Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulanovas pred duel sa Partizanom: "Imaju mnogo kvaliteta, mogu svakoga da dobiju sa 20 razlike..."

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Moram da istaknem i Pantera..."

  • 0
Edgaras Ulanovas, KK Žalgiris Foto: MN Press - Ivica Veselinov

Košarkaši Partizana u petak od 20.30 časova dočekuju ekipu Žalgirisa, u okviru 23. kola Evrolige. Prethodni duel ova dva tima pripao je Partizanu, koji je 14. decembra slavio u Kaunasu rezultatom 93:85.

Litvanski tim je pre izvesnog vremena preuzeo nekadašnji trener Partizana, Andrea Trinkijeri. Pod njegovom palicom klub je počeo da beleži dobre rezultate, a pred meč sa Partizanom svoje utiske izneo je i kapiten Žalgirisa, Edgaras Ulanovas.

On je u razgovoru za "Meridian sport" pohvalio italijanskog stratega.

- Andrea ima sjajan karakter, traži mnogo detalja, što verujem da je važno, posebno u neizvesnim utakmicama, kada je svaki posed mnogo bitan. Doneo je mnogo pravila, jasnih uloga u napadu i odbrani. To je najviše što je uradio za kratko vreme. Već osećamo promene - započeo je Ulanovas.

Kapiten Žalgirisa je u nastavku govorio i o atmosferi koju prave navijači Partizana, te istakao da crno-beli poseduju ogroman kvalitet.

- Ako gledate iz našeg ugla, prošle sezone smo izgubili obe utakmice, ove smo opet poraženi kod kuće. Partizan ima mnogo kvaliteta, mogu svakoga da dobiju sa 20 razlike, ali povrede su deo košarke, nedostaju igrači i to utiče na rezultate. Veoma su talentovani, najopasniji tim u Evroligi kada se igra na njegovom terenu. Moramo da istaknem i Pantera, dokazao se kao sjajan igrač. Ledej, bivši igrač Žalgirisa, odličan je momak i igra izvanredno. Prioritet je odbrana, jer ne smemo da se jurimo sa Partizanom na njegovom terenu. Niti da dopustimo publici da se uključi u meč - rekao je Ulanovas.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos o srdačnoj fotografiji sa Željkom Obradovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA