≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Branko Lazić: "Džavonte Smart prolazi kroz moje drilove na treningu, položio je test"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kapiten crveno-belih ističe da se novo pojačanje odlično uklopilo

  • 4

Košarkaši Crvene zvezde odradili su poslednji trening pred put u Berlin, gde ih očekuje gostovanje Albi u četvrtak od 20.00 u 23. kolu Evrolige.

Zvezda ima imperativ pobede protiv nemačkog tima, koji je trenutno poslednji na tabeli, a koji je u prošlosti često umeo da bude koban po crveno-bele.

Kapiten tima Branko Lazić smatra da je ovo prilika da se uhvati priključak za plej-in zonu.

- Biće to izuzetno fizički i energetski zahtevna utakmica, Alba godinama igra tako, sa mnogo trčanja i u napadu i u odbrani, tako je bilo i u prošlom meču, mora se uložiti mnogo energije - rekao je Lazić, koji ističe da mu ne stvara problem to što je prošle godine Zvezda porazom upravo od Albe faktički izgubila šanse za plasman u Top 8.

- Ne stvara nam to pritisak, ne razmišljamo o prošloj godini, prošla utakmica je završena, moramo da gledamo ispred sebe, idemo da pružimo dobru partiju i možda će nas taj pritisak naterati da se još više motivišemo i napravimo pobedu koja nam je preko potrebna u ovom delu sezone.

Istakao je Lazić i da ne razmišlja o derbiju, koji je na programu u petak.

- Ne, jer razmišljamo samo od meča do meča. Ako razmišljamo od erbiju, sutra utakmica neće ispasti kako želimo. Igrali smo dovoljno utakmica sa Partizanom da ne moramo toliko ranije da razmišljamo o njima.

Upitan je i kako se Džavonte Smart pokazao na prve dve utakmice.

- Zaista se dobro uklopio, pokazao je na ove dve utakmice da će biti odlično pojačanje, ima nedostatak vremena za trening, gde nemamo vremena da ga ubacimo u sistem i približimo mu sve, ali je pokazao da može da iznese.

Na kraju je kapiten upitan i da li Smart prolazi kroz njegove defanzivne drilove na treninzima.

- Prolazi kroz drilove, čuvamo se na treningu, prošao je moj test.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos o srdačnoj fotografiji sa Željkom Obradovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Old fool

    24. januar 2024 | 17:36

    A ti si inace sinonim za kosarkaskog znalca

  • matori

    25. januar 2024 | 07:37

    Kad mesaru daš da obučava pijanistu! E moj Smarte tek ćeš da vidiš u kakvo si blatište upao. Niko nikada nije postao bolji igrač nego što je bio pre dolaska u Železnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA