Vreme čitanja: oko 2 min.

Rokas pred gostovanje Albi: "Naravno da očekujem pobedu, Berlin je sličan kao i Beograd"

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Litvanac puca od samopouzdanja

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde pred sobom imaju novi meč u Evroligi, gde će imati neugodno gostovanje Albi u Berlinu, koja im tradicionalno i ne leži kao protivnik. Međutim, imperativ pobede je nikad veći, jer samo trijumf može da ih ostavi u igri za plej-in ovog takmičenja.

Spremna je Zvezda. bar se čini da jeste, a to je istakao i Rokas Giedraitis, košarkaš crveno-belih, koji je već igrao za ekipu iz Berlina.

On je jednostavno rekao da očekuje pobedu.

- Očekujem pobedu protiv Albe, naravno. Radi se o ekipi koja je mlada i veoma poletna, može mnogo da trči, slično kao Baskonija i to je stil koji se ne razlikuje mnogo od vremena kada sam ja igrao tamo. Igraju kod kuće i biće nam veoma teško, ali želimo trijumf.

Okrenuo se i ka porazu od Asvela.

- Ne mislim da postoji pritisak posle poraza od Asvela, treba da verujemo u nas i igramo našu košarku, ali i da popravimo određene segmente u igri kako ne bismo ponovili iste greške.

Rokas Giedraitis, KK Crvena zvezda Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Dotakao se i svog perioda u Albi iz Berlina.

- To su za mene bile dve sjajne godine, osvojili smo titulu i kup i stigli do finala Evrokupa, imam lepa sećanja, naročito na trenera Aita Garsiju, koji nije više tamo. Berlin je prelep grad, podseća malo i na Beograd.

Giedraitis je ove sezone stigao kao krilo, ali se tokom iste sezone nalazio i na poziciji bek šutera, čak i na četvorci, igra svuda.

- Osećam se dobro, pun samopouzdanja. Kada igram napred, potrebno mi je samo nekoliko utakmica da vratim samopouzdanje i biće sve kako treba. Svi u klubu nam pomažu da igramo najbolje što možemo.

Na kraju, pomenuo je i svog saigrača Jaga Mateuša.

- On koristi svoje šanse, kada neko treba da iskoči, on se pojavio. To je dobro za tim i nadam se da će nastaviti u istom ritmu.

(Telegraf.rs)

Video: Branko Lazić: "Džavonte Smart prolazi kroz moje drilove na treningu, položio je test"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer

    24. januar 2024 | 20:07

    Mi vise prava na kiks nemamo. Zadnji voz, vatamo za top10..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA