≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Partizan - Žalgiris u Evroligi: Trinkijeri se vraća na mesto uspeha, Obradovićeva četa favorit

L. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli jure 12. pobedu...

  • 7
Euroliga, Partizan, Žalgiris Foto: Mileta Mirčetić, Marko Jovanović

Košarkaši Partizana dočekuju Žalgiris u okviru 23. kola Evrolige. Pobeda bi crno-bele vratila u borbu za plasman u TOP 8, a nema sumnje da ih očekuje težak posao.

U nastavku pogledajte sve najbitnije detalje vezane za večerašnji duel.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč se igra sa početkom od 20.30 časova u "Areni" u Beogradu. Direktan prenos obezbeđen je na kanalu TV Sport Klub 1 uz studio pre početka utakmice.

Ko sudi?

Trojku će činiti sudije iz Španije, Hrvatske i Grčke. Na samom čelu naći će se Emilio Perez iz Španije, koji ima dosta iskustva u deljenju pravde i već je sudio Partizanu ove sezone u elitnom takmičenju nekoliko puta. Pratiće ga vrlo dobro poznati arbitar sa terena ABA lige. Reč je o Tomislavu Hordovu iz Hrvatske. Za kraj, Evroliga je postavila i jako mladog grčkog arbitra, Vasilisa Picilkasa.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Crno-beli pomenuti duel očekuju posle ubedljivog trijumfa protiv Mege. Izabranici Željka Obradovića su pomenuti meč dobili sa 32 poena razlike (112:80), dok su u prošlom kolu Evrolige poraženi od Panatinaikosa rezultatom 84:71. Partizan je ovim porazom zabeležio 11 neuspeh, ali i dalje ima sve u svojim rukama kad je u pitanju plasman u TOP 8. Na poslednjih pet mečeva imaju skor od tri trijumfa i dva poraza.

Sa druge strane, forma Žalgirisa je u uzlaznoj putanji od dolaska Andree Trinkijerija. Italijanski strateg uspeo je da konsoliduje ekipu, a u prošlom kolu najjelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi deklasirali su Fenerbahče sa 98:75. Ipak, litvanska ekipa nalazi se na 14. mestu sa svega osam pobeda, ali Obradovićevi izabranici moraju da budu oprezni.

Takođe, Žalgiris je u prošlom kolu tamošnjeg prvenstva slavio sa 98:71 na gostovanju Pjenu, dok na poslednjih pet mečeva ima skor od četiri pobede i jednog poraza.

KK Partizan - KK Makabi Foto: Mileta Mirčetić

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Partizanu prilično "leži" Žalgiris. Čak četiri od poslednjih pet duela pripala su crno-belima, dok su poslednje dve pobede izabranici Željka Obradovića izvojevali na gostujućem parketu.

Žalgiris je poslednju pobedu protiv Partizana zabeležio još 13. februara 2014. godine. Tada je na domaćem terenu u okvviru TOP 16 faze slavio sa 89:77.

Sa druge strane, poslednji duel ova dva rivala odigran je 14. decembra, a Partizan je slavio sa 93:85. Fenomenalni partiju pružio je Kevin Panter koji je vodio svoj tim do pobede sa 22 postignuta poena.

Željko Obradović Marko Metlas

Kakvo je zdravstveno stanje?

Zdravstveni bilten kod Partizana je na zadovoljavajućem nivou. Naime, prema rečima Željka Obradovića, svi igrači crno-belih spremni su za pomenuti meč, dok je manjih problema sa kolenom imao Tristan Vukčević koji je i pored toga odradio poslednja dva treninga.

Sa druge strane, očekuje se i da Trinkijeri ima kompletan tim na raspolaganju.

Tristan Vukčević Foto: ABA liga - KK Partizan - Dragana Stjepanović

Šta kažu kladionice?

Izabranici Željka Obradovića apsolutni su favoriti na ovom meču. Kvota na pobedu Partizana iznosi 1.30, dok se Žalgirisu daju male šanse pa je kvota 3.85.

Reč trenera

Željko Obradović

 - Ono što je važno pred utakmicu je da će imati tri igrača koja nisu igrala u prvom meču. To su Lekavičus, Butkevičus, koji mnogo pomaže odbrambeno timu i Manek na poziciji četiri kojeg Trinkijeri koristi mnogo. Igra zaista dobro. Kada pričamo o Andrei, njegovim dolaskom su dobili na agresivnosti. Na poslednjih pet utakmica imaju tri osvojene lopte više po utakmici. Ono što ih krasi je najbolji šut za tri poena u celoj Evroligi. Još jedna stvar koja je važna jeste to da smo mi dva tima protiv kojih se najviše faulova sudi. Tu smo negde slični otprilike. Evidentno je da se podigla agresivnost, neki igrači su dobili veću agresivnost. Sve što smo znali pred prvi meč, sve je isto.

Andrea Trinkijeri

- Partizan je sjajan tim, a Željko Obradović je najbolji. Biće puna Štark arena, a ja baš volim da igram tamo. Uvek je lepo videti neke ljude koje poznaješ, kao i pojedine igrače iz tima. Moramo biti spremni i da patimo. Govorimo o teškom zadatku, ali i o velikoj nagradi. Ja ne očekujem ništa od te utakmice, idem tamo da uživam u svakom trenutku.

(Telegraf.rs)

Video: Koprivica: "Odlična timska ekipa, sigurno će biti jači nego iz pvrog duela"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BRUKA IM LIJEPO STOJI

    26. januar 2024 | 17:04

    OZBILJAN PRISTUP DA SE NE BI OPET VRACALA IZ VELIKOG MINUSA..MORATE ZNATI DA STE VI PONOS POSTENIH SRBA I DA JE ZA SRAMOCENJE ZADISUENA MALA KOMSINICA KOJOJ TO LIJEPO STOJI..,NI OBRAZA NI POSTENJA..

  • El. Comandante

    26. januar 2024 | 18:12

    Zanimljiva je ta cinjenica da deckima iz Pantovscaka na svakoj utakmici u EL obavezno sudi jedan sudija njihov sunarodnik.

  • PALI SE MAŠINA

    26. januar 2024 | 18:41

    Koji USPEH je imao Trinkijeri u Bgdu, sem što je napunio džepove?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA