≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike reči legendarnog Andreja Kirilenka o Milošu Teodosiću: "Gledajte igrače kao što je on"

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni Rus kaže da mnogo može da se nauči gledajući Evroligu

  • 1
Andrej Kirilenko Foto: Mike Ehrmann / Getty images / Profimedia

Jedan od najboljih ruskih košarkaša svih vremena, Andrej Kirilenko, koji je ostavio dubok trag i u NBA ligi noseći dres Jute Džez tokom 10 sezona, pričao je za rusku televiziju Okko sport, gde je dao intervju u kojem se dotakao i Evrolige i Miloša Teodosića.

Teodosić i Kirilenko su jedno vreme igrali zajedno u CSKA iz Moskve, gde je Kirilenko došao tokom "lokauta" u NBA ligi 2011. i kasnije 2015. kada je odlučio završi karijeru.

Teo je posebno oduševio legendarnog "AK 47", i to je istakao i u intervjuu, istakavši da od Zvezdinog plejmejkera može mnogo da se nauči.

- To je sjajna košarka, naročito ako volite pravu košarku. U NBA, košarka je po mom mišljenju i dalje pogrešna. Više se radi o pojedincima. Košarka u Evropi je tradicionalna sa više timskih igara i taktika, igrači znaju šta da rade na terenu u svakoj situaciji. Ako volite košarku, morate da gledate pratiti Evroligu, gledajte igrače kao što je Miloš Teodosić. Čini mi se da se košarka može naučiti i gledajući utakmice Evrolige - rekao je aktuelni predsednik KS Rusije u razgovoru za Okko sport.

(Telegraf.rs)

Video: Samo jedan putuje u Berlin: Teodosić i Nedović počeli da treniraju pred gostovanje Albi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    25. januar 2024 | 16:42

    Gledamo. Alba cvjeta of kad je otisao u FMP. Veliki Kirilenko koji je u jednom trenutku potpisao za Partizan iz Beograda, da bi na konto tog potpisa otisao u NBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA