaramaz igra pik sa Smajlijem, Panter dobija loptu, ostaje bez driblinga, šutira Smajli, promašuje, ali autokoš.

KK Partizan - KK Makabi Foto: Mileta Mirčetić

Treća četvrtina 

10. minut - 67:67 - Blat kombinuje sa Riverom, ali samo noga. Kakva brutalna rampa Kabokla, a onda u kontranapadu zakucava Ledej uz faul!!! Biće dodatno slobodno bacanje. Eksplodirala je Arena! Boldvin igra protiv Kabokla i faulira ga centar Partizana. Pogađa samo jedno bacanje Boldvin. Naneli igra protiv niba, vidi Jaramaza samog za tri, ali promašuje Jare. Sudije su prekinule igru, kako bi pogledale sat za vreme. zaista jeste stao sat. Moraće da se popravi vreme za igru, ostaviće 7.7 sekundi do kraja četvritne. Postiže Boldvin dva poena uz zvuk sirene. Sudije će pogledati da li je bio šut na vreme. Neće biti dodatnog bacanja za Boldvina.

9. minut - 64:64 - Faul Jaramaza na Riveru da spreči lake poene centra Makabija, ali bio je bonus, pa će Rivero morati da zaradi sa penala. Podsećam, loš je izvođač bacanja, ali ovog puta je pogodio oba puta. Ponovo presing Makabija. Spuštena lopta na Kabokla, ali Kolson pravi faul u borbi za poziciju. Pogađa prvo Kaboklo, kao i drugo. Opet je nerešeno. Blat opet forsira šut i opet promašuje. Partizan ima napad za vođstvo. Naneli promašuje sada za tri.

8. minut - 62:62 - Naneli vidi Ledeja samog u desnom korneru i imamo meč!!! Kakva rampa Kabokla! Diže Naneli i pogađa za dva poena!!! Tajmaut Makabi. Blat izbacuje Nanelija, ali promašuje trojku, međutim ofanzivni skok Sorkina i laki poeni. Brzo vraća na drugoj strani Kaboklo.

7. minut - 55:60 - Uroš Trifunović pogađa za tri poena! Boldvin promašuje za dva poena, a onda Veb pravi faul u odbrani. On se ne slaže sa odlukom sudije i dobija tehničku grešku. Penal će izvesti Naneli. Precizan. Ide Naneli na Rivera, ali ga ovaj blokira. Boldvin igra protiv Kabokla, ali Rivero ostaje predugo u reketu, napad za crno-bele!

6. minut - 51:60 - Naneli pravi neverovatan nesportski faul u tranziciji. Sudije će gledati usporen snimak. Deluje da je napravio nepotreban pokret rukom, ali da je igrač Makabija malo previše odreagovao. Odluka je da će biti nesportski faul. Biće TV tajmaut pre izvođenja slobodnih bacanja. Pogađa prvo slobodno bacanje Veb, a onda i drugo. Biće posed za Makabi. Blat je ušao na parket i video Boldvina, koji ispod koša polaže potpuno sam. Jaraba loše dodaje, ali srećom pogađa lopta Boldvina u nogu.

5. minut - 51:56 - Skače po loptu Nibo i biće mrtva lopta, skakaće on i Kaboklo. Napad za Makabi. Braun prekombinuje sa Boldvinom, nisu imali novi posed i nisu bili svesni toga. Naneli uspeva da spusti ponovo razliku na svega osam poena. Boldvin traži rešenje iz pika, ali sada ne uspevaju da se snađu na veliki pritisak. Naneli diže u ranom napadu i spušta tek na pet poena zaostatka!!!

4. minut - 44:56 - Rani napad pokreće Vejd Boldvin i Trifunović pravi faul da spreči lake poene. Koraci Boldvina, izgubio je korak pri prodoru i napravio grešku. Naneli napada Niba, vidi Jaramaza, koji promašuje za tri poena, ali ofanzivni skok Kabokla i postiže poene. Promašuje za dva poena Braun, a onda isti igrač pravi faul na Kaboklu da spreči lake poene iz reketa.

3. minut - 40:56 - Jaramaz prekida igru, pravi faul na Lorencu Braunu. Trifunović nogom igra i daje ponovo loptu sa strane Makabiju. Treći pokušaj ubacivanja, Boldvin ulazi u kontakt i previše je grub Kaboklo faulira beka Makabija. Boldvin će tražiti da igra izolaciju protiv Ledeja, staje na poludistanci i pogađa preko krilnog centra Partizana. Kaboklo dobija u kratkom piku loptu od Nanelija, a Sorkin pravi faul na šutu i daje slobodna bacanja centru Partizana.

2. minut - 40:54 - Nema koša Partizana, ali kakva improvizacija ovo je momenat. Ali ne sme, ali ne sme da ostane Sorkin sam na šutu, naravno da je iskoristio. Jaramaz nesigurna, lopta dolazi do Nanelija, ali on promašuje, a onda Kaboklo lupa brutalnu rampu Nibu. Ulazi Ledej u igru.

1. minut - 38:52 - Prvi napad za Makabi, ostaje Lorenco Braun potpuno sam na šutu, ali srećom po crno-bele promašuje. Naneli spušta loptu Kaboklu, a onda ističe ga blokira Sorkin. Lopta je udarila obruč tom prilikom, pa pošto je bio ofanzivni skok Partizana. Biće ceo posed. Trifunović postiže poene.

KK Partizan - KK Makabi Foto: Mileta Mirčetić

Druga četvrtina

10. minut - 36:52 - Promašuje Naneli šut za tri, ali ostaje posed za Partizan nakon borbe za ofanzivni skok. Vide samog Trifunovića, ide ka košu, fintira i biva faulira. Sorkin tom prilikom hvata obruč i važiće se koš, a dodatno slobodno bacanje pogađa Uroš. Boldvin ulazi u igru da pokuša da prekine nalet Partizana. Blat diže rano u napadu trojku i uspeva da pogodi. Naneli sada ide na Rivera i pogađa. Ceo napad do kraja ima Makabi. Ponovo Blat uz istek vremena pogađa i to je kraj poluvremena...

9. minut - 31:46 - Izuzetan napad Makabija, Rivero dolazi do lopte, ali promašuje potpuno otvoren šut. Naneli nakon promašaja Doužera dolazi do ofanzivnog skoka i popravlja šut. Rivero razgrće celu odbranu i pogađa jako težak šut.

8. minut - 29:44 - Sorkin je postigao šut za dva pena. Kaboklo fauliran od strane Klivlenda i imaće i on dva slobodna bacanja. Kratak prvi put, potom i drugi put. Blokira Kaboklo Lorenca i u kontranapadu Naneli pogađa brzu trojku. Tajmaut traži Oded Kataš. Crno-beli sada moraju da iskoriste ovu šansu i momentum.

7. minut - 26:42 - Načinjeno je nekoliko faulova nad Doužerom i jedan je sviran, što šalje Doužera na liniju slobodnih bacanja. Prvi put pogađa, kao i drugi put, to je njegov 14. poen. Diže Sorkin Smajlija, ali onda pravi grešku u koracima pri polasku u dribling i daje loptu Partizanu. Doužer u popu dodaje Kaboklu, ali ništa od šuta. Naneli uzima pretežak šut i promašuje, srećom ofanzivni skok za Partizan. Smajli ide na prodor i fintom šuta diže celu odbranu, koja ga potom faulira i šalje na liniju bacanja. Precizan prvi put srpski centar. Drugi put promašuje, a onda Doužer koristi drugu šansu.

6. minut - 21:42 - Doužer krade loptu, pas na Smajlija, ali Sorkin ga sprečava na zakucavanju uz faul. Ledej napušta teren, Kaboklo ulazi. Precizan sa penala Smailagić prvi put, ali drugi put promašuje. Boldvin kombinuje predugo, ali onda Doužer pravi sumnjiv faul i daje novi posed "Ponosu Izraela". Druga lična beku Partizana. Boldvin ostaje sam na šutu, ovog puta sreća za crno-bele.

5. minut - 20:42 - Nibo je napravio korake, da li je ovo prilika da se Partizan bar malo povrati, da nađe energiju. Doužer ulazi u prodor, pogađa, publika se budi. Tajmaut Makabija. Braun u piku, vidi Sorkina potpuno samog, ali on promašuje, ali nakon ofanzivnog skoka Boldvin neće promašiti... Doužer u piku sa Smajlijem i Boldvin pravi novi faul. Promašuju igrači Partizana.

4. minut - 18:39 - Faul Doužera pri pokušaju krađe lopte. Vraćaju se starteri Makabija. Boldvin dodaje Braunu, ali ovaj to promašuje. Međutim pri ofanzivnom skoku faul pravi Kevin Panter i to je njegova treća lična. Nekako Makabi ubacuje loptu, Boldvin napada i šutira preko ruke, ali promašuje. Kolson faulom pravi faul sa leđa, publika traži nesportsku, a Željko potom traži čelendž. Sudije će ostati pri prvobitnoj odluci da je običan faul. Naneli sada ostaje na šutu za tri poena i pogađa.

3. minut - 15:39 - Panter organizuje napad, dodaje Ledeju, ali onda Makabi pravi faul na njemu, Klivlend. Novo vreme za napad. Doužer okreće protiv višeg od sebe i uspeva da pogodi preko ruke uz kontakt. Blat spušta Riveru i ovo prolazi prelako. Neverovatno loša odbrana crno-belih. Doužer forsira sada i maši dvojku.

2. minut - 13:37 - Zek Ledej promašuje poludistancu, a onda Rivero u ranom napadu pogađa iz okreta desnom rukom za dva, ali promašuje dodatno slobodno bacanje nakon faula odbrane. Diže Doužer šut preko ruke i uspeva da ga pogodi. Nisu ovo optimalna rešenja, mora da se igra mnogo više timski. Klivlend diže trojku i pogađa novu...

1. minut - 11:32 - Tamir Blat vidi Dibartolomea samog na šutu, dodaje, ali onda promašuje. Naneli napada, dodaje Doužeru, koji se diže, ali mu isada lopta iz ruku. Ostaje nekako u posedu, ali onda pravi korake... Buni se Željko na suđenje. Novi pogodak za tri Makabija ovog puta Veb.

KK Partizan - KK Makabi Foto: Mileta Mirčetić

Prva četvrtina

10. minut - 11:29 - Blat ostaje potpuno sam na šutu za tri poena i neverovatno, precizan ponovo... Faul pravi Dibartolomeo, menja ga Džoš Nibo. Lepa kombinacija Doužera i Smajlija i zakucavanje našeg internacionalca. Blat napada Smajlija, diže trojku, promašuje ceo koš, ali Antonijus Klivlend hvata ofanzivni skok i zakucava gotovo uz zvuk sirene. Jeziva prva četvrtina Partizana...

9. minut - 9:24 - Dolazi Doužer nekako do lopte i zakucava! Blat sada sa Riverom kombinuje i provlači loptu svom centru, koji je potom fauliran od strane Kabokla. Ovo je dobar potez, s obzirom da je Rivero jako loš izvođač slobodnjaka. To se dokazuje upravo sada, promašuje prvo, ali precizniji drugi put. Doužer ostaje sam na šutu za tri, ali promašuje, ofanzivni skok Partizana, Smajli šutira uz zvuk sirene ali kratak.

8. minut - 7:23 - Blat dodaje Dibartolomeu, koji diže za dva poena sa poludistance, a onda i Doužer vraća na sličan način. Menja sada i Makabi, Rivero je u igri. Kolson dodaje Blatu, ovaj pokušava da nađe Rivera, ali loše dodavanje i izgubljena lopta.

7. minut - 5:21 - Pokušaj Doužera protiv Niba za tri poena, a onda Boldvin ostaje potpuno sam na šutu za tri i naravno da će iskoristiti... Doužer ide na prodor, ali nesigurno i promašuje. Idu prve izmene, Smajli ulazi umesto Ledeja. Mora da se popravi skok.

6. minut - 5:18 - Panter prevodi loptu, dodaje sumnjiv pas i nekako ostaje posed za crno-bele, jako nesigurno ovo izgleda za sada. Kaboklo diže trojku i posle šest minuta daju prvi koš. Boldvin ulazi u prodor i iz sumnjivog pokušaja promašuje sve, a onda rani napad Doužer koristi i polaže za dva. Sorkin diže poludistancu nakon kombinacije sa Boldvinom i laki poeni.

5. minut - 0:16 - Lorenco konačno nešto promašuje. Doužer diže sa poludistance, ali promašuje. Braun u piku sa Nibom, pa sa Sorkinom, ulazi Sorkin ispod koša i ubacuje iz treće šanse. Naneli lomi Sorkina, Kaboklo ostaje sam na šutu, ali težak promašaj.

4. minut - 0:14 - Smit u piku sa Kaboklom, dobija Panter loptu, ali Boldvin igra nogom i daje novo vreme za posed Partizanu. Brzu tranziciju igra Makabi igra, nekoliko uzastopnih promašaja, ali nakon ofanzivnog skoka Nibo ubacuje loptu i biva fauliran za dodatno bacanje. Koristi priliku sa penala. Doužer u ranom napadu ubrzava, ali gubi kontrolu nad loptom i ona odlazi u aut. Naneli napada leđima Boldvina, ali bek Makabija izbija loptu i krade. Sorkin leđima protiv Trifunovića i Trifa iskusno pravi faul da spreči lake poene.

3. minut - 0:11 - Pozicioni napad Makabija na kraju završava igrom 2 na 2 Boldvina i Sorkina, pa Sorkin diže flouter i pogađa dvojku. Ledej pokušava da pogodi otvorenu trojku sa desne strane, ali ne uspeva. Lorenco ponovo u piku, ovog puta sa Sorkinom i diže poludistancu i pogađa.

2. minut - 0:7 - Makabi igra presing od samog starta utakmice. Trifunović ostaje sam u desnom korneru, ali promašuje. Lorenco braun pogađa sa poludistance šut nakon nekoliko uzastopnih blokova sa Nibom. Panter solira protiv Niba, dodaje Smitu, ali ne uspeva ništa da uradi. Aut i posed za crno-bele, ali samo 0,2 sekunde do kraja. Nisu stigli da urade ništa.

1. minut - 0:5 - Sudija podbacuje loptu i prvi napad će biti za tim Partizana. Smit uzima veoma težak šut na isteku napada, uspeva da pogodi jednom rukom sa jedne noge, ali sudija svira da je bilo prekasno. Odlična akcija Makabija, Džoš Nibo dobija loptu od Boldvina i zakucava. Bonzi Kolson pravi faul. Smit ostaje bez driblinga, dodaje Panteru, ali on promašuje, a onda u kontri Boldvin vidi Lorenca Brauna u desnom korneru i ovaj koristi šutem za tri. Rani tajmaut Željka Obradovića.

Ko dobija meč 21. kola Evrolige Partizan - Makabi Tel Aviv?

Glasajte

Petorke: 

KK Partizan: Smit, Panter, Trifunović, Ledej, Kaboklo.

KK Makabi Tel Aviv: Braun, Boldvin, Kolson, Sorkin, Nibo.

Sastavi

KK Partizan: Smit, Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo.

KK Makabi Tel Aviv: Klivlend, Veb, Braun, Boldvin, Menko, Sorkin, Dibartolomeo, Rivero, Koen, Nibo, Blat, Kolson.

Najava utakmice

Crno-beli su u nizu nešto lošijih rezultata, uspeli su da ostvare potrebnu dominaciju u regionalnoj ABA ligi, ali u Evroligi imaju dva vezana poraza, a sledi im izuzetno težak protivnik.

Oba tima imaju manje-više kompletne sastave, sa tim da sa jedne strane fali Aleksa Avramović, čiji se povratak uskoro očekuje, dok sa druge strane fari Tamir Blat zbog virusa.

Makabi u poslednjih pet mečeva ima skor od tri pobede i dva poraza, a Partizan je nešto lošili u tom segmentu, pa je u pet mečeva slavio svega jednom i to protiv Asvela.

Deluje da je Željkova četa trenutno u padu forme i ne uspevaju da iskoriste određene prilike koje im se nude, ali to je nekako i normalna stvar za ovaj deo sezone, kada se timovi spremaju za nacionalni kup u drugoj polovini februara.

Ipak, značaj pobede u ovom meču ne treba smetnuti sa uma. Crno-beli imaju obavezan zadatak da ovde slave, kako bi održali pozitivan skor i popravili stanje na tabeli.

Ko sudi?

Kao glavni sudija je delegiran Slovenac Matej Boltauzer, dok će mu pomagati Poljak Jakub Zamojski i Estonac Rain Perandi.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Partizan i Makabi su odigrali dosta mečeva u prošlosti, a poslednja tri su viđena u dve sezone Evrolige.

Prethodne sezone, ove dve ekipe su igrale dva puta, a po jednom su slavili i jedni i drugi. Partizan je slavio u Beogradu (96:88), dok je Makabi dobio u Izraelu sa (90:81). Ove sezone su snage odmerili jednom, a Makabi je bio dosta ubedljiviji sa 96:81.

Kada se pogleda prošlost, sigurno je mnogima u sećanju čuveni dueli iz 2010. godine, kada su igrali u TOP 8 fazi, a kada je Partizan slavio sa 3:1 i prošao na Fajnal for u Pariz.

Nakon tih duela u TOP 8, ove dve ekipe su igrale još devet puta (odnosno 12, ako dodamo i tri gorenavedena), a iz tih devet duela, čak šest puta je slavio Makabi, dok je Partizanu pripalo tri trijumfa.

Šta kažu kladionice?

S obizirom na to da je Partizan domaćin, da se meč igra u Beogradu, kladionice su odlučile da im podare ulogu favorita. Kvota na crno-bele u ovom duelu iznosi 1.60. Sa druge strane, kvota na "dvojku" Makabija jeste 3.00.

Reč trenera

Željko Obradović, KK Partizan

- Njima je sve lako. Non-stop su u Beogradu tako da nemaju putovanje. Gledali smo utakmicu, koju su igrali protiv Virtusa, dominirali su i odigrali zaista izvanredno. Očekujemo takav Makabi, tešku utakmicu, imaju kvalitet. Mogu da igraju sa dva visoka igrača, sa četiri mala. Imaju košarkaše, koji su sposobni da igraju jedan na jedan, da rešavaju. Imaju i šutere, ofanzivni skok je ono što ih krasi već duži niz godina.

Oded Kataš, KK Makabi.

- Jedna od najboljih atmosfera u kojima možeš da igraš je Partizan. Sviđa mi se to. Ne samo atmosfera, nego sjajna ekipa. Nedostaje nam igra pred punom dvorana. Nadamo se da ćemo se kad-tad vratiti u naš dom. Treba da budemo spremni, budemo agresivni. Znajući moje igrače, vole da igraju tamo, biće specijalno

(Telegraf.rs)

Video: Trening košarkaša Partizana uoči utakmice protiv Makabija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca Niš

    12. januar 2024 | 22:56

    A jeste se ponadali Sekundarci , a ? Šta je bilo ? Ajde laku noć vam želim 😂!

  • Tanče

    12. januar 2024 | 22:55

    Tako se to radi, daš im 24 razlike i na toj prednosti sudije non stop u njihovoj petorci, isključe vam celu prvu postavu izmišljenim ličnim greškama a onda ih deklasiraš sa sve sudijama u svojoj petorci. Uzalud se ponadali i radovali ovi iz Železnika, njih mi je najžalije. Bravo Partizane moj za vas se živi !

  • Aleksandar

    12. januar 2024 | 21:31

    Ovi nemogu bolje a mi nemozemo lošije Dobijamo na kraju Napred Partizan !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA