≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Barselona se mučila pred duel sa Zvezdom, ali slomila otpor na krilima bivše NBA zvezde, Real kiksnuo

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džabari Parker sjajan

  • 0
Džabari Parker, KK Barselona - KK Palensija Foto: Javier Borrego / Zuma Press / Profimedia

Košarkaši Barselone pobedili su Palensiju u susretu 20. kola ACB lige, ali je bilo potrebno daleko više napora od onog koji bi se u startu očekivao. Na kraju je na semaforu pisalo 102:94 pa je na taj način i iskorišćen kiks velikog rivala.

Vođstvo su gosti imali samo na početku duela, međutim na kraju treće deonice gubili samo sa dva poena razlike. "Blaugrana" je ipak bila preveliki zalogaj za Palensiju, pa su do kraja meča uzaludno pokušavali da ugroze protivnika.

Džabari Parker je ubacio 18 poena, Vili Ernangomez 13, a dvocifreni su bili i Nikolas Laprovitola, Tomaš Satoranski i Rokas Jokubaitis sa 12, 11, odnosno 10 poena. Nikola Kaliniuć je postigao 9 uz 4 skoka i 2 asistencije.

Na drugoj strani Anžejs Pasečniks je postigao 26 poena, dok je Vitor Benite postigao 17.

Barsa je tako iskoristila šokantan poraz Real Madrida od Gran Kanarije sa vrlo ubeldjivih 100:77. Itan Hep je postigao 17 poena na Kanarskim ostrvima, koliko je i za Madriđane dao Džanan Musa, ali je veći broj pojedinaca pomogao provpomenutom igraču.

Katalonci će u petak u okviru 25. kola Evrolige gostovati Zvezdi u Beogradu, ali će i pre toga igrati sa Virtusom u sredu, takođe u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: Kalinić nije iznenađen otporom Zvezde: Svaka utakmica u Evroligi je teška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA