≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sferopulos otkrio da li će igrati Džavonte Smart i koliko će Zvezdi biti teško zbog Duška Ivanovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Zvezde ističe da njegovu ekipu čeka težak zadatak protiv Baskonije

  • 5

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos održao je trening pred meč protiv Baskonije u 22. Evroligi, gde crveno-beli u Areni u četvrtak od 19 časova dočekuju tim koji vodi doskorašnji trener Zvezde Duško Ivanović.

Sferopulos je svestan da njegovu ekipu čeka težak rival, a posebno je istakao da je Baskonija tim koji ima odličan skor na gostovanjima.

- Igramo protiv tima koji ima koji igra odlično na gostovanjima i ima odličan skor, i ukoliko ne budemo sa dobrim pristupom, neće biti dobro. Moramo da se suočimo i prihvatimo da se suočavamo sa njima kao timom, nevezano za to ko su im najbolji skoreri poput Hauarda.

Sferopulos se dotakao i Džavontea Smarta, koji se priključio ekipi, kojem je ovo prvi trening.

- Imamo Džavontea Smarta sa nama, ali ovo je njegov prvi trening, sutra je prva utakmica. Verujem u njega, sjajan je igrač, ali moramo da imamo strpljenja za njega, trebaće mu vremena da se prilagodi, naročito na početku, mora da nađe ritam. Sutra ćemo da odlučimo da li će da igra, ali ima šanse, trenira, spreman je, takođe ću i večeras da vidim kako će izgledati na treningu, kao i sutra i onda ćemo doneti odluku - rekao je trener Zvezde i otkrio šta očekuje od njega da će novo doneti ekipi.

- On će doneti atleticizam, takođe je sjajan šuter i odličan je u odbrani, pomoći će nam u svim aspektima.

Pitali su novinari Sferopulosa i za Duška Ivanovića, koji poznaje tim.

- Ivanović zna igrače, ali stvar je da on ne igra utakmicu. Sa jedne strane ste u pravu, sa druge strane imamo plan šta ćemo da radimo, ali sigurno da on pamti neke stvari iz perioda kada je bio tu.

- Sjajno pogađaju sa distance, ako nađu ritam, ne samo sa distance, mogu mnogo da trče i da prave problem svim rivalima, moramo da budemo dobri u odbrani - naglasio je Sferopulos, koji se dotakao i povređenih igrača Nemanje Nedovića i Nikole Topića.

- Napreduju, svaki dan imaju dupli tretman, medicinski tim je sa njima, dobro rade da se oporave i vrate na teren. Želim da kažem i da će navijači doći i da će biti puno, to nam je mnogo bitno, podrška nam je potrebna, jer moramo da idemo meč po meč, previše je rano da mislimo na druge utakmice. Sutra svi zajedno, tim i navijači, moramo da mislimo samo na ovu utakmicu, a ne o budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pružio podršku Dejanu Milojeviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    17. januar 2024 | 18:55

    Ubitačan raspored uslovio i povrede,šteta,taman se oporavio Mitrović povredili se Topić i Nedović,Smart je zanimljiv igrač ali dolazi iz takmičenja revijalnog karaktera a u evro lugi svaka lopta je dragocena,intenzitet i ritam je na najvišem nivou,plus je problem što u Americi prvi korak dozvoljen a u evropskoj košarci nije,sviraće mu korake jer igra u Zvezdi i nije poznat igrač,mnogima se ne sviraju iako šetaju i svaki polazak je problematičan,Boltauzer glavni sudija,ne vređajte ga jer mu dajemo povod da nam mapakosti

  • Gaga

    17. januar 2024 | 20:14

    Što me ne čudi što sudi Boltauzer??? Znači, sledeću sudi Javor???

  • Boban

    17. januar 2024 | 19:56

    U kom si tripu ti,mozak ti na rezervi,ima vas desetak sličnih i svaka pobeda Zvezde je sklanjalica,čak i ona u derbiju,ili vam je tako lakše,ozbiljno ludilo mozga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA