≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Obradović odgovorio novinarki: "Teško je odgovoriti na pitanje kada se koristi takav izraz..."

S. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zadovoljan je Željko pobedom svog tima

  • 3

Košarkaši Košarkaši Partizana ugostili su ekipu Žalgirisa u meču 23. kola Evrolige u prepunoj Štark Areni, a nakon meča je Željko Obradović govorio za medije.

On je istakao da je zadovoljan pobedom svoga tima i zahvalan navijačima.

- Verujem da smo savladali veoma dobar tim, znaju kako da igraju, došli su spremni. Našli smo način da se povratimo i zahvaljujući energiji i sjajnim navijačima vratili smo se meču - počeo je Obradović.

Komentarisao je potom izjavu Trinkijerija vezanu za Doužera.

- U jednom delu se slažem sa Andreom, ali to nije bila cela utakmica jer nije Doužer sve vreme bio na terenu. Neki drugi igrači su i u odbrani i u napadu uzimali odgovornost. Sigurno je odigrao izvanredno, jeste rešavao te situacije u preuzimanjima, njegova statistika je danas impresivna, jedino ti penali jedan od tri, ali u principu je odigrao izvanrednu utakmicu. Pokušavali smo da budemo agresivni na celom terenu, par puta smo uspeli da ih nateramo na greške i izgubljene lopte, ali na kraju i mi imamo veliki broj izgubljenih lopti. Možda i bespotrebno, jer Žalgiris nema te visoke igrače koji bi bili sposobni da igraju presing preko celog terena, to je moje mišljenje. A drugo kad smo ih skautovali bila je ta utakmica protiv Barselone, kada su odigrali zonski presing i udvajali na celom terenu. Bili smo spremni na to i čekali smo. Tu smo imali samo jednu grešku preko Doužera na pola terena, ali manje-više bili smo spremni na sve - dodaje Željko.

Potom je upitan zašto su igrači "mazohistički" imali loš start utakmice.

- Teško je odgovoriti na pitanje kada se koristi takav izraz koji ste vi spomenuli, najiskrenije. Naravno to je vaše pravo. Ja ću da budem na strani mojih igrača, ali slažem se da smo počeli loše utakmicu. Ponovo smo dozvolili protivniku da napravi 3-13 u situaciji kada smo mogli da pravimo faulove, a lako smo gubili lopte. Nismo imali dobar raspored na početku, to ispadne kako ispadne. Nismo odigrali dobro, ali smo posle našli način da odigramo veoma dobro odbrambeno, ako smo u prvoj četvrtini primili 26, a onda redom 17, 16 i 13, to znači da je ekipa radila i da je ekipa našla način. To je bogatstvo igre koja se zove košarka. U nekom trenutku smo imali osvojene lopte, pogodili smo sa osam razlike, bio je napad kad je Kevin izgubio loptu, nakon toga smo primili tri poena i to je odmah druga utakmica. Jedna lopta i jedan posed menjaju skroz utakmice. To je ova igra koju svi volimo, nije to kao vodiš osam razlike i zakucan si tu. Pogledajte tabelu, ponovo jedan tim koji se izdvojio i svi ostali se bore. Izjednačenost je nešto što je karakteristika Evrolige. Ja bih voleo mnogo više kada bi sa osam otišli na 14, ali tako je, moraš da poštuješ tako loptu - dodaje Obradović

Izjavio je kako je izabrao startnu petorku koja je trenirala odlično, ali nije startovala tako.

- Verujte mi da analiziramo svaki detalj utakmice. Ovo je postava koja je igrala izvanredno na treningu. Odavno se nije desilo da imamo dva tako dobra treninga. Kada je počelo loše zapitaš se kako od takvog treninga kreneš tako utakmicu. Mi smo došli do toga da igramo dosta bolje. Nije samo između Pi Džeja, ali tu je bilo i pravljenja trouglova, bili smo svesni šta su igrali u odbrani. Taj mismeč je postao dominantan u Evroligi, svodi se na to ko kako reaguje. Na to je Trinkijeri mislio kada je govorio. Svi mi možemo da nacrtamo nešot u ovoj situaciji, imamo neke inicijalne ideje, ali igrači su ti koji odlučuju o svemu - dodaje Željko.

Istakao je i reakciju njegovih igrača na preuzimanja protivnika.

- Sve zavisi od kvaliteta igrača i uvek se reaguje u odnosu na to. Košarka je igra mismeča, to znači da imaš visinsku prednost i ako imaš to svi koriste. Mi smo imali tu agresivnost, u prvom poluvremenu nisam bio zadovoljan kod preuzimanja kako su naši mali reagovali i igrali protiv njihovih visokih igrača i to je bio problem. Mi smo danas imali Doužera koji to razume i može da ide dole. Čime sam zadovoljan to je pozicija na kojoj smo bili kada smo bili na donjem postu. Svi su ispoštovali raspored u napadu i imali smo dobar protok lopte - dodaje trener Partizana.

Nije previše želeo da priča o utakmici sa Zvezdom.

- Sutra ćemo se osvrnuti na utakmicu koju smo igrali pre desetak dana. Da shvatimo da igramo ispred njihovih navijača koji prave fenomenalnu atmosferu. Da će to biti nešto o čemu trebamo da vodimo računa. Nadam se da se igrači odmore večeras i da sutra radimo koliko-toliko normalan trening - kratak je bio Obradović.

I na kraju se osvrnuo na druženju Nanelija sa navijačima.

- Ja nisam neko ko prati te stvari, ali na sreći imamo portparola koji radi fenomenalne stvari i on me je obavestio. Pokazao mi je sliku gde je bilo jako puno ljudi, to je zadovoljstvo. To pokazuje koliko ljudi vole i Džejmsa i Partizan. Zahvaljujem se navijačima na fantastičnoj atmosferi. 20.000 i malo više, neverovatno, hvala im na svemu što rade za nas, nikada neću prestati da ponavljam, bez njih ovo nema nikakvog smisla. To je fenomenalno šta je Džejms uradio, nema većeg zadovoljstva od toga da usrećuješ neke ljude - zadovoljan je Obradović

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: "Dolaskom Trinkijerija Žalgiris je dobio na agresivnosti"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    26. januar 2024 | 23:33

    Bravo momci. Idemo dalje, osvetili smo i zvezdu za mucan poraz sinoc. Partizan sampion

  • Hersonisos

    27. januar 2024 | 12:01

    Zar je ovo oštro odbrusio? Stvarno Svašta!!!

  • Dragan

    27. januar 2024 | 15:53

    Kad si gladijator i pobeđuješ, gospođa to vidi kao mazohizam. Sinoć baš ledeno, nije trebalo doći u čizmama ne do iznad kolena, morale su dublje i duže. Zbog prehlade, mislim🖤🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA