Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako izgleda tabela Evrolige posle poraza Partizana i Zvezde: Oba večita rivala su van plej-of i plej-in zone

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne izgleda baš najbolje tabela ove sedmice

  • 17
KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Porazi Zvezde od Baskonije i Partizana od Panatinaikosa ove večeri značile su dalji "pad" večitih rivala niz tabelu Evrolige, tako da prvi put posle dužeg vremena nijedan od večitih rivala nije u plej-of ili plej-in zoni.

I zapravo se Partizan i Zvezda sada nalaze u "komšiluku" na tabeli, ali na prva dva mesta ispod crte, pošto su crno-beli na 11. poziciji sa skorom 11-11, a crveno-beli sa skorom 9-13 zauzimaju 12. mesto na tabeli.

Ipak, nije tako sve "crno" za oba beogradska tima. Partizan je na istom skoru kao i desetoplasirana Valensija, dok Zvezda i dalje zaostaje dve pobede za plej-in pozicijom. Štaviše, crno-belima samo jedan trijumf fali za pesto mesto koje bi ih odvelo direktno u plej-of.

Standings provided by Sofascore

I pored poraza od Monaka i to jako ubedljivog, Real i dalje drži prvo mesto sa 19-3, a drugoplasirana je Barselona koja je takođe izgubila i to od Efesa sa 15-7. Isti skor na trećem mestu ima Virtus, dok je Panatinaikos posle pobede nad Partizanom skočio na četvrto mesto i sada ima 14-8.

Prati ga Fenerbahče koji jedini ima 13-9, a onda sledi niz timova sa skorom 12-10. Najbolji među njima je na šestom mestu Olimpijakos , potom je sedmi Monako, osmah je Baskonija, a deveti Makabi iz Tel Aviva. Deseta je Valensija, baš kao što smo pomenuli sa 11-11, da bi potom usledili večiti.

Ispod njih se nalaze Olimpija Milano, Bajern i Anadolu Efes sa po 9.13, zatim Žalgiris sa 8-14, a na dnu lestvice su Asvel i Alba sa po 4-18.

Za Partizan sada sledi meč sa Žalgirisom kod kuće u Areni, dok Zvezda putuje u Berlin na megdan Albi. S obzirom na to da su u pitanju mečevi sa timovima iz donjeg dela tabele, ovo će biti velika šansa da se večiti vrate na pravi kolosek u narednoj sedmici.

(Telegraf.rs)

Video: Hit snimak: Na Monekea navijači Zvezde bacili kokice ispred tunela, ali je on ispao šmeker

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    19. januar 2024 | 23:53

    Ček bre pa zar nije to onaj Partizan u top 4....a nije to taj... To je neki drugi

  • Grešite

    19. januar 2024 | 23:49

    Grešite, Partizan je 10.

  • Aleksandar

    20. januar 2024 | 08:38

    Oba naša kluba ove sezone nemaju šanse za plej-of. Neubedljive igre će doprineti da ustupe mesto Dubajiu. Dovedeni stranci nemaju kvalitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA